• Poikien nimet -lista harvinaisista nimistä

  Poikien nimet -lista harvinaisista nimistä

  Poikien nimet, erityisesti ne harvinaiset, kiinnostavat montaa pojan tuoretta äitiä.

  Mistä pojalle harvinainen tai erikoinen nimi? Poikien tavalliset nimet on helppo löytää, vaikkapa kalenterista, mutta harvinaisen nimen metsästys on haastavampaa. Poikien Äidit Facebookissa keskustelimme harvinaisista poikien nimistä. Äidit kertoivat siellä harvinaisia poikien nimiä, joita ei ihan joka päivä vastaan tule. Minunkin poikieni nimet ovat harvinaisia ja se on ollut jopa nimeä valittaessa valintakriteerinä. Voi olla, että nimet löytyvät alla olevasta listasta….tai sitten eivät. 😉

  Lue myös: Pojalle nimi. Vinkkejä nimen valintaan

  Jos haluat tarkistaa nimen harvinaisuuden, voit syöttää sen Väestörekisterikeskuksen nimipalveluun.  Sieltä näkee kuinka paljon nimeä on annettu ja minä vuosina. Minä käytin tätä palvelua aktiivisesti miettiessäni mieheni kanssa pojillemme nimeä. Joskus harvinaiselta tuntuva nimi, ei olekaan sitä oikeasti. Totuus paljastuu, kun katsoo kuinka monta samannimistä on Suomeen kastettu.

  poikien nimet

  Poikien Äitien yhteisön avustuksella tein listan harvinaisista poikien nimistä. Kerro kommentteihin lisää ehdotuksia, niin lisään ne listaan!

  Harvinaiset poikien nimet

  A

  Ager

  Asser

  Are

  Adi

  C

  Cian

  Caspian

  E

  Eljas

  Eikka

  Esau

  F

  Feetu

  H

  Halle

  Hani

  J

  Jamil

  Jeri

  Jaanus

  Jaris

  K

  Kaspian

  Kauri

  M

  Miiko

  Mino

  Meme

  Milos

  N

  Nikke

  Niku

  O

  Olaus

  Otava

  P

  Petja

  R

  Reeti

  Rasse

  S

  Semus

  Semmi

  U

  Utu

  Unni

  Usva

  V

  Veini

  Venne

  Vilppu

  Valde

  Viljus

  Miten antaa pojalle harvinainen tai erikoinen nimi?

  Valitun nimen on oltava nimilain mukainen. Sääntönä on, että pojalle ei voi antaa tytön nimeä, eikä toisinpäin. Nimi ei myöskään saa aiheuttaa lapselle haittaa tai olla suomalaisen nimikäytännön vastainen. Laki on sama riippumatta siitä, onko nimi ensimmäinen, toinen vai kolmas. Poikkeuksia kuitenkin sallitaan, eli tulkinnanvaraa jää.

  Lapsen nimi ilmoitetaan huoltajille postitetulla lomakkeella joko maistraattiin tai seurakuntaan, jos lapsi on kyseisen evankelis-luterilaisen tai ortodoksisen seurakunnan jäsen. Jos ilmoitus tehdään maistraattiin, päättää maistraatti nimen sopivuudesta aina tapauskohtaisesti. Maistraatilta voit tiedustella halutessasi jo etukäteen nimen sopivuutta, mutta virallinen tuomio tulee vasta sitten, kun nimi on maistraattiin lähetetty.

  Mikäli vaikuttaa, että etunimeä ei voida hyväksyä, maistraatti siirtää asian nimilautakunnan ratkaistavaksi. Lautakunnan kantaa voidaan pyytää siinä vaiheessa, kun virallinen ilmoitus rekisteriin on tehty. Kastava pappi keskustelee nimestä vanhempien kanssa ennen ristiäispäivää ja saattaa olla, että pappikin voi epäillä nimen sopivuutta. Silloin papilla on velvollisuus varmistaa asia.

  Kommentit

  1. Avatar

   Harvinaisiin poikien nimiin Enska😊

  2. Avatar

   Roopi ♥️

  Vastaa

  Sulje
  ×

  Cart