• You are currently viewing Poikien nimet -lista harvinaisista nimistä

  Poikien nimet -lista harvinaisista nimistä

  Poikien nimet, erityisesti ne harvinaiset, kiinnostavat montaa pojan tuoretta äitiä.

  Mistä pojalle harvinainen tai erikoinen nimi? Poikien tavalliset nimet on helppo löytää, vaikkapa kalenterista, mutta harvinaisen nimen metsästys on haastavampaa. Poikien Äidit Facebookissa keskustelimme harvinaisista poikien nimistä. Äidit kertoivat harvinaisista poikien nimistö, joita ei ihan joka päivä vastaan tule.

  Lue myös: Pojalle nimi. Vinkkejä nimen valintaan

  Jos haluat tarkistaa nimen harvinaisuuden, voit syöttää sen Väestörekisterikeskuksen nimipalveluun.  Sieltä näkee kuinka paljon nimeä on annettu ja minä vuosina. Joskus harvinaiselta tuntuva nimi, ei olekaan sitä oikeasti. Totuus paljastuu, kun katsoo kuinka monta samannimistä on Suomeen kastettu.

  poikien nimet

  Poikien Äitien yhteisön avustuksella teimme listan harvinaisista poikien nimistä. Kerro kommentteihin lisää ehdotuksia, niin lisätään ne listaan!

  Harvinaiset poikien nimet

  A

  Ager

  Asser

  Are

  Adi

  Arte

  Arturo

  C

  Cian

  Caspian

  Chili

  E

  Eljas

  Eemos

  Eikka

  Esau

  Eeti

  Elli

  Edwin

  Eloi

  Elvin

  Evans

  F

  Feetu

  Fennu

  H

  Heikka

  Harro

  Halle

  Hani

  Halti

  J

  Jamil

  Jare

  Jeri

  Jaanus

  Jaris

  Joska

  Jupiter

  Jusse

  Joonis

  Jaapo

  Jykä

  K

  Kaamos

  Kaspian

  Kauri

  Kikke

  Kouta

  L

  Liekki

  Lore

  Loimu

  Laurus

  Lari

  M

  Miiko

  Mino

  Mio

  Meme

  Milos

  N

  Nikke

  Niku

  Niki

  O

  Olaus

  Odwar

  Otava

  Okra

  Ode

  P

  Petja

  Petu

  R

  Reeti

  Remi

  Rasse

  Reno

  Repo

  Routa

  Rae

  Railo

  S

  Semus

  Semmi

  Semi

  Salama

  Syksy

  Sumu

  Silmu

  T

  Tammi

  Tyrsky

  Tempo

  U

  Utu

  Unni

  Usva

  V

  Veini

  Vetu

  Venne

  Vilppu

  Valde

  Viljus

  Vikke

  Voima

  Viimo

  Woltti

  Miten antaa pojalle harvinainen tai erikoinen nimi?

  Valitun nimen on oltava nimilain mukainen. Sääntönä on, että pojalle ei voi antaa tytön nimeä, eikä toisinpäin. Nimi ei myöskään saa aiheuttaa lapselle haittaa tai olla suomalaisen nimikäytännön vastainen. Laki on sama riippumatta siitä, onko nimi ensimmäinen, toinen vai kolmas. Poikkeuksia kuitenkin sallitaan, eli tulkinnanvaraa jää.

  Lapsen nimi ilmoitetaan huoltajille postitetulla lomakkeella joko maistraattiin tai seurakuntaan, jos lapsi on kyseisen evankelis-luterilaisen tai ortodoksisen seurakunnan jäsen. Jos ilmoitus tehdään maistraattiin, päättää maistraatti nimen sopivuudesta aina tapauskohtaisesti. Maistraatilta voit tiedustella halutessasi jo etukäteen nimen sopivuutta, mutta virallinen tuomio tulee vasta sitten, kun nimi on maistraattiin lähetetty.

  Mikäli vaikuttaa, että etunimeä ei voida hyväksyä, maistraatti siirtää asian nimilautakunnan ratkaistavaksi. Lautakunnan kantaa voidaan pyytää siinä vaiheessa, kun virallinen ilmoitus rekisteriin on tehty. Kastava pappi keskustelee nimestä vanhempien kanssa ennen ristiäispäivää ja saattaa olla, että pappikin voi epäillä nimen sopivuutta. Silloin papilla on velvollisuus varmistaa asia.

  -Poikien Äidit toimitus-

  Kommentit

  1. Ama

   Harvinaisiin poikien nimiin Enska?

  2. TiinaS.

   Roopi ♥️

  3. Nita

   Meo ❤

  4. Jenna Koski

   Woltti ❤️

  5. Sanna nordlund

   Vetu ja jykä ❤️

  6. Memmu

   Viimo

  7. Beatrice

   Poikani nimi puuttuu listalta. Hän on ainoa henkilö koskaan Suomessa nimellä Odwar

  8. Marjukka

   Mun mielestä Usva on selkeästi tytön nimi. Ihana lista silti!

  9. Mursu

   Tunnen tyttöjä nimeltä Lore ja Usva. Toivon sydämeni pohjasta, ettei kukaan mene antamaan lapselleen nimeä Kikke. Oikeasti. Aika hirveitä on monet muutkin näistä minun korvaani, mutta Kikke… Ei. Älkää!

  10. Suvi

   Sasu ?

  Vastaa