• You are currently viewing Haasta pojat, jos uskallat: Poikien kasvissyöntihaaste

  Haasta pojat, jos uskallat: Poikien kasvissyöntihaaste

  Kaupallinen yhteistyö Picadeli

  Testaajat: Viljami 8v, Verneri 8v ja Oskari 11v

  Kasvisten syönti on jostain syystä haasteellista lapsiperheissä. Toisaalta jotkut lapset syövät kasviksia ilman ongelmia, kun taas toiset eivät suostu katsomaan päinkään. Testiryhmän pojat ovat olleet aina kaikkiruokaisia. Heille on tarjottu pienestä pitäen erilaisia kasviksia, joten syömisessä ei ole sinänsä ollut ongelmia. Nyt, kun pojat ovat kasvaneet, tuntuu, että kasvisten syömisessä on jostain syystä alettu hiukan laistamaan. Mikä lie syynä, maku ei ainakaan ole pääsyynä, koska kasviksia on syöty pienestä pitäen ja niiden makuun on totuttu. Vai onko pojista vain tullut yhtäkkiä nirsoja? Vaikuttaako jopa kavereiden mieltymykset?

  Kasvisten syöntiä taas buustaten, päätin ovelasti ottaa tähän mukaan kasvissyöntihaasteen. Sain inspiraation haasteeseen, kun kesällä reissussa tehtiin simpukan syöntihaaste ja jokainen lapsista onnistui. Simpukalle irvisteltiin ensin, mutta syönnin jälkeen se ei ollutkaan lainkaan ällöttävä. YuoTube on täynnä erilaisia haasteita ja pojat katselevatkin haastevideoita. Tähän oli helppo keksiä pieni porkkana, jolla pojat taas innostuisivat kasvisten syönnistä. Tästä tulisi hauska viikko!

  Ottakaa muutkin osaa tähän poikien kanssa ja jakakaa ilmeitä ja kokemuksia hashtagilla #kasvissyöntihaaste

  terveellisiä kasviksia
  Osa viikon aikana syödyistä kasviksista

  Mikä kasvissyöntihaaste?

  Kasvissyöntihaaste on simppeli! Joka päivä syödään erilaisia kasviksia ja maistetaan jotakin sellaista, joka ei ole niin tuttu maku. Palkinnoksi piti kehitellä jotain, jotta haasteessa ei heitettäisi heti pyyhettä kehään. Pojat pitivät haastetta helppona, äitikin luotti kaikkiruokaisiin poikiin, mutta päätti, ettei haastetta tehtäisi turhan helpoksi. Päätin ottaa mukaan myös yhteistyökumppanimme Picadelin haasteeseen, koska Picadelin salaattipöydästä löytyisi varmasti hiukan erikoisempiakin vaihtoehtoja salaatin joukkoon!

  Kävimme hakemassa Picadelin salaattibaarista yhtenä päivänä salaatit ja ideana oli, että pojat täyttäisivät salaattikipon  ja söisivät sisällön myös kokonaan. Äiti saisi päättää jokaisen pojan salaatin sisällön. Siinä hieman vaikeushaastetta pojille. Hiukan pojat kyllä nikottelivat, kun äiti päätti, mutta lopulta suostuivat.

  Joka päivä syötiin pojillekin uppoavia kasviksia, mutta päivän erikoisuutena oli yksi vähemmän pojille tutuksi tullut. Tosin näitäkin on varmasti äidin ruuassa joskus ollut jossain muodossa. Kasviksia maistettiin tällä kertaa kuitenkin raakana.

  kasvisten syönti

  picadelin salaatit

  Tässä viikon kasvikset:

  päivä 1 porkkana, paprika, kurkku                          päivän erikoisuus: fenkoli

  päivä 2 tomaatti, pinaatti, kaali                               päivän erikoisuus: retiisi

  päivä 3 kesäkurpitsa, kukkakaali, sipuli                 päivän erikoisuus: maa-artisokka

  päivä 4 parsakaali, valkosipuli, punajuuri               päivän erikoisuus: palsternakka

  päivä 5 Picadelin salaatti

  päivä 6 kiinankaali, lehtikaali, kyssäkaali                päivän erikoisuus: ruusukaali

  päivä 7 lanttu, parsa, herneenverso                      päivän erikoisuus: lehtiselleri

  Miten kasvisten syönti sujui?

  Päivä 1

  Kun ensimmäisen päivän kasvikset selvisivät pojille, he lähinnä naureskelivat. Ei mitään vaikeuksia kuulemma! No ei varmasti, mutta minua hiukan nauratti päivän erikoisuus fenkoli, joka paljastettiin pojille vasta, kun he saivat sen eteensä lautaselle. Kyllä sitä hiukan naama irvessä maisteltiin, ei ollutkaan enää niin helppoa. Jokainen poika kuitenkin söi fenkolin palasen. Ja hups, näin fenkolikin tuli tutuksi.

  Päivä 2 ja 3

  Toinen päivä sujuikin hienosti ja päivän erikoisuus olikin jo tutumpi kesältä; retiisi. Kolmas päivä otettiin sipuli kehiin ja se on pojille hyvinkin tuttu, tosin raakana sitä ei ollakaan niin paljon maisteltu. Kyllä nauratti ilmeet. Sipulia ei tarvinnut kokonaisena syödä vaan siitä oli leikattu pieniä palasia. Punasipulia onkin usein raakana salaatissa, joten tämäkin sujui ihan kelvosti. Maa-artisokka pojille olikin aika vieras. Itse olen joskus maa-artisokasta valmistanut herkullista keittoa, mutta nyt sitä maisteltiin raakana. Se upposikin aika hyvin pojille ja äitikin maistoi sitä raakana. No problem!

  Päivä 4 ja 5

  Neljäntenä päivänä vain valkosipulin kynsi jännitti poikia, vaikka valkosipuli onkin ruuassa jo tuttu. Valkosipulin kynsi raakana on terveydelle hyväksi, joten se oli pojille helppo perustella. Päivän erikoisuus palsternakka sujui valkosipulin jälkeen kuin vettä vaan. Viidentenä päivän haettiin Picadelin salaatit. Päivän haaste sujuikin pojilta erittäin hyvin ja salaattikipot tyhjenivät huomaamatta. Liekö neljän päivän harjoitus tehnyt tehtävänsä ja uudet maut eivät tuntuneetkaan enää miltään? Toki salaattien joukosta löytyi myös tuttuja makuja.

  kasvisten syönti

   

  salaatti

   

  Päivä 6 ja 7

  Kuudentena päivänä meillä oli kaalipäivä. Kaalit ovatkin tunnetusti herkullisia myös tuoreena, joten oikeastaan mikään kaali ei tuottanut pojille sen kummempia ongelmia. Mahtavaa! Viimeisenä päivänä oli muutama haastava vaihtoehto. Parsa upposi ihan kivasti, mutta lehtisellerin kohdalla hiukan jännitti, mitä pojat sanoisivat. Palkinto silmissä ja haasteen loppu häämöttäen, pojat vetivät lehtisellerin palaset ongelmitta, eikä kuulemma tehnyt tiukkaakaan.

  kasvisten syönti
  Päivän 7 kasvisten maistelua

   

  Hienoa pojat! Kasvisten syönti voi olla myös hauskaa. Enpä usko, että jatkossa pojat enää nirsoilisivat kasvisten kanssa. Itsekin tajusin, että myös erikoisempia kasviksia voi ostaa silloin tällöin ja keksiä hauskoja tapoja tarjota niitä, eikä valita tuttuja ja turvallisia viikosta toiseen.

  Mitä luulette, toimisiko tällainen kasvissyöntihaaste teidän pojille?!?

  Lisää Poikien testiryhmän testauksia

  Vastaa