• You are currently viewing Lapset päättää päivä; Herkkuja ja pelikaupassa notkumista

  Lapset päättää päivä; Herkkuja ja pelikaupassa notkumista

  Lapset päättää päivä. Kaupallinen yhteistyö: Jumbo ja Flamingo

  Testaajat: Oliver 11v, Oscar 9v, Verneri 8v, Viljami 8v, Ollie 6v

  Jonnan perheellä on ollut tapana viettää vähintään kerran vuodessa lapset päättää -päivää. Ideana on, että lapset saavat aamusta asti päättää kaiken (tietyn budjetin sisällä), minne mennään, mitä syödään, ja kuinka pitkään valvotaan. Viimeisimmästä olikin jo hujahtanut aikaa ja nyrt Jonna sai päähänsä houkutella minutkin poikieni kanssa viettämään kyseistä päivää yhdessä.

  Oikeastaan aina, kun Jonnan lapset viettävät lapset päättää -päivää, ovat pojat halunneet Flamingoon ja Jumboon. Se on Jonnan perheen lempparipaikka viettää aikaa muutenkin. Meiltä sinne on jo vähän pidempi matka, mutta jos haluamme löytää kaiken samojen seinien sisältä, on Flamingo ja Jumbo ehdoton.

  jumbo
  Jumbon joulufiilis

  Mikä ilo ja onni oli kertoa testiryhmälle yhteistyöstämme kauppakeskus Jumbon ja viihdekeskus Flamingon kanssa. Jumbon joulushoppailun yhdistäminen Flamingon elämyksiin aiheutti jokaiselle ylimääräisiä riemunkiljahduksia. Päätimme toteuttaa poikien jo pitkään toivoman “pojat päättää” -päivän tämän yhteydesssä. Se sopi tähän kuin nenä päähän, vaikka hiukan meitä äitejä alkoi epäilyttämään koko homma jo alkumetreillä. Mitähän kaikkea pojat keksivätkään meidän päämme menoksi?!

  Aamupalaksi sokerihumala

  Pojat päättää -päivänä pojilla oli tarkoitus nukkua pitkään, mutta kuten arvata saattaa, eivät pojat sitten malttaneetkaan nukkua. Molemmissa perheissä oltiin tikkana ylhäällä jo seitsemän jälkeen. “Joko mennään?!” -huutojen säestämänä äiti raahattiin keittiöön vastentahtoisena keittämään kahvia. Pojat eivät halunneet aamupalaa, koska heillä oli jotain muuta mielessä.

  Poikien toiveiden mukaisesti aamupala syötiin Jumbon Arnoldsissa. Kyllä! Aamupalaksi munkkeja ja limua. Jonnakin löysi yllätyksekseen vegaanisen munkin. Kun sokerihumala oli saavutettu, pojat juoksivat suoraan Jumbon Game Stop -pelikauppaan. Se on kauppa, jossa pojat aina haluaisivat hiplailla tavaroita tunti tolkulla, ja josta äiti aina patistaa eteenpäin. Tällä kertaa pojat saivat viipyä siellä niin kauan kuin toivoivat. Ja sehän oli pitkään… Onneksi ulkopuolelta löytyy penkki, jossa sitten odoteltiin poikia.

  Jumbo pelikauppa
  Poikien lempikauppa

  Kun vihdoin saimme pojat pois pelikaupasta, oli nälkä jo kova sekä aikuisilla että lapsilla. Pojat saivat tietenkin päättää, mihin menimme syömään. Epäilimme, että valinta olisi jokin pikaruokapaikka, mutta yllättäen he päätyivätkin Chico’siin. Me olimme tästä oikein tyytyväisiä. Ruoka oli tosi hyvää, ja vegaanikin (Jonna) sai syödäkseen!

  Leluja ja rooliasuja ei voi ikinä nähdä liikaa

  Pojat eivät niinkään välitä vaatekaupoista, mutta lelukaupoissa tykkäävät pyöriä kyllästymiseen asti. Oi mikä löytö oli Jumbon Stockmannissa sijaitseva XS- leluosasto, josta löytyi Nerf -tarkkuusammunta piste. Siinä sitten taas jumitettiin pidempäänkin. Toisaalta tämä kierros oli hyvä meille äideillekin, saimme hyviä ideoita pukinkonttiin, kun pojat ihailivat yhtä sun toista kaupan valikoimassa olevaa lelua.

  Jumbon ja Flamingon joulu on ihanan tunnelmallinen. Suuri joulukuusi on katseenvangitsija ja ihanat jouluvalot ympäri kauppakeskusta ja viihdekeskusta luovat jouluista tunnelmaa. Niitä ihastellessa joulukiireet unohtuvat hetkeksi. Satoipa Stockmannin päässä hieman luntakin katosta. Mahtava idea! Testiryhmä jäi ihastelemaan hiljalleen leijuvia lumihiutaleita, ulkona kun oli vielä hyvin harmaata.

  Vauhdikas ilta Flamingossa

  Pienin testiryhmäläinen Ollie toivoi kovasti, että menisimme seuraavaksi Flamingon puolella olevaan naamiaisasuliikkeeseen MaraKattiin. Naamiaisasut tuntuvat kiinnostavan poikia vuodenajasta riippumatta. Siellä kokeiltiin hauskoja naamareita ja hypisteltiin pilailuleluja. #Voihanpojat, miten innoissaan pojat olivat ja jälleen kerran me äidit saimme hyviä ideoita lahjalistalle.

  Jonna koitti ehdottaa pojille yksisarvis-tossuja MaraKatista. Pojat eivät lämmennyt.

  Jouluinen ympäristö sai selvästi poikien joulun odotukseen intoa ja seuraavaksi haluttiin tonttulakit. Flamingon puolelta löytyi söpö sisustusliike Lahjatavaraliike Pihapihlaja, jonka valikoimasta löytyi hauskoja vähän pidempiä tonttulakkeja. Sellaiset pojat valitsivat. He saivatkin paljon huomiota muilta asiakkailta, kun liikuimme ympäri kauppa- ja viihdekeskusta.

  Flamingon puolella, lapset päättää -päivä pääsi todenteolla vauhtiin. Pojat eivät osanneet ensin päättää, mitä haluaisivat tehdä. Keilata, minigolfata, pelata virtuaalilaseilla, pelata pakopeliä, pelata laasersotaa vai uida. Kaikkea ei mitenkään ehtinyt, joten päätimme järjestää äänestyksen.

  Megazone ja Flamingo Spa Vesipuisto voittivat tällä kertaa. Megazone olikin pojille jo tuttu, mutta on se vaan niin hauskaa, että sinne pojat haluavat aina vain uudelleen. Tässä olikin meille äideille hyvä väli viedä pojat pelailemaan ja karata sitten omille teille. Vihdoin pääsisimme etsimään joululahjoja ihan rauhassa, mutta ensin nopea pyrähdys kahvilaan vetämään hetkeksi happea ja suunnittelemaan shoppailukierrosta.

  flamingo megazone
  Aina kun on mahdollista, niin pojat toivovat tänne!

  Kiersimmekin poikia kiinnostavat liikkeet ja mukaan tarttui poikien toivomia lahjoja. Veimme ostokset autoon piiloon ja lähdimme hakemaan poikia Megazonesta. Punaposkiset ja hikiset pojat olivat onnensa kukkuloilla pelikierrosten jälkeen. Oli aika suunnata vesipuistoon. Me äidit haaveilimme vain saunasta ja porekylvyistä, mutta löysimmekin itsemme kerta toisensa jälkeen vesiliukumäistä poikien yllyttäminä. Saimme pojat poreisiinkin, mutta siellä halutiin vain sukellella. Ihan parasta!

  flamingo vesipuisto
  Näitä hymyjä ei voi teeskennellä

  Ilta oli päättymässä ja vesipuiston jälkeen olikin väsymystä ilmassa itse kullakin. Pojat olivat kuitenkin taas nälkäisiä ja halusivat ehdottomasti Raxiin syömään, joten suuntasimme sinne vielä iltapalalle. Vihoviimeiseksi päätimme vielä pyörähtää Finnkino Flamingossa, tosin leffaan emme enää kerenneet, mutta pitkät karkkilaarit kutsuivat (myös meitä aikuisia). Tyytyväisinä poistuimme Finnkinosta karkkipussit kourissa kohti autoja.

   

  flamingo rax
  Erikoinen iltapala
  flamingo karkit
  Karkkeja vielä kotiin

  Kotia kohti

  Ihan mahtava päivä kaiken kaikkiaan. Väsyneinä mutta onnellisina oli mukava lähteä kotiin! Tämän vuoden Lapset päättää päivä taisi olla kaikkien aikojen kivoin! Pian me äidit suunnattaan taas takaisin Vantaalle  jouluostoksille.

  Poikien oli tarkoitus valvoa “ihan sika pitkään”, mutta arvatkaapa vaan kuinka nopeasti tuli uni silmään näin vauhdikkaan päivän jälkeen? Nopeasti, ihmekös tuo!

  Vastaa