• You are currently viewing Introvertti äiti, tunnista itsesi

  Introvertti äiti, tunnista itsesi

  Oletko introvertti? Suomalainen yhteiskunta on rakennettu tarkkaavaisille ja sosiaalisille, toimintaa hakeville ekstroverteille. Työelämässä tätä sanomaa julistavat avokonttorit, työpaikkojen suosiessa tyypillisesti puheliaita ja itseään enemmän esiin tuovia ekstrovertteja, introverttien jäädessä taka-alalle.

  Yleinen käsitys introverttien ja ekstroverttien eroista ovat melko mustavalkoisia. Introverttit nähdään sosiaalisesti kömpelöinä ihmisinä, ekstroverttit taas koetaan rohkeiksi ja huomiosta pitäviksi.  Moni introvertti kokee arjessa merkittävää huonommuuden tunnetta, ja vertaa itseään ympärillään oleviin ihmisiin.

  Siinä missä stereotypinen ekstrovertti aloittaa keskustelut hiekkalaatikon reunalla, rummuttaa läpi perhekerhot ja haastaa toimintaan mukaan sekä itseään että muita, introvertti saattaa seurata sivusta ja toistaa itselleen kysymystä – miksi minä en pysty? Introverttiäitien tyypillisin ongelma on huono omatunto siitä, että he kaipaavat omaa aikaa, ihan yksin.

  Lue myös: Olin raskaana tietämättäni ja jouduin suoraan synnyttämään

  Introvertti tarkoittaa sisäänpäin suuntautunutta persoonaa, mutta se ei kerro mitään henkilön sosiaalisista taidoista. Osa introverteistä on sosiaalisempia kuin toiset, mutta jopa rakkaimpien ystävien parissa vietetyn ajan jälkeen hän tarvitsee aikaa ladatakseen akkuja. 

  yksin

  Oletko introvertti? Tunnista itsesi!

  1. Olet itsenäinen. 

  2. Jatkuva taustahälinä ja puheensorina ahdistaa  ja avokonttorit saavat paniikin partaalle.

  3. Lapset ovat kallein aarteesi – mutta he uuvuttavat sinut nopeasti, ja kaipaat omaa aikaa mieluiten joka päivä.

  Lue myös: En tiedä kuka on lapseni isä

  4. Kuljet ”tuntosarvet päässä”, analysoit muiden motiiveja ja tarpeita.

  5. Olet taitava kuuntelemaan.

  Jos löysit näistä kuvauksista jotain tuttua, saatat olla introvertti.

  Lue lisää introvertistä: Introvertit.net

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa