• You are currently viewing Esports, poikien uusi haaveammatti

  Esports, poikien uusi haaveammatti

  Poikien haaveammatteja ovat olleet kautta aikain poliisi ja palomies. Ajan kuluessa ja maailman muuttuessa haaveammatit ovat alkaneet muuttua. Toki poliisi ja palomies ovat edelleen varmasti kärjessä, mutta jos poikasi pitää yhtään pelaamisesta, voi yksi haaveammateista olla ammattilaispelaaja. Joka tapauksessa esports on tullut haaveammattien kärkikahinoihin mukaan.

  Vanhempia se varmasti huolestuttaa, ehkä jopa pelottaakin. Poika koneen ääressä 24 h on kauhukuva, joka jokaisen vanhemman mieleen piirtyy.

  esports

  Miksi esports huolestuttaa vanhempia?

  Ensimmäisenä vanhemman näkökulmasta mietityttää juurikin se, että pelaaminen passivoi ja poika saattaa viettää koneen ääressä todella pitkiä aikoja. Tätä kautta pelaaminen voi aiheuttaa pahimmassa tapauksessa addiktion.

  Esports eli elektroninen urheilu on videopelien pelaamista kilpailullisessa mielessä. Kilpapelejä pelataan tietokoneella tai konsolilla. Pelit ovat yleensä viihdepelejä ja jakautuvat eri genreihin eli alalajeihin. Kilpapelaaminen ei ole rentoa harrasteomaista pelaamista, vaan siihen treenataan tavoitteellisesti, kuten muihinkin urheilulajeihin. Laji vaatii todellista omistautumista, jossa myös fyysinen kunto ja hyvinvointi ovat erittäin tärkeässä asemassa.

  Poikien Äiti: Rajaton peliaika…kannattiko?

  Hauskan ajanvietteen muuttaminen ammatiksi kiinnostaa

  Laji on ymmärrettävästi koko ajan kasvavassa suosiossa ja arvioiden mukaan se tavoittaa jopa 200 miljoonaa 21-35 -vuotiasta, joista suurin osa on miehiä. Kilpapelaamisesta on tullut mittava bisnes ja pelit pelataankin jo suurilla areenoilla valtavien yleisömassojen edessä. Ei siis mikään ihme, että poikia kiinnostaa kilpapelaaminen.

  Pelaajat ovat lajissaan tähtiä ja parhaat ovat tunnettuja ympäri maailman. Pelejä pelataan joko yksin tai joukkuettain ja pelaaminen vaatii hyvää keskittymiskykyä ja fyysistä kuntoa sekä optimaalista ravintoa, jotta monen tunnin pelaamissessiot onnistuvat. Viihdyttävää kilpapelaamisesta tekee se, että pelaajat yltävät sellaisiin suorituksiin, joihin harrastepelaajat eivät yllä.

  Kilpapelaamisesta voi siis nykyään saada jopa ammatin, sillä elektronista urheilua voi opiskella esports-valmennuskeskuksissa. Elektronisen urheilun opinnoissa perehdytään kilpapelaamiseen ja pelinomaiseen harjoitteluun sekä urheilulliseen elämäntapaan. Opinnoissa syvennytään myös fyysiseen kunnon kehittämiseen ja ravintotietouteen, unohtamatta säännöllistä unirytmiä. Vanhemman näkökulmasta tämä kuulostaa oikein hyvälle, koska opinnoissa otetaan huomioon monta tärkeää elementtiä.

  Maailma muuttuu

  Ajat muuttuvat ja meidän vanhempien on muututtava mukana. Usein se vaatii uuden hyväksymistä pikkuhiljaa, vaikka se alkuun huolettaisikin. Onneksi vanhat ammatit eivät kuitenkaan poistu kokonaan, vaan jokainen voi valita itselleen sen alan, joka kiinnostaa.

  Jos e-urheilu kiinnostaa, oppii poika varmasti, että se vaatii suuria uhrauksia ja tasapainoista elämää, jotta kilpapelaamisessa pärjää ja menestyy.

  Lähteet: telia.fi ja Eurheilu.com

  -Poikien äidit -toimitus-

  Vastaa