• You are currently viewing 10 vinkkiä kesäloman viettoon kotimaassa lasten kanssa

    10 vinkkiä kesäloman viettoon kotimaassa lasten kanssa

    Korona muutti lomasuunnitelmia lähes kaikilla suomalaisilla. Ulkomaanmatkat vaihtuivat kotimaan matkailuun. Keväällä näytti jo siltä, että kotimaankin matkailu rajoittuisi lähimaisemiin. Nyt on alettu purkamaan rajoituksia pikkuhiljaa ja kesä näyttääkin jo ihan mukavalle siihen nähden, että aiemmin pysyttiin vain kotona. Onnistunut loma lasten kanssa koostuu pienistä asioista, lapset toivovat yleensä vain yhteistä aikaa vanhempien kanssa.

    Suomi on pullollaan mahtavia paikkoja, joihin pääsee ilman sisäänpääsymaksuja. Poikien äidit -toimitus päätti koota yhteen hienoja kohteita, joissa kannattaa kesälomalla pistäytyä. Varsinkin nyt, kun ulkoilusta ja retkeilystä on tullut perheille mielekästä yhdessäoloa, on hyvä tutustua Suomen laajaan ja monipuoliseen tarjontaan. Tässä vain murto-osa kaikista helmistä, joita Suomesta löytyy.

    loma lasten kanssa
    Kolin maisemia
    Punkaharju

    10 vierailun arvoista paikkaa Suomessa

    1. Punkaharju

    Kaunis, harjuistaan tunnettu Punkaharju on paikka, jossa kannattaa vierailla. Saimaan vesistön maisemissa voi retkeillä, pyöräillä ja veneillä. Alueella on paljon erilaisia majoitusmahdollisuuksia. Punkaharjun luonnonsuojelualueelle voi tehdä lasten kanssa päiväretkiä.

    2. Nuuksion kansallispuisto

    Nuuksion kansallispuisto löytyy Espoosta. Monipuolinen Nuuksio sopii myös lasten kanssa retkeilyyn. Alueelta löytyy lyhyempiä reittejä, kuten Maahisenkierros tai Punarinnankierros, jotka ovat vain 2 km pitkiä. Kauniit luonnonmaisemat, pääosin helppokulkuiset polut, jylhät kalliot ja kirkkaat vedet houkuttavat sekä pieniä että isompia tutkimusmatkailijoita.

    3. Kolin kansallispuisto

    Kolin jylhiin maisemiin voi tutustua myös lasten kanssa. Kansallispuiston 1,5 kilometrin pituinen huippujen kierros onnistuu  mukavasti lasten kanssa ja kierroksella voi nähdä kaikki Kolin kolme huippua: Ukko-Koli, Akka-Koli ja Paha-Koli. Kolilla on myös paljon aktiviteetteja, joihin kannattaa ehdottomasti tutustua.

    4. Teijon kansallispuisto

    Monipuolisen Teijon kansallispuiston maisemissa Salossa voi patikoida, kalastaa, pyöräillä ja meloa. Yöpykää vaikka laavulla tai matkailuauto- tai asuntovaunupaikalla. Alueella on useampia lapsille sopivia helppokulkuisia vaellusreittejä.

    5. Hämeenlinna Aulanko

    Hämeenlinnassa sijaitseva Aulangon luonnonsuojelualue tarjoaa lukuisia retkeilymahdollisuuksia ja nähtävyyksiä. Aulangon puistometsä ja näköalatorni ovat vierailun arvoisia paikkoja koko perheen kanssa. Kattava polkuverkosto soveltuu monenlaiselle kulkijalle.

    6. Pieni Karhunkierros, Kuusamo

    Pieni Karhunkierros Kuusamossa on ikimuistoinen kokemus ja 12 km pitkä vaellusreitti onnistuu hienosti myös lasten kanssa. Reitin varrella on vesiputous, joka on elämys koko perheelle. Riippusillat ja nuotiopaikat kruunaavat kierroksen, joten tänne kannattaa ehdottomasti suunnata lasten kanssa.

    7. Tuusulan Sarvikallio

    Tuusulanjärven kulttuurimaisemissa sijaitseva Sarvikallio oli suosittu taiteilijayhteisön piirissä. Eero Järnefelt nimesi suositun retkipaikan pikku-Koliksi, joka jo kertoo, että maisemat ovat varmasti näkemisen arvoiset. Korkein kohta ylettyy jopa 25 metrin korkeuteen Tuusulanjärven pinnasta. Tänne kannaattaa tulla pidemmältäkin päiväretkelle.

    8. Hyvinkään Kytäjä-Usmi

    Hyvinkään Kytäjä-Usmin (Natura-) alueelta löytyy useita hienoja retkeilyreittejä lasten kanssa kuljettavaksi. Voitte tehdä joko päiväretkiä tai yöpyä laavuilla tai teltassa. Alueella on myös maastopyöräilyyn sopivia reittejä. Alueen monimuotoisuus ihastuttaa, lukuisat lammet, purot ja järvet luovat retkestä hienon kokemuksen.

    9. Saanan polku, Kilpisjärvi

    Suomen suosituimpiin tunturivaelluskohteisiin lukeutuva Saanatunturi on hieno kohde myös lapsiperheille. Reitti on yhteensä noin 8 kilometrin pituinen ja helppokulkuinen. Nousuosuutta on noin 500 metriä. Reitiltä löytyy portaat. Ylhäältä avautuu upea maisema, joka on patikoinnin arvoinen. Huipultä löytyy vieraskirja, johon voi jättää omat terveiset.

    10. Launeen perhepuisto, Lahti

    Listasta hiukan poiketen, suosittelemme perheen kanssa vierailua Launeen perhepuistoon. Lahdessa sijaitsevaan hauskaan leikkipuistoon voi tutustua ilmaiseksi. Alueelta löytyy useita erilaisia liukumäkiä, liikennepuisto, hauska linna, hämähäkki-kiipeilyteline sekä vesileikkialue.

    loma lasten kanssa
    Hienot maisemat Hämeenlinnassa

     

    Lue myös: Mitä hauskaa ja opettavaista tekemistä on lapsille Helsingissä

    Useita majoitusmahdollisuuksia

    Näissä mahtavissa kohteissa, voit vierailla joko niin, että otatte teltan mukaan, vuokraatte matkailuauton tai asuntovaunun tai etsitte hotellin, hostellin, mökin tai vaikka maatilamajoituksen läheltä riippuen reissubudjetista. Edullisellakin budjetilla voi tutustua Suomen tarjontaan. Lapsille telttaretket ovat aina yhtä jännittäviä, nuotiomakkaroineen ja yöttömine öineen. Miltä teidän loma lasten kanssa näyttää tänä kesänä?

    -Poikien äidit -toimitus-

     

    Vastaa