• You are currently viewing Mitä hauskaa ja opettavaista tekemistä on lapsille Helsingissä?

    Mitä hauskaa ja opettavaista tekemistä on lapsille Helsingissä?

    Mitä kivaa tekemistä on lapsille Helsingissä? Poikien Äidit -toimitus selvitti sen teille! Kas tässä lista, olkaa hyvä:

    Kulttuuria

    Helsingin keskuskirjasto Oodi

    Helsingin uusi keskuskirjasto on jo itsessään nähtävyys. Siellä kannattaa vierailla koko perheen kanssa. Oodi on auki joka päivä klo 8-22. Keskustakirjasto Oodi sijaitsee Helsingin keskustassa Kansalaistorilla, Eduskuntataloa vastapäätä, Rautatieaseman välittömässä läheisyydessä.

    Annantalo

    Lasten ja nuorten taidekeskus Helsingin keskustassa. Taideopetuksen lisäksi Annantalossa järjestetään tapahtumia, esityksiä, näyttelyitä ja työpajoja, joihin voivat kaikki osallistua.

    Museot ja historialliset kohteet

    Ratikkamuseo

    Ratikat ovat monelle lapselle asia, josta innostutaan yhä uudelleen ja uudelleen. Ratikoita voi käydä ihastelemassa Töölössä, Kulttuuritehdas Korjaamon yhteydessä olevassa Ratikkamuseossa, jossa pääset tunnelmoimaan vanhan ratikan penkille.

    Nykytaiteen museo Kiasma

    Kiasma sijaitsee aivan Helsingin keskustassa. Kiasmassa on otettu hienosti huomioon lapsiperheet. Kannattaa käydä tutustumassa Kiasman tarjontaan.

    tekemistä lapsille Helsingissä
    Kiasma

    Palomuseo

    Helsingin pelastustoimeen ja sen historiaan erikoistunut Palomuseo on varmasti kiinnostava paikka vierailla poikien kanssa. Museo sijaitsee pitkän historian omaavalla Erottajan pelastusasemalla.

    Suomenlinna

    Suomenlinna on jännittävä kohde varsinkin lasten kanssa. Helsingin edustalla sijaitseva historiallinen merilinnoitus saa pienet tutkimusmatkailijat varamsti kiinnostumaan historiasta. Varsinkin kesäisin Suomenlinna on ihana retkikohde sekä pienemmille että isommille. Suomenlinnasta löytyy idyllisiä ravintoloita ja kahviloita, mutta monet ottavat mukaan piknik-eväät. Suomenlinnassa voi vierailla myös talvisin. Pääset Suomenlinnaan Kauppatorilta lautalla ympäri vuoden  ja vesibussilla kesäisin. Vierassatamaan voi tulla myös omalla veneellä.

    Poikien testiryhmä vieraili Suomenlinnassa taannoin. Lue, mitä kaikkea mahtavaa pojat pääsivät kokemaan: Lasten meriseikkailu Suomenlinnassa ja Suomenlinnan seikkailukierros

    tekemistä lapsille Helsingissä
    Meriseikkailu
    tekemistä lapsille Helsingissä
    Suomenlinnan seikkailukierros

    Uimapedoille

    Kumpulan maauimala

    Kesällä kannattaa suunnata Kumpulan maauimalaan pienten ja isojen uimapetojen kanssa. Vietä vaikka koko päivä uimalassa. Uimalan alueelta löytyy myös kahvila, kuntotelineet, koripallokenttä, beach volley -kenttä ja leikkialue.

    Uimastadion / maauimala

    Uimastadion on suosittu kesäisin ja siellä viihtyy koko perhe. Uimastadionilta löytyy myös leikkialue, voimailupaikka, kaksi beachvolleykenttää, koripallokenttä sekä kioski ja kahvila.

    Allas Sea Pool

    Allas Sea Pool on merikylpylä ja hyvinvointikeidas, jossa voi uida ja saunoa ympäri vuoden. Kauppatorin vieressä sijaitseva Allas Sea Pool on hauska elämys lapsille varsinkin keskellä talvea. Altaalta löytyy myös ravintola (kesäisin) ja kahvila.

    tekemistä lapsille Helsingissä
    Näkymä Allas Sea Poolin ravintolan ikkunasta.

     

    Helsingissä on myös paljon uimarantoja, joilla kannattaa kesäaikaan vierailla, kuten Hietaranta, Mustikkamaa, Iso Kallahti sekä Munkkiniemi monien muiden ohessa.

    Luonnontieteilijöille ja eläimistä kiinnostuneille

    Luonnontieteellinen museo

    Helsingin yliopiston luonnontieteelliseen museoon kannattaa tutustua lasten kanssa. Museossa on paljon jännittävää nähtävää, kuten merenalainen maailma, maailman luonto, Suomen luonto sekä paljon muuta. Museo sijaitsee Eduskuntatalon takana, Helsingin keskustassa vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä rautatie- ja linja-autoasemalta.

    luonnontieteellinen museo

    Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

    Pienten luonnontieteilijöiden kanssa kannattaa vierailla Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa. Neljän hehtaarin alueella riittää ihmeteltävää ja varsinkin talvisin on eksoottista vierailla trooppisissa kasvihuoneissa, joissa voi nähdä kasvilajeja Välimereltä, Afrikkaan ja Austraaliaan. Vetonaulana lummehuoneen jättimäiset lumpeet.

    Korkeasaari

    Korkeasaari on auki ympäri vuoden ja sijaitsee Helsingin keskustan itäpuolella. Korkeasaaressa on yli 150 eläinlajia ja satoja kasvilajeja ympäri maailmaa. Pääset Korkeasaareen Mustikkamaan sillan kautta ympäri vuoden. Kesäisin Korkeasaareen voi mennä Kauppatorilta tai Hakaniemestä vesitse, vesibussilla suoraan keskustasta ja linja-autolla suoraan portille.

    Seurasaari

    Seurasaaressa kannattaa vierailla lasten kanssa. Monimuotoista luontoa, lintuja ja oravia sekä ulkoilmamuseota kannattaa tulla kauempaakin ihailemaan. Länsi-Helsingissä sijaitsevassa Seurasaaressa on lapsiperheille sopiva uimaranta, kesäravintola, kahvio ja kioskeja.

    Observatorio

    Avaruudesta kiinnostuneille löytyy Tähtitorninmäeltä Observatorio, jonka tähtitieteen yleisökeskuksen näyttelyssä voi tutustua talon vaiheisiin ja avaruuden ihmeisiin.

    Vauhtia ja vaarallisia tilanteita

    Mitä kaikkea muuta kivaa tekemistä on lapsille Helsingissä? Helsingistä löytyy myös erilaisia teemapuistoja ja muita huvittelupaikkoja lapsille, kuten Trampoliinipuisto Rush,  Linnanmäki, Sea Life, HopLopit ja Helsingin leikkiluola. Hieman isommille hurjapäille löytyy myös Karting-ratoja. Kiipeilypuistot ovat myös usein poikien mieleen. Keskustassa voi talvisin myös luistella aivan rautatieaseman vieressä Jääpuistossa. Hauska elämys keskellä kaupunkia!

    -Poikien Äidit -toimitus-

    Vastaa