• You are currently viewing Poikaraskaus ja tyttöraskaus. Onko niissä eroja?

  Poikaraskaus ja tyttöraskaus. Onko niissä eroja?

  Oletko koskaan miettinyt, onko poikaraskaus ja tyttöraskaus jotenkin erilaisia?

  Raskaaksi tuleminen on ihmeellistä ja jännittävää. Varsinkin ensimmäinen raskaus on täynnä uusia asioita jo heti siitä asti, kun vauvaa aletaan yrittämään. Ensin jännitetään sitä, milloin tärppää ja sen jälkeen koko raskausaika on joskus jopa hermoja raastavaa. Raskausoireet ovat yksilöllisiä, jotkut oireilevat lievästi, toiset taas voivat todella huonosti koko raskauden.

  poikaraskaus tyttöraskaus

  Mutta onko poika- ja tyttöraskauksissa eroja?

  On paljon erilaisia uskomuksia siitä, miten poikaraskaudet eroavat tyttöraskauksista.

  • Sikiön sykkeet ovat pojilla matalammat kuin tytöillä. Pojilla usein alle 140.
  • Joillakin saattaa poikaraskauksissa ruokahalu kasvaa huimasti, ruokaa tekee enemmän mieli.
  • Poikaraskauksissa tekee enemmän mieli suolaista ja tyttöä odottaessa makeaa.
  • Poikaa odottaessa jalkakarvat (ja karvat yleensäkin) saattavat kasvaa enemmän.
  • Myös huimausta saattaa olla paljon enemmän, kun odottaa poikaa
  • Pahoinvointia voi olla poikaraskauksissa enemmän päivällä, tyttöraskauksissa enemmän aamuisin. Tyttö aiheuttaa myös enemmän pahoinvointia kuin poika.
  • Vatsan muoto on erilainen tyttö- ja poikaraskauksissa. Poikaa odottaessa vatsa ei näy taaksepäin, vaan on enemmän sellainen suipon mallinen. Tyttömaha on pyöreämmän muotoinen ylhäältä asti.
  • Poikaa odottaessa mieli on tasaisempi kuin tyttöraskaudessa.
  •  Myös ruskean viivan mahassa  (linea negra) on uskottu auttavan ennustamaan kumpi vatsassa kasvaa. Jos viiva on kovin tumma ja voimakas sekä tekee navan kohdalla mutkan, on vatsassa poika.
  • Myös äidin ulkomuodosta on päätelty sikiön sukupuoli. Jos äiti on hehkeä ja hyvinvoivan näköinen on vatsassa poika. Tyttö taas vie uskomusten mukaan äitinsä kauneuden.
  • Maksaläiskät kasvoissa saattavat kieliä pojasta. Joillekin tulee tyttöraskauksissa enemmän suonikohjuja sekä jalkoihin että alapäähän.

  Ei tieteellistä näyttöä

  Loppupäätelmänä voidan todeta, että raskausoireet ovat kaikilla yksilöllisiä. Tieteellistä näyttöä ei ole, joten uskomukset ovat syntyneet odottajien kokemuksista, joten edellämainitut asiat eivät välttämättä kerro onko kyseessä poikaraskaus vai tyttöraskaus. Äidin kuuluisa vaisto saattaa kuitenkin olla oikeassa, ja jos takana on jo useampia raskauksia, voi raskausoireista päätellä jotain vauvan sukupuolesta.

  Yhtäkaikki lapsen sukupuolta on hauska arvailla raskauden edetessä ellei halua sukupuolta selvittää ultrassa. Jotkut tekevät sormustestin, jossa tulevan äidin sormus pujotetaan hänen irralliseen hiukseen. Sormus lasketaan odottajan vatsan päälle ja nostetaan ylös muutaman sentin päähän. Jos sormus alkaa keinumaan edestakaisin heilurimaisesti, on vatsassa poika. Jos sormus taas tekee pientä ympyrää, on vatsassa tyttö.

  Mitä oireita sinulla oli poikaraskaudessa?

  Lähteet: yle.fi

  -Poikien äidit -toimitus-

  Kommentit

  1. Äiti 74

   Esikoinen tyttö ja kakkonen poika. Ei mitään muuta eroa, kun pojasta maha paljon isompi, vaikka iso oli tytöstäkin. Samat mieliteot oli molemmissa raskauksissa. Molemmat oli täsmälleen samassa asennossa ja samoin päin. Selkä oikeaa kylkeä vasten ja jalat tunki ulos vasemmasta kyljestä 😅. Kumpikin syntyi 38+4 parin tunnin erolla.

  Vastaa