• You are currently viewing Riesana banaanikärpäset? Näin pääset eroon! -8 vinkkiä

  Riesana banaanikärpäset? Näin pääset eroon! -8 vinkkiä

  Joihinkin koteihin nämä inhat tuholaiset ilmestyvät jo kesällä, mutta etenkin alkusyksyn ongelmana liki jokaisessa perheessä ovat banaanikärpäset. Miten niistä pääsee eroon?

  Kärpästen joukkokokoontuminen ei ole merkki epäpuhtaudesta, mutta siihenkin on kiinnitettävä huomiota. Alun perin banaanikärpäset ovat usein lähtöisin esimerkiksi hedelmätiskistä – saatat siis roudata kärpästen munat huomaamattasi kotiin kaupasta.

  Kutsumattomat vieraat juhlivat keittiössäsi entistäkin, pidempään mikäli jätät hedelmät tarjolle – tai olet laiska siivoamaan biojäteroskistasi, sillä erityisen persoja ne ovat pilaantuneille kasviperäisille tuotteille. Banaanikärpästen herkkua ovat myös esimerkiksi hillot, kurkku, marjat sekä olut.

  Moni tuskailee kärpäsongelman kanssa viikkotolkulla, eikä ihan suotta. Sen lisäksi että niistä on vaikeaa päästä eroon, banaanikärpäset myös lisääntyvät järkyttävällä vauhdilla.

  Banaanikärpäset ovat ärsyttäviä, mutta niistä voi päästä myös eroon…

  Lue myös: Tutkimus: yli puolet kolmekymppisistä naisista lapsettomia

  eroon banaanikärpäset

  Mikä avuksi?

  Banaanikärpäset ovat usein riesana turhautumiseen asti. Mutta miten niistä pääsee eroon?

  1. Pese kaikki hedelmät ja vihannekset jotka tuot kaupasta.

  2. Pese ja vaihda tiskirätti säännöllisesti.

  3. Vie biojätteet päivittäin, ja pese jäteastia.

  4. Pese mehu- ja viinilasit heti käytön jälkeen.

  5. Puhdista keittiön tasot ja tiskiallas päivittäin.

  6. Rakenna ansa omenaviinietikasta (punkkukin käy!), astianpesuaineesta sekä muovikelmusta. Lorauta esimerkiksi juomalasin pohjalle etikkaa ja riko nesteen pintajännite tipauttamalla keskellä pisara astianpesuainetta. Pingota lasin päälle kelmua, ja pistele siihen muutamia reikiä jotta kärpäset pääsevät luikahtamaan sisälle. Tuoksu houkuttelee kärpäset ansaan, mutta niiden on liki mahdotonta päästä sieltä pois. Tyhjennä ansa kerran päivässä!

  7. Tarjoile ötököille tomaattiateria (omenakin on hyvä vaihtoehto!). Pilko hedelmät esimerkiksi pakastepussiin ja jätä pussin suu yöksi auki. Aamulla saat kuljettaa suuren satsin banaanikärpäsiä roskikseen.

  8. Imuroi, imuroi, imuroi. Joudut tekemään tämän monta kertaa, mutta imurointi on nopein tapa saada tuholaiset pois silmistä.

  9. Eliminoi kaikki mahdolliset paikat, joissa banaanikärpäset voisivat pesiä. Suomeksi siis: jos banaanikärpäset ovat vallanneet keittiösi, saattaa olla hyvä hetki keittiön suursiivoukselle.

  10. Banaanikärpäset viihtyvät lämpimässä ja lisääntyvät siellä erityisen hyvin – huonelämpötilan lasku on siis yksi askel tässä sodankäynnissä.

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa