• You are currently viewing Seitsemän vinkkiä stressittömään jouluun
  joulu

  Seitsemän vinkkiä stressittömään jouluun

  Haluaisitko saada seitsemän vinkkiä stressittömään jouluun?

  Keskellä kiireiden, arkisten askarten, mietin jopa murehdin.
  Tuleeko jouluni jouluksi, saanko kaiken valmiiksi?

  Mitä antaisin sinulle, mitä tekisin toiselle?

  Entä jos jääkin jotain tekemättä, kyselen hymyilemättä.
  Näen peilistä kasvot kovat, pelästyn – ne ovatkin ikiomat.

  Tässä on hyvä pysähtyä ja pieneksi hetkeksi hiljentyä.

  En ikinä tätä maailmaa valmiiksi saa, ei huomaa se yhtä ahertajaa.

  Ei tule joulu sydämeen, jos tunteen tuhlaa kiireeseen.

  – tuntematon

  Runo iskee sydämeen – ja on valitettavan totta monien joulussa. Mitäpä jos tänä jouluna tehtäisiin toisin? Liiallisella stressaamisella on pahimmillaan vakavia seurauksia.

  stressitön joulu
  Kuva: Kira auf der Heide

  Nappaa talteen Poikien äitien seitsemän vinkkiä stressittömään jouluun

  1. Valmistaudu ajoissa.

  Monilla meillä on aika (ja jaksaminenkin) kortilla, mutta joulua olisi silti mukava viettää. Kun aloittaa ajoissa tekemään pieniä juttuja – ostaa yhden paketin tuolloin ja toisen tällöin, tekee lihapullia tai lanttulaatikon valmiiksi pakkaseen ja väsää joulukortit lokakuussa, ei tarvitse huseerata viimetingassa.

  2. Hyödynnä palveluita.

  Jokaisen budjetin sallimissa rajoissa kannattaa hyödyntää erilaisia palveluja, kuten vaikkapa paikallista siivousfirmaa joulusiivouksessa tai marketin ruoan keräyspalvelua jouluruokien ostamisessa.

  3. Bongaa tarjoukset.

  Monien stressiin liittyy raha, ja tämä kulkeekin käsikädessä 1. kohdan kanssa. Kun aloittaa hyvissä ajoin ja seurailee tarjouksia, kiittävät sekä kukkaro että mieli. Sosiaalitoimi sekä erilaiset yhdistykset ja järjestöt antavat myös jouluapua – älä jää yksin.

  4. Tee joulusta oman näköinen.

  On totta, että toisinaan on tehtävä kompromisseja. Onko siinä kuitenkaan mitään mieltä, että leivot viikon putkeen, heräät neljältä aattoaamuna itkien ja vietät koko aaton juosten sukulaisilta toiselle, jos se ei tunnu omalta? Keskustelkaa perheen kanssa ja sopikaa joulunvietto niin, että se tuntuu jokaisesta hyvältä.

  5. Muista ettei kaiken tarvitse olla täydellistä.

  Mitä sitten jos kuusi on hiukan vinossa, kaappeja ei ole siivottu ja piparien kärjet vähän kärventyvät? Luo itsellesi ja lapsillesi mukavat joulumuistot, älä tavoittele täydellisyyttä. Joulu on ihana ilmankin.

  Pssst! Lue myös: Led-tauluilla tunnelmaa kotiin!

  6. Tehkää yhdessä.

  Joulu on koko perheen juhla, vain äidin ei kuulu rakentaa sitä. Istukaa alas ja tehkää listat, mikä on kenenkin hommaa, kuka on vastuussa mistäkin. Ei tarvitse ryskiä päivässä hirveällä raivolla, vaan hommat voi jakaa pieniin osiin – ja palkita perheen vaikka jouluisella elokuvalla.

  7. Älä unohda itseäsi.

  Useimmilla meillä on ainakin jonain joulun päivistä mahdollisuus olla ja nauttia, joten tee sinäkin niin. Usein me äidit skippaamme omat tarpeemme, varmistamme että muiden paketeista löytyy kivoja juttuja ja kaappi on täynnä herkkuja.

  Varmista, että niitä löytyy myös sinullekin, olipa se sitten konvehtirasia, viinipullo tai hyvä joululeffa.

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa