• You are currently viewing Henna Peltonen kertoo -” Haluan vaalia poikani herkkyyttä”

  Henna Peltonen kertoo -” Haluan vaalia poikani herkkyyttä”

  Tanssijana, fitness-tähtenä ja omasta Eloweena-missikilpailustaan tutuksi tulleella Henna Peltosella on aiemmasta liitosta 18-vuotias tyttö sekä 8-vuotias poika iskelmälaulaja Tauski Peltosen kanssa.

  Poikansa odotusaikana Henna muistaa pohtineensa jännittyneenä, miten kaikki sujuisi – ja ennen kaikkea, osaisiko hän olla äiti pojalle.

  -Naisena kaikki tyttöön liittyvä oli tietenkin tullut luonnostaan. Pojan kohdalla kaikki tuntui vieraalta, mutta lopulta pojan maailmaan sujahtaminen kävi kuitenkin kivuttomasti.

  Hennan mukaan pojan äitiys on ollut täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita heti siitä lähtien, kun nyt 8-vuotias Jake oppi kävelemään.

  Henna kuvailee Jakea tyypilliseksi poikalapseksi, joka kiinnostui autoista ja muista moottoriajoneuvoista jo ennen kuin oppi istumaan.

  -Kun Jake syntyi, uskoin että tällaiset kiinnostukset ovat aina vanhempien opettamia. Se uskomus lensi romukoppaan, sillä Jake oli alusta alkaen hyvin poikamainen – ihan ilman opettamista, Henna nauraa.

  Siinä missä Hennan esikoinen oli ollut rauhallinen ja hillityistä leikeistä pitävä lapsi, Jake osoitti nopeasti olevansa täysin toisessa ääripäässä.

  Hennan mukaan pojan äitiydessä riittää vauhtia ja vaarallisia tilanteita – mutta siinä on myös kääntöpuoli. Kuva: Sanna Voimanen

  -Jake on aina ollut sellainen pieni vaahteramäen Eemeli. Selkää ei olisi voinut kääntää hetkeksikään kun hän jo viskeli mandariineja ikkunasta tai piirsi äidin huulipunilla pitkin kylppäriä.

  Vaikka vuodet ovat kuluneet ja ikääkin on karttunut, Hennan perheessä sattuu ja tapahtuu edelleen.

  -Jatkuvasti on jotain meneillään. Ihan jokunen päivä sitten Jakelta lohkesi etuhammas, ja pääsimme vierailemaan Acutan hammaspäivystykseen, Henna huokaa.

  ”Poikani on pieni herrasmies”

  Jatkuvasta säpinästä huolimatta kolikon toiselta löytyy myös herttainen ja herkkä tunteiden tulkki, joka muistaa aina kiittää, kehua – ja avata naisille ovet.

  -Jake on sellainen vanha sielu, hän puhuu hyvin syvällisiä. Hän on herkkä ja käy paljon läpi tunteita. Äitinä toivon, että tuo herkkyys ei katoa hänestä ikinä, haluan vaalia sitä.

  Henna kertoo actionleikkien vastapainona poikansa rakastavan vanhoja elokuvia ja musiikkia, joista suosikkina ovat Olavi Virran kappaleet.

  -Jake on todella omanlaisensa persoona, pieni herrasmies. Kun sanotaan että vanhemmat opettavat lapsia, niin mielestäni lapset opettavat vanhempia vähintään yhtä paljon.

  Henna ei halua kasata Jaken tulevaisuudelle paineita, vaan antaa pojan tehdä itse valintansa. Kuva. Sanna Voimanen

  Ei paineita lapsen tulevaisuudelle

  Äitinä Henna kertoo olevansa rento, ymmärtäväinen ja huolehtiva – toisinaan vähän liikaakin. Mielellään lapsiaan passaava Henna myöntää kaivavansa itselleen sudenkuoppaa, mutta toisaalta hän myös nauttii asioiden tekemisestä lastensa eteen.

  -Välillä kyllä mietin, että ei pitäisi. Sitten aina lipsun. Mutta kyllä meillä kuriakin on!

  Hennan mukaan hänelle on tärkeää olla lapsilleen sellainen äiti, jolle lapset uskaltavat tulla kertomaan vaikeat ja kipeätkin asiat.

  -Sellainen luotettava ja turvallinen. Meillä kotona puhutaan kaikesta, ja toivon että suhteemme säilyisivätkin sellaisena.

  Jaken tulevaisuudelle Henna ei halua asettaa suuria paineita, vaan aikoo antaa poikansa valita oman polkunsa itse. Huoliakin kuitenkin on: etenkin teini-ikä jännittää Hennaa.

  -Empaattisuus ja herkkyys on hänessä niin vahvana, että uskon hänen tekevän fiksuja valintoja. Toivon että Jakesta kasvaa rehellinen ja onnellinen aikuinen, muulla ei ole väliä.

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa