• You are currently viewing Lopettakaa maskittoman lapseni tuijottaminen kaupassa
  Photo: Austin Pacheco

  Lopettakaa maskittoman lapseni tuijottaminen kaupassa

  Maskittoman lapseni kaupassa käynnit ovat raskaita! Häntä on tönitty, hänelle on puhistu ja häntä on jopa uhkailtu. Nyt riitti!

  Lapseni pesee kädet ennen kauppaan menoa ja huolehtii muun perheemme tavoin turvaväleistä. Lapseni on vasta 10 vuotias, hän on erityisen pitkä poika ja hän varmasti näyttää jo teini-ikäiseltä. Hän on silti vasta 10. Voisitteko lopettaa hänen tuijottamisen ja antaa lapsen olla rauhassa?

  Vaihtoehtoja ei kauppareissuille aina ole

  Lapsi ei tule kauppaan mukaamme aina, mutta välillä on pakko. Asumme syrjässä ja yhdistämme usein harrastuksista haut, isovanhemmien auttamiset ja kauppareissut samaan reissuun. Lapsen on välillä oltava mukana ja hänestä on apuja pikkusisarusten ja ostostenkin kanssa. En halua jättää lapsia autoon parkkihalliin, se ei kuulosta turvalliselta vaihtoehdolta.

  Olen nyt aivan kyllästynyt ilmeisiin ihmisiin kaupoissa. Me olemme noudattaneet maskisuositusta todella hyvin, pesemme kädet aina saippualla ennen kauppaan tuloa. Ihmiset ovat aivan kamalia. Poikaani on tuijotettu ikävästi, hänelle on sihisty ja häntä on haukuttu. Jopa tönäisty tahallaan. Nämä tilanteet tapahtuvat pääasiassa silloin kun en ole pojan lähellä, muutamia kertoja olen nähnyt itsekin.

  Kerran yksi rouva huusi pojalleni, että tämän tulisi välittää muistakin, eikä vain omasta navastaan. Poika ei ensin osannut yhdistää huutamista maskittomuuteen, vaan pyyteli anteeksi, kun luuli menneensä liian lähelle tai astuneensa varpaille. Kun pojan isä meni katsomaan mitä tapahtuu niin asia selvisi. Rouva huusi kuin yleinen syyttäjä ja räki niin, että pisarat lenteli maskin läpi.

  Kaksi kertaa on kaupungin omassa facebookryhmässä tehty selvästi avaus pojastani. Niissä on kirjoitettu ikävämielisesti teinipojasta joka kulkee maskitta kaupassa. Päivät ja kellonajat ovat ainakin täsmänneet meidän vierailuihimme.

  Mikä ihmisiä vaivaa? Onko tämä korona-aika tehnyt kaikista ihan hulluja? Tuntuu ihan mielipuoliseslta, että kiukutellaan maskittomalle lapselle ja mennään ihoon kiinni. Samalla aiheuttaen itselleen ja lapselle suuremman tartuntavaaran. Pitääkö meidän kiinnittää pojan otsaan lappu -olen vasta 10 vuotias- vai aletaanko me vetämään kuonoon kaupassa näitä puhisijoita?

  maskit

  Ei naurata, ei yhtään

  Poikani on nyt omasta tahdostaan jäänyt muutaman kerran kaupan ulkopuolelle, sillä häntä ahdistaa tulla kauppaan. Olemme harkinneet maskien käyttöönottoa lapsillekin, mutta lapseni tuntien siitä olisi enemmmänkin haittaa kuin hyöytyä. He ovat vielä niin pieniä, että hiplaavat maskia käsin ja sitten tuotteita. Parempi muutenkin mennä suositusten mukaan lastenkin kohdalla, heille maskeja ei suositella.

  Mitä te tekisitte tilanteessani? Ajatteli kysyä ensimmäisenä täältä. Olin jo päättänyt kirjoittaa paikalliseen lehteen, että jättäkää kaikki hullut poikani rauhaan, mutta poika ei halunnut ja kunnioitan hänen päätöstään. En kuitenkaan suostu vai katselemaan sivusta tätä menoa, kun ihan luvan kanssa aikuiset ihmiset kiusaa lapsia.

  Eikö voitaisi nyt jo rauhoittua!!! Maskittoman lapseni pitää saada olla rauhassa kaupassa.

  Lue THL:än sivuilta maskisuosituksista

  Onko sinulla jotain sydämelläsi, mitä haluaisit jakaa muille äideille? Kirjoita Sana on vapaa -kirjoitus ja lähetä se meille jonna@poikienaidit.fi

  Kommentit

  1. Äitikolmelle

   Ihmiset on kyllä osa ihan sekasin! varmaan johtuu pelosta kun on niin vieras tilanne vielä… Meillä 4 vuotiaskin lapsi käyttää maskia ne satunnaiset kerrat kun on pakko kaupassa olla mukana. Hienosti he osaa olla koskematta maskeihin ja räpläämättä tavaroita, hyllyjä tms kun on kerrottu et ei oo hyvä nyt koskea.

  2. jane

   Minkä kokoinen paikkakunta kyseessä, jos on joku pienempi lähtisin ehkä sillä, (oletan, että käy yleensä samassa kaupassa)olisin yhteydessä kaupan myymäläpäällikköön ja kysyisin heidän mielipidettä asiasta ja voisivatko he tuoda tämän jotenkin esille myymälässään ym. ettei tapahdy heidän myymälässä aikuisilta ihmisiltä tällaista kiusaamista.. 🤔

  Vastaa