• You are currently viewing Pääsiäinen turvallisesti kotona -vinkit kotipääsiäiseen

  Pääsiäinen turvallisesti kotona -vinkit kotipääsiäiseen

  Pääsiäinen kotona. Kaupallinen yhteistyö: Fiksuruoka

  Pääsiäinen on kohta täällä ja olemme jälleen samassa tilanteessa pääsiäisen vieton suhteen kuin vuosi sitten. Pääsiäinen on viisainta viettää kotona.

  Mutta mitä muuta olisi hyvä ottaa huomioon turvallisen pääsiäisen vieton suhteen ja miten tehdä pääsiäisestä kuitenkin samalla kiva ja iloinen juhla perheelle? Poikien Äidit toimitus keräsi tähän artikkeliin vinkit pääsiäisen viettoon kaikille, jotka haluavat viettää perheen kanssa iloista ja ikimuistoista pääsiäistä koronasta huolimatta.

  fiksuruoka

  Pääsiäisen vietto turvallisesti

  1. Älä rynni ruuhka-aikaan kauppoihin

  Ensimmäinen ohje on, että mieti milloin käyt kaupassa ja ketä sinne teidän perheestä menee. Kauppaan ei ole pakko änkeä samaan aikaan kaikkien muiden kanssa. Se on varmaa, että kiirastorstai-iltana kello 16 kauppa on täynnä. Älä mene sinne silloin. Moni kauppa on auki nykyään 24/7, mitä jos hakisit pakolliset ostokset ilta tai yö myöhään? Tee kauppalista valmiiksi ja vältä turhaa kaupassa pyörimistä. Kaikkein haastavimpia tuotteita kaupoissa hygieenisesti ovat hedelmät ja vihannekset. Älä koskettele turhaan tuotteita, vaan osta se mikä siinä päällimmäisenä on näkyvillä. Kotona kaikki hedelmät ja vihannekset on hyvä pestä ja kuoria.

  2. Turvallisinta on tilata suoraan kotiin

  Vielä parempi vaihtoehto on tilata ruoka ja muut tarpeet suoraan kotiin. Siinä voi säästää myös sievoisen summan. Esimerkiksi Fiksuruoka myy kotiin edullisesti pääosin tuotteita, jotka ovat vaarassa joutua muutoin hävikiksi. Tuotteet ovat edullisia ja samalla tilaaja auttaa pienentämään turhaa tuotetun ruoan aiheuttamaa hiilijalanjälkeä! Fiksuruualta voit tilata tarvikkeita ruokakaappiin, herkkuja, juomia, terveystuotteita, lastenruokia, lemmikkitarvikkeita, kodintarvikkeita, hygieniatarvikkeita, vaatteita, maskeja, käsidesiä ja vaikka mitä… Saat varmasti tilattua kaiken, tai ainakin suurimman osan pääsiäikseksi suoraan Fiksuruualta.

  fiksuruoka

  3. Virpominen etänä

  Aivan kuten viime vuonnakin, myös tänä vuonna palmusunnuntain virpomiset on hyvä suorittaa etänä. Poikiken Äiti -blogin Jonna kirjoitti etävirpomiseen toimivat ohjeet vuosi sitten. Ne voit lukea täältä. Jos haluat muistaa pieniä virpojia poikkeusoloista huolimatta, niin voit pystyttää esimerkiksi kotipihan portille pienen pöydän, missä on vaasi vitsoille, sekä kulho mistä virpoja voi ottaa suklaamunan palkkioksi.

  4. Pääsiäisruoka yhdessä läheisten kanssa

  Koko suvun kesken ei tänä pääsiäisenä tule kokoontua. Pääsiäisen juhlatunnelmaan pääsee kuitenkin mukavasti myös oman perheen kesken. Askartele yhdessä lasten kanssa koristeita ja kattakaa pöytä kauniin keväiseksi. Fiksuruualta voi tilata esimerkiksi edullisia keväisiä lautasliinoja ja kynttilöitä juhlapöytään. Pääsiäispöytään kuuluu perinteisesti lammas, sekä mämmi ja Pasha. Lammas kuuluu erityisesti kristillisen ja katolisiin perinteisiin ruokapöydässä. Nykyisin pääsiäispöydässä löytyy kuitenkin entistä enemmän eettisempiä vaihtoehtoja kuten kasvisruokia. Mitä jos korvaisit tänä vuonna lampaan kukkakaalipihveillä, täytetyilä uunibataateilla tai parsa-feta piirakalla?

  5. Suklaamunien etsintä

  Suklaamunia etsitään perinteisesti  pääsiäissunnuntaina. Pääsiäismunia kannattaa haalia jo etukäteen kauppareissuilla, tai tilata niin ikään suoraan verkkokaupasta, esim Fiksuruualta. Suklaamunia voi piilottaa pääsiäisenä omalle pihalle tai ympäri kotia. Poikien Äiti -blogin Jonna listasi hyviä piiloja suklaamunille kotona, sen voit kurkata täältä.

  Hyvää pääsiäistä kaikille! Pysykää tuvassa.

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa