• You are currently viewing Liian tiheä pesutahti kuluttaa kuravaatteita!

  Liian tiheä pesutahti kuluttaa kuravaatteita!

  Kuravaatteita tarvitaan tähän vuoden aikaan lähes päivittäin. Kuinka usein peset lapsen kuravaatteita? Pyöritätkö niitä koneessa joka ilta haettuasi lapsen päiväkodista? Tiesitkö, että liian tiheä pesutahti kuluttaa kangasta.

  PÄIVITTÄINEN HUUHTELU ON PAIKALLAAN, MUTTA TOISTUVA KONEPESU ON TURHAA.

  Likaisten kurahousujen heittäminen pesukoneeseen on helppoa ja vaivatonta, mutta toistuva konepesu kuluttaa kangasta. Pahimmassa tapauksessa ne vielä jäävät ripustamatta ja aamulla vastassa onkin märkä, haiseva kurahousu mytty.

  Konepesu kuluttaa aina. Kannattaa miettiä, kuinka usein konepesua oikeasti tarvitaan. Saisiko kurahousut puhtaaksi esimerkiksi pyyhkimällä märällä tai suihkuttamalla?

  Jos kuitenkin heität kuravaatteet pesukoneeseen, ne eivät tarvitse huuhteluainetta eivätkä kuivausrumpua. Irtolika kannattaa harjata pois jo heti ulko-ovella, jottei kuravaatteista irtoava lika tuki viemäreitä. Vaatteet käännetään nurin päin ja pestään alhaisessa lämpötilassa lyhyellä ohjelmalla. Myös kuivatuksen aikana kuravaate kannattaa pitää nurin päin.

  Päiväkodeissa ulkovaatteita saatetaan kuivata kuivauskaapeissa, mikä sopii kuravaatteillekin, jos käytetään alhaista lämpötilaa.

  Lue myös: Mitä lapsi tarvitsee päiväkotiin?

  Jos huuhtelu unohtuu tai vaate jää lojumaan märkänä, kurahaalariin voi ilmestyä homepilkkuja.  Kuravaatteet valmistetaan usemmiten pvc:stä tai polyuretaanista. Pohjakankaassa puuvilla homehtuu polyesteria helpommin ja pinnoitteista polyuretaani homehtuu pvc:tä helpommin.

  Myös pitkään käyttämättä olleiden kuravaatteiden kunto kannattaa tsekata. Onko lapsi kasvanut ja kuravaatteet jääneet pieneksi? Kuravaatekaupoille lähtiessä kannattaa myös miettiä pystyykö lapsi pukemaan ne vielä ulkovaatteiden päälle. Tsemppiä kuravaate rumbaan!

  Poikien äidit facebookissa ja instagramissa

  – Poikien äidit toimitus –

  Vastaa