• You are currently viewing Mitä lapsi tarvitsee päiväkotiin?

  Mitä lapsi tarvitsee päiväkotiin?

  Mitä lapsi tarvitsee päiväkotipäivän aikana ja mitä ei? Tässä vinkit mitä päiväkotiin kannattaa pakata lapselle mukaan.

  HELPOSTI PUETTAVAT VAATTEET OVAT NAPPIVALINTOJA PÄIVÄKOTIIN

  Mitä helpompi vaate on pukea, sen parempi se on päiväkotiin. Jo pienestä pitäen lapset harjoittelevat päiväkodissa itse pukemaan vaatteita. Toki työntekijät auttavat pukemisessa, mutta esimerkiksi uloslähtötilanteessa ei työntekijä pysty pukemaan kaikkia yhtäaikaan. Tällöin jos lapsella on helposti päälle puettavat vaatteet siinä lattialla, saattaa lapsi odotellessa pukemisapua onnistua saamaan itselleen housut jalkaan. Ei välttämättä oikeinpäin, mutta ainakin jalkaan ja siitä jos mistä syntyy lapselle onnistumisen kokemus ja halu yrittää lisää.

  Toki on niitäkin lapsia, jotka spagetin omaisesti makaavat lattialla ja odottavat pukemisapua. Näissä tilanteissa helpotat aikuisen työtä hurjasti jos vaate on helposti puettavissa. 37 pientä nepparia ja rusetti vielä kaupanpäälle -vaatteet on syytä jättää kotikäyttöön. 😉 Vaikka ne suloiset minifarkutkin on niin söpöt lapsesi jalassa, eivät ne ulkovaatteiden alla välttämättä tunnu niin mukavilta.

  PÄIVÄKOTIIN KANNATTAA PAKATA RIITTÄVÄSTI VARAVAATTEITA

  Tämä on asia, jota ei voi ikinä painottaa liikaa. Pakkaathan lapselle päiväkotiin riittävästi varavaatteita. Vaikka oma lapsesi osaisikin syödä siististi, eikä hän koskaan kaada maitolasia syliinsä, saattaa se viereisellä tuolilla aamupalaa nauttiva sankari huitaista maitolasin sellaisella vauhdilla, että sisältö lentää lapsesi syliin. Myöskään aina ei kukaan aikuisista ehdi vetää lapsesi paidanhihoja ylös ennen kuin innokas taaperosi on jo pesemässä niitä käsiä. Märät paidanhihat loppupäivän ajan eivät kuulosta houkuttelevalta. Joissan päiväkodeissa toki on varavaatteita, joita saa lainata, mutta juuri sinun lapselle sopivaa kokoa ei välttämättä ole tarjolla. Eikä myöskään sitä lapsesi lempi supersankarihahmo paitaa, joten jos varavaatteiksi tarvittava vaate on omasta kotoa, tuntuu se varmasti lapsestakin mukavammalta.

  SÄÄNMUKAISET VARUSTEET, JOTTA ULKOILU ON MIELEKÄSTÄ

  Suomessa kun asutaan, saattaa erityisesti keväällä ja syksyllä olla suuriakin säätilavaihteluita jo yhden päiväkotipäivän aikana. Ulkovaatteiden ja kenkien lisäksi myös kumisaappaat ja sadevarusteet on hyvä olla mukana päivittäin. Myös riittävästi vaihtohanskoja kylmille keleille.

  SISÄTOSSUT

  Sisätossuja suositellaan päiväkodeissa käytettäväksi liukastumisen ennaltaehkäisyssä ja suojaavat ne myös sukkien kastumiselta. Sisätossujen valinnassa kannattaa huomioida käyttömukavuus. Lapsi istuu ja leikkii paljon, joten pehmeät, mukavat eikä liian kuumat tossut ovat nappivalintoja.

  TUTTI JA UNIKAVERI

  Jos lapsi on pieni ja vasta aloittamassa hoidossa, kannattaa mukaan myös pakata useampi tutti (mikäli käyttää) ja jokin kotoa tuttu unikaveri helpottamaan nukahtamista.

  Lue myös: Millainen on päiväkodin päivärytmi

  -Poikien äidit toimitus-

  Kommentit

  1. Varhaiskasvatuksen ope

   Ja jokaikiseen näistä vaatteista, kengistä ja tavaroista lapsen nimi. Ei nimikirjaimia, isosisaruksen nimeä tai sen kumminkaiman naapurin jolta vaatteita on saatu. Päiväkodissa vaatteita joutuu hukkaan ihan joka lapselta kun samassa eteisessä pukee ja riisuu kymmeniä lapsia, jotka enemmän tai vähemmän omatoimisesti varusteitaan kuljettelee. Kun nimikointi on kunnossa, väärään paikkaan eksynyt vaate palautuu oikealle omistajalle. Kukaan kun ei tunnista kenen pinkki sukka tai musta rukkanen tämä hyllyn alle eksynyt on jos siinä ei nimeä lue.

  2. Sirkku Ahokas

   Pehmeät,ohuet ja riittävän tilavat kurahousut joissa kumilenkki lahkeensuussa ja hyvänmalliset tilavat saappaat antaa lapselle liikumismahdollisuuden vesikelilläkin. Sadetakki samaa materiaalia ja villasukat saappaisiin niin ei ole hiostava ja märkä olo
   nim. Lastenhoitaja

  Vastaa