• You are currently viewing Oikean kokoiset kengät lapselle

  Oikean kokoiset kengät lapselle

  Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä. Kengät ovat jääneet pieneksi ja ulkohousut kuluneet puhki. Kuulostaako tutulta? Jos jokin on hankalaa, niin oikeankokoisten kenkien hankinta. Koostimme tähän artikkeliin vinkkejä miten siitäkin hommasta selviytyisi ilman harmaita hiuksia.

  Lapsen jalat kasvavat nopeasti ja siksi jalkaterän pituus tulisi mitata säännöllisesti. Tällä tavalla varmistetaan, että lapsella olisi aina jaloissaan oikean kokoiset kengät. Erittäin nopeaa lapsen jalan kasvu on alle 3-vuotiaana ja silloin lapsen jalka pitäisi mitata joka toinen kuukausi. Yli 3-vuotiailtakin jalan koko olisi hyvä mitata neljä kertaa vuodessa ja yli 6-vuotiaalta pari kertaa vuodessa. Kenkää ei tulisi ostaa kokonumeron mukaan, vaan lapsen jalkaterä pitäisi aina mitata ja verrata kengän sisäpituuteen.

  Lapsi ei myöskään osaa välttämättä itse ilmaista, että kenkä puristaa, koska kasvava jalkaterä on pehmeä ja hermoston kehitys kesken. Lasten kengissä olisikin aina hyvä olla käynti- ja kasvuvaraa n. 1,5 cm.

  MITEN OSTAA OIKEANKOKOISET KENGÄT?

  • Mittaa jalkaterä päivän päätteeksi, koska silloin jalka on suurimmillaan. Jalkaterä on paras mitata lapsen seistessä. Pyydä lastasi seisomaan paperilla, kantapää seinää vasten. Merkitse jalan pituus paperille ja mittaa etäisyys. On normaalia, että jalat ovat hieman eri kokoiset. Mittaa siis molemmat jalkaterät ja valitse jalkine isomman jalan mukaan.
  • Jos mahdollista, mittaa lapsen jalkaterä kun lapsella on jalassaan sukat, joita uusien jalkineiden kanssa on tarkoitus käyttää.
  • Jos lapsi ei ole mukana kaupassa, tarkista koko ennen käyttöönottoa. Ota pohjallinen ulos ja pyydä lasta astumaan sen päälle. Tämä on myös hyvä tapa tarkistaa milloin olisi sopivaa vaihtaa kokoa isompiin kenkiin.

  Lue myös: Liian tiheä pesutahti kuluttaa kuravaatteita!

   

   

  Superfit lenkkarit *osta tästä
  Reima Rain boots *osta tästä

  KÄYTETYT KENGÄT?

  Jos sisarukselta on jääneet kengät pieneksi tai naapuri tarjoaa teille pieneksi jääneitä kenkiä käyttöön, tarkista ainakin nämä seuraavat seikat. Kevyet, joustavat ja ohutpohjaiset kengät voi kierrättää lapselta toiselle, kunhan kenkä on ehjä eikä muotoutunut aiemman käyttäjän virheellisen jalan asennon myötä. Jos lapsen jaloissa on syyliä tai muita iho-ongelmia, ei kenkiä kannata kierrättää.

  – Poikien äidit toimitus –

  Vastaa