• You are currently viewing Äidiltä periytyy älykkyys, mutta isän ansiota on motivaatio
  photo: Seth Reese

  Äidiltä periytyy älykkyys, mutta isän ansiota on motivaatio

  Hyvä vai huono uutinen? Äidiltä periytyy älykkyys, mutta isän ansiota on lapsen motivaatio. Asiasta kirjoittaa psykologi Jennifer Delgado Psychology Spot sivuilla.

  Jennifer Delgadon mukaan älykkään ihmisen tulisi kiittää äitiään, koska tutkijoiden mukaan heidän äitinsä ovat pääasiassa vastuussa älygeenien välittämisestä. Älykkyyden paras ennustaja on siis äidin älykkyysosamäärä. Itse asiassa nuorten älykkyysosamäärä vaihteli vain keskimäärin 15 pistettä heidän äitinsä keskiarvosta.

  Äidin geenit menevät suoraan aivokuoreen, isän geenit limbiseen järjestelmään

  Lue myös: Oikean kokoiset kengät lapselle

  Kyse ei ole kuitenkaan pelkästään älykkyydestä. Tutkijat havaitsivat, että lapset, joilla on vahva kiintymys äitiensä kanssa, kehittävät kykyä pelata monimutkaisia ​​symbolisia pelejä kahden vuoden iässä, ovat sinnikkäempiä ja osoittavat vähemmän turhautumista ongelmanratkaisussa.

  Tämä johtuu siitä, että vahva side antaa lapsille tarvittavan turvallisuuden tutkia maailmaa ja itseluottamuksen ongelmien ratkaisemiseen menettämättä sydäntään. Lisäksi nämä äidit antavat lapsilleen myös suuremman tuen ongelmien ratkaisemisessa, mikä auttaa lisäämään heidän potentiaaliaan.

  äidin älykkyys

  Isän geenit dominoi

  Arvioiden mukaan 40-60% älykkyydestä on perinnöllistä. Tämä tarkoittaa, että jäljellä oleva prosenttiosuus riippuu ympäristöstä, stimulaatiosta ja henkilökohtaisista ominaisuuksista. Itse asiassa se, mitä kutsumme älykkyydeksi, ei ole muuta kuin kyky ratkaista ongelmia.

  Aivomme toimivat kokonaisuutena. Siten, vaikka älykkyys liittyy läheisesti rationaaliseen ajattelutoimintoon, siihen vaikuttavat myös intuitio ja tunteet, näihin isän panos vaikuttaa geneettisesti enemmän.

  Isältä periytyy lapseen paljonkin. tutkimusten mukaan isän geenit ovat dominoivampia kuin äidin. Vaikka lapsi perii yhtä paljon dna:ta molemmilta vanhemmilta, isän geenit vaikuttavat enemmän siihen, millaisia meistä lopulta tulee aikuisina.

  Lue myös: Tutkimus: Yli puolet kolmikymppiksistä naisista lapsettomia

  Jennifer Delgado kirjoittaa blogissaan, että juuri isän geenit kertyvät joihinkin aivojen tunnekeskuksiin kuten hypotalamus, amygdala, preoptinen alue ja väliseinä. Nämä aivojen alueet ovat osa järjestelmää, joka on vastuussa mm. aggressiosta, tunnesäätelystä, motivaatiosta, sekä erilaisten tunnetilojen yhdistämisessä fyysisiin tuntemuksiin.

  Jokainen lapsi on äidin ja isän geenien upea ja ainutlaatuinen coctail.

  Lähde: Psychology Spot

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa