• You are currently viewing Testiryhmä on taas vauhdissa – nyt testataan aktiivisuusrannekkeita

  Testiryhmä on taas vauhdissa – nyt testataan aktiivisuusrannekkeita

  Kaupallinen yhteistyö: Garmin Testiryhmä on taas vauhdissa! Tällä kertaa alakouluikäiset lapset testasivat aktiivisuusrannekkeita kesäloman ajan. Testattavat tuotteet:

  vívofit® jr. 3
  vívofit® 4
  Venu Sq — Music Edition

  SAAKO AKTIIVISUUSRANNEKE LAPSEN LIIKKUMAAN ENEMMÄN?

  Tavoitteena oli seurata, saako aktiivisuusranneke lapsen liikkumaan enemmän – ja minkälaisista määristä puhutaan.

  Testiryhmä ei käyttänyt aktiivisuusrannekkeita päivittäin, vaan enimmäkseen perheen yhteisillä retkillä, jolloin ei niin sanotusti lähdetty liikkumaan, vaan viettämään kiireetöntä lomapäivää. Testiryhmän yllätys olikin melkoinen, kun perinteisen huvipuistopäivänkin aikana askeleita oli tullut tuhansia ja koko kesän ennätys taisi olla + 20 000 askelta päivän aikana.

  Koko idea kyseiseen testiin lähti siitä, kun perheen lapset löysivät isän ikivanhan aktiivisuusrannekkeen kaappien kätköistä ja innostuivat kisaamaan ja vähän jopa tappelemaan kenen vuoro ranneketta kulloinkin oli käyttää.

  KESÄN 2021 TESTIRYHMÄ

  TOUKOKUU 2021
  Jokaiselle lapselle oli valittu ikätasoonsa sopiva tuote; yhdessä vanhempien ja Garminin edustajan kanssa. Kuten monesti, se odottavan aika oli pitkä! Lapset odottivatkin aivan malttamattomina aktiivisuusrannekkeiden saapumista.

  KESÄKUU 2021
  Aktiivisuusrannekkeet saapuivat! Paketit revittiin vauhdilla auki. Kuului huudahduksia, ihmettelyä ja ilon kiljahduksia.
  ”Äiti katso, tässä mun rannekkeessa on panttereita ja tän kanssa voi mennä uimaankin!”
  ”Ja mulla kestää akku ainakin vuoden, mitä ihmettä?”
  ”Tää on niin siistii, mä lataan heti sen sovelluksen että saan tän yhdistettyä puhelimeen!”
  Kesäloma oli juuri alkamassa ja keittiössä vallitseva tilanne oli melkein verrattavissa jouluaattoon!

  Ekat yöt aktiivisuusrannekkeet pysyivät tiukasti lasten ranteissa ja juuri ennen nukkumaanmenoa monesti vielä kyseltiin toisilta päivän askelmääriä.

  HEINÄKUU 2021
  Heinäkuun helteet olivat kuumimmillaan. Aktiivisuusrannekkeet eivät olleet enää 24/7 ranteessa. Äidin mielestä tämä oli hyvä asia, sillä äiti ei halunnut lasten liikaa seuraavan omaa aktiviisuuttaan, vaan että  nauttisivat kiireettömästä kesälomasta ilman stressiä, huolia ja murheita.

  Maksuton Garmin jr sovellus onkin oiva apuväline vanhemmalle. Sen avulla voi seurata lapsen aktiivisuutta ja unta, hallinnoida askareita ja palkintoja sekä tarvittaessa kannustaa ujompaakin lasta 60 minuutin aktiivisuuteen päivässä. Sama toimii myös päinvastoin. Jos lapsi liikkuu ja treenaa monta kertaa viikossa, voi sovelluksen kautta varmistaa lapsen riittävä unen ja levon saanti, joka puolestaan tukee lapsen kasvua ja kehitystä.

  Tässä vaiheessa rannekkeet siis lähinnä napattiin mukaan kun lähdettiin esimerkiksi kaupungille kävelemään ja päiväksi seikkailemaan huvipuistoon. Erityisesti 20 000 askeleen lukema on jäänyt koko perheen mieleen. Se taisikin olla koko kesän ennätys ja aika mainio suoritus pienilläkin jaloilla käveltäväksi.

  ELOKUU 2021
  Äidin ajatuksia: Aktiivisuusranneke oli oiva keino ”opettaa” lapsille arkiliikunnan tärkeyttä ja näyttää miten helposti pienilläkin yksittäisillä kävelyillä jäätelökioskille tai leikkimällä lähipuistossa sai päivän suositukset täyteen.  Testiryhmän kolmikosta jokainen liikkuu omatoimisesti, eikä liikuntaan tarvitse hirveästi patistaa. Jalkapalloa lähikentällä, uintia mummolassa ja frisbeegolfia onkin tullut kesän aikana harrastettua paljon. Niitä ihan tavallisia kesälomapäivien puuhia ja hyvää vastapainoa pelikonsoleille, joita testiryhmä myös innokkaasti käyttää.

  LAHJAKSI GARMIN

  Aktiivisuusranneke voisikin olla mainio lahjaidea paljon aikaa tietokoneella ja puhelimella viettävälle lapselle. Teini-ikäinen pystyisi itse seuraamaan omaa aktiivisuuttaan  ja tarvittaessa tauottaa pelikonsoleilla vietettyjä hetkiä riittävästi.

  Yksi ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu voisi myös olla miettiä jokin haaste vanhempien ja lasten välille, jos tuntuu siltä, että lapsi vain istuu sisällä ja pelaa. Tai vaikka ei istuisikaan, niin kivaa yhdessä tekemistä jos hankkii aktiivisuusrannekkeet koko perheelle ja synkronoi ne keskenään!

   

  Vastaa