• You are currently viewing Miten valita lapselle oikeankokoiset vaatteet?

  Miten valita lapselle oikeankokoiset vaatteet?

  Minkä kokoisia vaatteita lapselle kannattaisi ostaa ja millaiset vaatteet olisivat kaikkein käytännöllisimpiä? Monesti myös koot vaihtelevat merkin ja valmistusmaan mukaan, joten pelkkään kokolappuun ei kannata luottaa. Poikien äidit toimitus koosti avuksi muistilistan, mitä kannattaa ottaa huomioon kun lähtee lastenvaatekaupoille tavoitteena ostaa oikeankokoiset vaatteet.

  OIKEANKOKOISET ULKOVAATTEET
  Ulkohaalaria ostettaessa haalari on oikeankokoinen, kun lapsen kyykistyessä selkään jää vielä hieman väljyyttä. Hihat ovat tarpeeksi pitkät, kun ranteet eivät paljastu lapsen nostaessa kädet ylös. Liian iso vaate hankaloittaa liikkumista ja voi olla lapselle epämukava ja raskas kantaa. Käärityt lahkeet saattavat mennä kantapään alle ja kulua puhki. Sitä kuuluisaa kasvuvaraa kannattaa siis ostaa maltilla.

  HUPPARIT EIVÄT OLE KÄYTÄNNÖLLISIÄ IHAN PIENILLE
  Pienet 50/56 kokoiset hupparit saattavat kaupassa näyttää suloisilta, mutta ne eivät ole niitä käytännöllisimpiä sisävaatteita ihan pienille. Kun lapsi makaa suurimman osan ajasta selällään, huppua saa olla koko ajan asettelemassa, jotta se ei olisi vain muhkurainen mytty vauvan pään alla. Toki ulkovaatteissa huppu on omiaan ja ilmojen viiletessä siitä saattaa olla jopa hyötyäkin.

  KYPÄRÄMYSSY VAI TAVALLINEN PIPO
  Ihan pienillä lapsilla ei ole kovin pitkä kaula, joten muhkean kaulaliinan käyttö voi olla hankalaa.  Kypärämyssy onkin täydellinen ratkaisu pulmaan, kunhan myssyä ostettaessa ostaa oikeankokoisen. Liian suuri lähtee herkästi pyörimään päässä ja lopputuloksena on tilanne, jossa myssy on pyörähtänyt vähintään yhden silmän päälle. Isomman lapsen kohdalla kypärämyssy voi myös vielä olla ihan toimiva tai sitten heidän kohdalla voi jo siirtyä kaulurin ja pipon yhdistelmään. Kuitenkin kaikki päähineet ja kaulurit kannattaa valita vuodenaikaan sopivaksi; ohuempi näin välikausiaikaan ja paksummat sitten talvea varten.

  Lue myös: Vinkit lastenvaatteiden tahranpoistoon luonnollisin menetelmin

  OIKEANKOKOISET KENGÄT
  Lapsen kengissä käynti- ja kasvuvaraa tulisi olla 12–17 millimetriä. Talvikengässä vieläkin enemmän, mieluusti kaksi senttimetriä. Kenkäkaupoille lähtiessä suosittelemmekin ottamaan lapsen mukaan ostoksille. Jos vain suinkin mahdollista, osta lapselle kengät, joista saa sisäpohjalliset irti. Kokoa valitessa niiden avulla näkee kaikista helpoimmin onko kenkä lapsen jalalle sopiva.

  – Poikien äidit toimitus –

   

  Vastaa