• You are currently viewing Itse tehdyt ruokalahjat

  Itse tehdyt ruokalahjat

  Haluaisitko antaa joululahjaksi jotain itse tehtyä? Kenties jotain mitä voisi tehdä yhdessä lasten kanssa?  Itse tehdyt ruokalahjat ovat herkullinen tapa muistaa sukulaisia, ystäviä, työkavereita ja opettajia. Viimeistele ruokalahja kauniilla pakkauksella ja kortilla, johon voit kirjoittaa jouluntoivotusten lisäksi myös reseptin.

  ITSE TEHDYT RUOKALAHJAT

  JOULUSINAPPI

  Ainekset:

  1 ¼ dl (50 g) sinappijauhetta
  1 ½ dl sokeria
  2 tl perunajauhoja
  2 dl ruokakermaa
  1 kananmuna
  1 ½ dl luumumarmeladia
  2 rkl punssia tai konjakkia

  Ohje:

  Sekoita sinappijauhe, sokeri ja perunajauhot paksupohjaisessa kattilassa. Lisää joukkoon kerma, muna, luumumarmeladi (ja punssi/konjakki). Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Nosta kattila levyltä. Kaada sinappi pieniin lasipurkkeihin (esimerkiksi Pilttipurkkeihin) Sulje kannet ja jäähdytä.

  HETI LEIVONTA VALMIS PIPARKAKKUTAIKINA

  Ainekset:

  1 muna
  1 ½ dl sokeria
  125 g margariinia
  2 rkl siirappia
  1 tl kardemummaa
  1 tl neilikkaa
  1 tl kanelia
  1 tl inkivääriä
  1 tl pomeranssinkuorta
  ¼ tl jauhettua maustepippuria
  3 ¼ dl vehnäjauhoja
  1 dl perunajauhoja
  1 tl soodaa

  Ohje:

  Vaahdota muna ja sokeri. Lisää (sulatettu) rasva, siirappi ja mausteet. Lisää sooda-jauhoseos ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Maista. Lisää tarvittaessa mausteita makusi mukaan. Taikina on heti valmista leivottavaksi. Kauli taikina levyksi ja ota siitä piparkakkuja muotilla pellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

  Kun piparkakut ovat jäähtyneet, voit koristella ne sokerikuorrutuksella ja esimerkiksi karkeilla ja nonparelleilla.

  – Poikien äidit toimitus –

  Vastaa