• Kemiallinen raskaus

  Mikä on kemiallinen raskaus?

  Kemiallinen- tai biokemiallinen raskaus tarkoittaa erittäin varhaista keskenmenoa. Kemiallisessa raskaudessa hedelmöittynyt munasolu on kiinnittynyt kohdun seinämään ja ehtinyt erittää sen verran istukkasolukkoa, että raskaustesti näyttää positiivista. Jos raskaustestejä tekee useamman huomaa, että viiva raskaustestissä ei vahvistu vaan haalenee päivien kuluessa.

  Raskaus ei ehdi kehittyä kliiniseksi- eli ultraäänellä todettavaksi raskaudeksi, vaan seuraa erittäin varhainen keskenmeno. Kuukautiset alkavat ajallaan, tai muutaman päivän myöhässä, ja saattavat olla hieman runsaammat.

  kemiallinen raskaus

  Todella yleisiä

  ”Arvioidaan, että jopa 70 prosenttia alkaneista raskauksista päättyy keskenmenoon ja että näistä suurin osa niin varhain, ettei nainen edes tiedä olleensa raskaana. Mutta jos tehdään herkkiä raskaustestejä, nämä varhaisessa vaiheessa päättyvät raskaudet tulevat esille” Tuija Foudila Felicitas-Klinikalta kertoo.

  Jos raskaustestiä ei tehdä juuri kuukautisten alkamispäivänä tai ennen niiden alkua, ei nainen välttämättä edes huomaa mistään olleensa raskaana. Nykyajan raskaustestit ovat todella herkkiä, ja niillä luvataan tuloksia jo noin viikkoa ennen kuukautisten alkamista. Tässä kohtaa saattaa saada positiivisen, joka myöhemmin vaihtuu negatiiviseen sekä kuukautisvuotoon. Tämän vuoksi olisi hyvä malttaa odottaa testaamista kuukautisten alkuun, jotta mahdolliselta suureltakin mielipahalta vältyttäisiin.

  Vaikka kemiallisessa raskaudessa varsinainen raskaus ei ole ehtinyt kunnolla alkaa se ei poista tuskaa ja toiveita, jotka positiivinen raskaustesti on ehtinyt jo tuoda. Varhainen keskenmeno ei fyysisesti vaikuta uuden raskauden yritykseen, mutta voi olla hyvä käsitellä suru ennen uuden raskauden yrittämistä. Älä jää yksin surun kanssa, sinulla on oikeus tuntea surua ja menetystä varhaisesta keskenmenosta, sekä menetetystä toivosta ja lupauksesta tulevasta vauvasta.

  Lähde: Felicitas Mehiläinen

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa