• You are currently viewing Päiväkodin päiväunet -5 syytä miksi lepo on lapselle tärkeää

  Päiväkodin päiväunet -5 syytä miksi lepo on lapselle tärkeää

  Päiväkodin päiväunet. Kaupallinen yhteistyö: Lindström Unipussi

  Vanhempia välillä mietityttää mitä päiväkodin lepohetken aikaan tapahtuu. Pitääkö nukkua? Onko lapsella omat petivaatteet? Herätetäänkö lapsi kesken unien?

  Useimmissa päiväkodeissa päiväunet ja lepohetki on järjestetty samalla kaavalla.

  Lapselle uni ja lepo ovat tärkeitä, Päiväkodin päiväunet ja lepohetki on yksi niistä päivän hetkistä, kun lapsi voi pysähtyä lepäämään ja rauhoittumaan. Päiväkodissa on paljon ääntä ja menoa, siksi erityisesti päiväkodissa lepohetki on tärkeä lapsille.

  Useimmissa päivähoitopaikoissa ei ole pakko nukkua, vaan tarkoituksena on vietetään rauhallinen ja miellyttävä lepohetki. Nukahtaakin saa.

  Kaikki lapset eivät nukahda ja osa vaatii nukahtaekseen rauhoittavaa kosketusta. Päiväkodin henkilökunta saattaakin silitellä useita lapsia uneen päiväuniaikaan.

  Lepohetki kestää päiväkodista riippuen noin 1-2h. Esikouluikäisillä lepohetki saattaa olla vain 15min. Kun lepohetki on ohitse, niin vielä unilla olevat lapset herätetään jatkamaan päivän touhuja.

  unipussi päiväkotiin

  Lapsen on hyvä nukkua päiväunet koska:

  1. Riittävästi unta saanut lapsi herää virkeänä ja hyväntuulisena
  2. Uni vaikuttaa aivojen toimintaan ja tekee uuden oppimisen mahdolliseksi
  3. Unen aikana erittyy kasvuun tarvittavia hormoneja
  4. Unessa lapsi käsittelee vaikeita asioita, kuten pelkoja
  5. Uni vahvistaa vastustuskykyä

  päiväkoti päiväunet

  unipussi päiväkoti

  Unipussi rauhoittaa unta ja helpottaa päiväkodin arkea

  Rutiinit ja rauhoittuminen valmistavat lasta lepoon. Jokaiselle lapselle on hyvä olla oma tuttu paikka missä nukkua. Hygieniasyistä lapsilla on omat petivaatteet tai unipussit.

  Lasten lepoaikaa helpottaakseen päiväkodit voivat käyttää lapsilla unipusseja. Unipussissa yhdistyy kätevästi tyynyliina, lakana ja kevyt peitto. Henkilökunnan käyttämä aika sänkyjen petaamiseen ja vuodevaatteiden pesuun säästyy näin tärkeämmälle; lapsille!

  Lue Erikan ja Erikan pojan Jasun kokemuksia unipussista

  Petaaminen on helppoa ja nopeeta kun käytössä on unipussi. Lindströmin unipussi on suunniteltu yhdessä päiväkodin työntekijöiden kanssa päiväkodeille, jotta tarjolla olisi puhtaita vuodevaatteita päiväunia varten. Lindström on tekstiilipalveluyritys ja tuotteiden pesu sisältyy palveluun.

  Unipussi on käytössä mukava, lapset rauhoittuvat helpommin unille unipussissa ja tuntevat olonsa turvalliseksi päiväunien aikana. Lindströmin unipussi on valmistettu Suomessa.

  Lisää tietoa Lindströmin unipusseista

  Poikien Äidit raadin mietteitä unipussista

  Unipussi on ihanan kevyt ja pehmeä unipaikka lapselle. Olisi mahtavaa jos oman lapsen päiväkodissa olisi nämä unipussit käytössä. Unipussi on tilava ja näppärä käyttää, sinne sisään saa myös tyynyn, eli unipussissa on tyynylle paikka. Unipussin iloiset värit ja hauskat eläinkuviot riemastuttavat lapsia ja aikuisia. Ihana tuote!

  Lähteet: unitutkija Markku Partinen ja psykologi Keijo Tahkokallio, Lindström

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa