• You are currently viewing Minä lähden Pohjois-Karjalaan -aktiiviloma talvella

  Minä lähden Pohjois-Karjalaan -aktiiviloma talvella

  Aktiiviloma talvella, missä ja mitä tehdä?

  Minä lähden Pohjois-Karjalaan, vaihdan farkut verkkarihousuun -lauloi Leevi and the Leavings.

  Niin tein minäkin! Lähdin viime lauantaina lomalle Pohjois-Karjalalaan, tosin vaihdoin kotiverkkarit lomaverkkareihin.

  Ajatus lomasta lähti siitä, kun katselin lentoja minilomalle ja samaan aikaan ystäväni laittoi minulle viestin ”Tule käymään täällä”! Ja sitten mentiin!

  Pohjois-Karjalassa on paljon kohteita mitä olisi ollut kiinnostava nähdä, mutta koska olin reissussa vain neljä päivää, tyydyin vähän vähempään tällä kertaa. Mukana minulla oli paikallinen ystävä, joten sain oikein hyvää opastusta liikkumiseen.

  Sponttaaneja matkoja

  Mä olen jotenkin omassa päässäni tehnyt sellaisen -nyt mennään eikä meinata- muutoksen. Lakkasin miettimästä kannattaako mennä, onko nyt järkeä ja raaskiiko lähteä. Pojat on isompia ja lähteminen yksinkin on huomattavasti helpompaa nyt kuin ennen, en enää kuole ikävään jos käyn jossain, eikä pojatkaan.

  Tunnen myös uutta jännää sisäistä intuitiota jollaista en ole ennen tuntenut. Jos joku pyytää mua jonnekin tai yksittäinen kuva/asia kutsuu luokseen, niin sinne mennään!

  Nyt siis mennään jos siltä tuntuu. (Toki yleisiä ohjeita noudattaen ja lompakko huomioiden)

  Normaalisti lomani koostuvat aika pitkälle rentoutumisesta. Tämä siksi, että arki on yhtä juoksua ja aikataulua, lomalla tykkään mennä ilman aikatauluja ja nauttia vaan olostani. Silti lomilleni mahtuu aina myös ripaus toimintaa, esimerkiksi surffausta, laskettelua tai maastopyöräilyä, rennosti fiiliksen mukaan.
  Nyt lähdin reissuun yhdessä aktiivisen ystäväni kanssa, joten luvassa oli ehkä normaalia enemmän aktiivista toimintaa.
  aktiiviloma
  Matkassa ystävän kanssa!
  Aktiiviloma
  Ukko-Kolin huipulla

  Aktiiviloman vinkit

  Ne jotka tekee säännöllisesti aktiivilomia tietävät varmasti miten toimia ja mitä haluavat lomallaan tehdä.

  Ajattelin tällä kirjoituksella kuitenkin avata aktiiviloman vaihtoehtoja niille, joiden lomailussa aktiivinen toiminta ei ole vielä paljoakaan ollut mukana. Minä olin tällä kertaa reissussa talvella, joten kirjoitukseni keskittyy talvimatkailuun.

  Jokainen määrittää varmasti itse sen mikä on aktiiviloma. Periaatteessa liikkuminen tavalla tai toisella voi olla aktiiviloman määritelmä, jokainen kuitenkin itse tietää mikä määrä ja kuinka raskasta liikuntaa vaaditaan siihen, että itsestä tuntuu että ei ole löhölomalla.

  Kolin maisemia
  Kolin maisemia

  Minne mennä?

  Aktiivilomalle kotimaassa erilaisia vaihtoehtoja löytyy paljon. Tarkista aina ensin lomakohteestasi, mitä mahdollisuuksia liikkumiselle sieltä löytyy.

  Minä olin tällä kertaa upeissa Kolin kansallispuistomaisemissa ja ihan jo pelkästään puitteet loivat monta mahdollisuutta liikkua. Kävimme kävelemässä, murtsikkahiistämässä ja laskettelemassa. Rentouduimme myös kylpylässä.

  Esimerkiksi Suomen Lappi on mainio paikka aktiivilomalle. Siellä voi vaeltaa, hiihtää, luistella, kelkkailla, avantouida, maastopyöräillä, lumikenkäillä, you name it. Toisin kuin etelässä, talviset maastot ovat Lapissa talvella melko varma nakki.

  Tiesitkö, että ympäri Suomen löytyy useita eri urheiluopistoja jotka tarjoavat todella laajan valikoiman liikkua eri lajien parissa niin sisällä kuin ulkona. Moni urheiluopisto on räätälöinyt erilaisia paketteja perheille ja pelkästään aikuisille. Kannattaa tutustua eri urheiluopistojen valikoimaan.

  Eri kokoisia laskettelukeskuksia löytyy niin ikään ympäri Suomen. Usein laskettelukeskuksen yhteydessä tai ainakin lähellä on jotain muutakin aktiviteettia, esimerkiksi hiihtoladut, kiipeilypuistoa, kylpylää tai muuta. Kannattaa selvittää mitä muuta toimintaa läheltä löytyy jos olet lähtemässä aktiivilomalle hiihtokeskukseen.

  Break Sokos hotel Koli
  Majoituittuminen aktiivilomalla kannattaa miettiä tarkasti. Me majoituimme ystävän kanssa Break Sokos Hotel Kolissa, mikä sijaitsi kätevästi ihan rinteen ja hiihtolatujen vieressä ja sieltä löytyi myös ihana kylpylä.
  Kolin hotelli
  Majoitus saatu: Break Sokos Hotel Koli / Pohjois-Karjalan Osuuskauppa
  Aktiiviloma talvella
  Kävin murtsikkahiihtämässä 20 vuoden tauon jälkeen!

  Perheen kanssa, vai aikuisten kesken?

  Se on täysin sinusta kiinni onko aktiiviloma kivempi suorittaa perheen kanssa vai aikuisten kesken?

  Yllättävän pienetkin lapset kiinnostuvat aktiivilomasta jos se on suunniteltu heille sopivaksi. Me olimme viime talvena Ylläksellä ja siellä se meidän pieni Olliekin osallistui hienosti kaikkeen mitä teimme. Kävimme maastopyöräilemässä, lumikenkäkävelyllä, laskettelemassa, moottorikelkkailemassa ja vaikka mitä.

  Tehoa omaan treeniin voi lisätä vaikka niin, että ottaa lapselle sähköpyörän ja itselleen tavallisen. Tai jos esimerkiksi ei ole ennen laskenut rinteitä laudalla, niin harjoittelee sitä samalla kun lapset laskevat lastenrinnettä. Keinoja on monia.

  Aikuisten kesken aktiiviloma on tietysti erilainen ja siinä pääsee itsekin tekemään niin, että tulee ihan hiki pintaan. Yllättävän tavallisetkin asiat voivat olla huipputreeniä. Me kävelimme ystäväni kanssa Kolilla 9 kilometrin metsävaellusreitin ja voin sanoa, että näissä korkeuseroissa ja upottavassa hangessa se oli todellista treeniä. Hiki virtasi kun pääsimme takaisin hotellille.

  Mitä tehdä aktiivilomalla?

  Talven aktiiviloma voi pitää sisällään kaikenlaista.

  • Vaellus
  • Lumikenkäily
  • Rappusnousu
  • Murtomaahiihto
  • Laskettelu/lautailu
  • Luistelu
  • Avantouinti
  • Moottorikelkkailu
  • Maastopyöräily
  • Jääkiipeily

  Kurkkaa lisää mun Kolin lomasta kuvia Instagramistani.

   

  Näytä tämä julkaisu Instagramissa

   

  Henkilön 💙Jonna-Emilia 💙 (@poikienaitiblogi) jakama julkaisu

  Vastaa