• You are currently viewing Lappi ja Ylläs lasten kanssa -unelmat todeksi

    Lappi ja Ylläs lasten kanssa -unelmat todeksi

    Lappi ja Ylläs lasten kanssa. Kaupallinen yhteistyö: Visit Ylläs

    Poikien Äidit toimitus testaa erilaisia lomakohteita perheen, pariskunnan tai ystävien näkökulmasta. Tällä kertaa vuorossa Ylläs.

    Lähetimme yhden perheen (2 aikuista, 4 lasta ja 1 koira) Ylläkselle, sydäntalvea viettämään. Matka taittui pääkaupunkiseudulta mennessä yhdellä yöpysähdyksellä ja paluu köröteltiin yhteen pötköön.

    Ylläs perheelle

    Ylläs kansallispuisto

    Tiesitkö, että Ylläksellä voi kokea kahdeksan vuodenaikaa, jotka ovat; ensilumi, kaamos, sydäntalvi, hankikanto, kevät, yötön yö, sadonkorjuu ja ruska. Olimme matkassa sydäntalven aikaan. Ylläkseltä löytyy seitsemän tunturia, aidot lappilaiset kylät, kansallispuisto ja paljon aktiviteetteja.

    Tehtävämme oli bongata Ylläkseltä ne parhaat aktiviteetit perheille. Millainen on Lappi ja Ylläs lasten kanssa?

    Matkaan lähdettiin uteliaina ja innokkaina.

    Yllästunturi

    Yllästunturi on Länsi-Lapin maamerkki. 719 metriä korkea, yli 500 metriä ympäröivää maastoa korkeammalta tunturilta näkyy reilusti yli sadan kilometrin päähän. Yllästunturilta mekin reissumme aloitimme.

    Jotta mahtavista Ylläksen rinteistä saisi kaiken irti, oli etelänpoikien paras aloittaa reissu hiihtokoulusta. Onhan se paljon kivempi laskea, kun tietää mitä tekee ja hisseillä kulkeminen sujuu kivuttomasti.

    Opetus oli mitä parasta! Arinkin pojista uskaltautui laskemaan ja loppu reissusta laski kuin vanha tekijä. Hiihtokoulusta saa yksityistunteja, sekä ryhmäopetusta.

    Ylläs lapsille

    Ylläs maisemat

    Hiihtokoulu Ylläs

    Ylläs hiihtokoulu

    Ylläs perheelle
    Poikia opetti: Ylläs Ski School
    Ylläs
    Lopulta kaikki laski isoa rinnettä! Tässä ollaan Ylläksen huipulla, äiti ja pojat.
    Ylläs perheen kanssa
    Laskettiin paljon Äkäslompolon puolella, missä oli väljää laskea

    Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

    Yksi makeimpia kokemuksia meidän reissulla koimme Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa, jossa maisemat olivat henkeä salpaavat. Aivan kuin sadussa. Kävimme maastopyöräilemässä erämaakahvilaan ja takaisin. Pieninkin jaksoi hienosti, vaikka hänelle homma oli tietysti kaikista raskain.

    Pyöräilijöille oli tehty mahtavia reittejä pitkin kansallispuistoa, mellä oli opas, mutta reitit varmasti sujuisivat hyvän ennakko selvityksen jälkeen itsenäisestikin.

     

    maastopyörä Ylläs
    Välillä tiet oli leveämpiä, välillä haastavia ja kapeita. Pyörät meille lainasi Äkäslompolo Sport Shop
    Ylläs
    Oppaana Hidden Trails Lapland

    Lumikenkäily oli myös yllättävän hauskaa. Kävimme illan pimeydessä kävelemässä Visit Ylläksen Eetun opastuksella metsässä ja grillailemassa kodassa. Aluksi pojan vähän niskoittelivat vastaan ajatusta, että pitäisi lähteä lumikenkäilemään. Se oli kuulemma kotipuolessa liikuntatunnilla ollut aika tylsää. Pian pojat jo huomasivat, että lumikenkäily Lapissa on aika eri juttu kuin kapungissa. Ihan jo maisemista lähtien. Pojat listasivatkin lumikenkäilyn reissun jälkeen yhdeksi jännimmäksi jutuksi.

    Ylläksen talviurheilukartta auttaa retkeilijää etsimään sopivia reittejä Ylläksen maastoissa. Sinne on merkitty myös sopivat levähdyspaikat ja tietysti se, että millä välineellä voi mitäkin reittiä kulkea. Se kannattaa hankkia ensimmäisenä, kun Ylläkselle saapuu.

    Ylläs lasten kanssa
    Photo: Esko Liukas
    Lumikenkäily Ylläs
    Lumikengät meille lainasi Äkäslompolo Sport Shop
    Ylläs perheelle
    Grillailua kodassa Visit Ylläksen Eetun kanssa
    revontuli
    Revontulia Ylläksellä näkee useinkin, mutta meidän reissulla nähtiin vain tämä yksi vaatimaton. 

    Vauhdikkaita kokemuksia

    Koiravaljakkoajelu oli koko porukan haave ja se oli vieläkin kivempaa kuin ajattelimme. Kävimme Rami´s Huskies Husky-ajellulla, joka on vuodesta 2000 Ylläksellä koiravaljakkoajeluja tarjoava perheyritys. Koirat nauttivat työstään silminnähden, mikä oli minulle tärkeää nähdä.

    Kävimme kokeilemassa pientä lenkkiä valjakolla ja halukkaat saivat jopa ohjata. Kokemus oli ikimuistoinen.

    koiravaljakko Ylläs
    Dream come true with Rami´s Huskies.

    Ylläs koiravaljakko

    koiravaljakkoajelu

    Vuorossa oli moottorikelkkailua!

    Aluksi jännitti, kun pahin jännitys oli ohi, niin ajo alkoi sujumaan paremmin. Pienimmät kulkivat mukana vedettävässä reessä. Vauhtia rakastaville perheille aika mieletön juttu!

    moottorikelkkasafari Ylläs
    Tässä kuunnellaan tarkasti ohjeita. Kelkkailun tarjosi: Lapland Safaris
    Ylläs moottorikelkka
    pojat tuli reen kyydissä
    Moottorikelkka Ylläs
    Ja siellä äiti nätisti jumissa 🙂

    Lappi Ylläs

    Ylläs on mahtava paikka lasten kanssa

    Luonnonmaisemien lisäksi kannattaa käydä ihailemassa upeita lumisia taideteoksia Snowvillage lumikylässä. Aivan mieletön paikka. Siellä oli jäästä tehty leikkihuone, baari, ravintola ja jopa huoneita yöpymiseen. Poikia huoletti kovasti, että todellako tämä kaikki upea sulaa kesällä. Kyllä, se kaikki sulaa kesällä, joten sitäkin suuremmalla syyllä se kannattaa käydä kurkkaamassa jo ennen sitä. On vaikea ymmärtää, miten niin hienoa taidetta ja aidon oloisia kalusteita sekä huoneita on voitu tehdä lumesta ja jäästä.

    Lumikylä

    Snowvillage

    Ylläs ohjelmaa lapsille
    Lapland Hotels SnowVillagessa voi vaikka yöpyä. Vautsi!

    Ylläksellä voi tehdä paljon ja kaikkea. Ylläs on täydellinen paikka viettää aikaa lasten kanssa. Oli aivan mahtavaa, kun poikien pelikonsolit ja tietokoneet jäivät kotiin, eikä yksikään pojista ehtinyt niitä ikävöimään. Oli ihanaa nähdä perheen teinienkin nauttivat niin, että hymy nousi kasvoille, pienten poikien oppivan todella paljon uusia juttuja ja koko perheen saavan yltäkylläisesti raitista ilmaa, sekä uusia kokemuksia.

    Lappi ja Ylläs teki meihin lähtemättömän vaikutuksen. Sen sijaan, että sanoisimme hyvästi, sanommekin näkemiin. Tulemme aivan varmasti uudestaan. Mitä pikemmin, sen parempi!

    Kiitos Ylläs

    Loppuun korona-ajan yhteenveto

    Nyt kun elämme korona pandemian erityisiä aikoja, pitää vielä mainita loppuun kaikki mahtavat jutut, mitkä oli Ylläksellä hoidettu paremmin kuin hyvin tähän liittyen. Lääniä Ylläkseltä löytyy, Ylläksellä pystyy viettämään aikaa ilman, että tulee lähikontaktia muihin ihmisiin. Sukset jalkaan ja hiihtoladulle tai laskemaan mäkeen, missä todellakin oli tilaa lasketella ihan rauhassa ja pitää turvavälejä muihin. Pyörä alle tai lumikengät jalkaan. Vaihtoehtoja on monia.

    Yritykset olivat todella tarkkoja määräyksistä ja kaikki täällä Ylläksellä hoidettiin asianmukaisesti. Tuntui todella turvalliselta asioida ne pakolliset asioinnit sisätiloissa. Maskeja ja turvavälejä noudatettiin kaikkialla esimerkillisesti. Me majoituimme Laplands Hotels ketjun huoneistossa, mihin mahtui hienosti meidänkin kokoinen perhe. Ruuan sai valmistettua omassa huoneistosta tai tilattua suoraan sinne.

    Välinevuokraamon systeemi oli myös loistava. Vuokrattavat laskukamat sai ottaa kämpille koko viikoksi, jolloin turha ravaaminen vuokraamossa jäi pois. Vuokraamossa oli selkeästi ovella merkintä realiajassa asiakasmääristä liikkeen sisällä.

    Olimme Äkäslompolon puolella jossa oli rinteissä ihanan väljää. Suosittelemmekin Lappiin suuntaavia miettimään, että olisiko teillä mahdollisuus lähteä reissuun loma-aikojen ulkopuolella, jolloin väkeä on vähemmän.

    Laplands Hotels vuokraamo
    Vuokrakamat pidettiin majoituksessa koko viikko

    Ylläs

    Ylläs perheen kanssa
    Majoituimme Lapland Hotels Äkäshotellin huoneistossa

    Kiitos Visit Ylläs!

    -Poikien Äidit toimitus-

    Vastaa