• Mitä sanoisit äidille?

  Äitiys- ihanaa ja uuvutavaa. Täynnä rakkautta ja huolta, valvomista ja unettomia öitä. Silti jotain niin arvokasta ja korvaamatonta. Ja ehkä sen arvokkuuden vuoksi pelätään, mitä jos äitiydessä epäonnistuu? Sosiaalisesta mediasta sekä lehdistä saattaa saada vääristyneen kuvan äitiydestä, esimerkiksi imetys voi luoda todella kovat paineet tai vauvan nukkuminen ja sen opettaminen.

  äidille

  Neuvoja äidille

  Kysyimme Poikien Äitien facebookissa aiemmin, että mitä sanoisit äidille, mitä olisit ehkä itse halunnut kuulla aiemmin? Saimme aivan ihania vastauksia ihanilta äideiltä, joita haluamme nyt jakaa teille.

  Pyydä apua, ja ota sitä vastaan. Monesti olemme saaneet mielikuvan, että äidin on pärjättävä. Niinhän muutkin pärjäävät. Totuus on, pyydä muilta apua ja jos sitä saat, myös huoli se. Olemme parempia äitejä, kun jaksamme itse paremmin.

  Pulloruokinnallakin tulee aivan terveitä lapsia. Asia, joka on monelle todella arka. Imetys, sekä sen mahdollinen epäonnistuminen. Vaikka imetys ei onnistu, voit myös antaa omaa maitoa pullon kautta. Jos syystä tai toisesta oman maidon antaminen ei onnistu, korvikkeella on monet vauvat kasvaneet. Tärkeintä on, että vauva saa ruokaa. Älä koe tästä syyllisyyttä.

  Ihan aina ei tarvitse olla 100% läsnä. On ihan ok laittaa piirretyt pyörimään, ja itse huilata hetki sohvalla.

  Älä kellota arkea, älä stressaa rytmistä. Tuntuu, että vauvalla pitäisi olla vuorokausi rytmi tiedossa jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Vaikka hän vasta opettelee elämään. Älä kellota arkeasi ja vauvan päiväunia, anna hänen nukkua. Hän löytää kyllä rytminsä aivan varmasti.

  Täydellistä äitiä ei ole olemassakaan. Joten älä siis tavoittele sellaisena olemista. Sinä riität juuri noin, ja olet paras mahdollinen äiti juuri sinun lapsellesi.

  Luota vaistoosti- se on useimmiten oikeassa. On kyse sitten vauvan terveydentilasta tai mistä, luota siihen niinkutsuttuun äidinvaistoon.

  Sulje sosiaaliset mediat, älä lue netistä. Usein netistä saa sen pahimman vaihtoehdon joka asiaan. Lisäksi sosiaaliseen mediaan lisätään usein kiilloteltuja kuvia äitiydestä, siisteistä kodeista ja suloisesti nukkuvista lapsista. Se ei ole todellista elämää, älä vertaa itseäsi nihiin.

  On ok olla yövaatteissa koko päivä. Niin äidin kuin lapsenkin. Aina ei tarvitse jaksaa.

  Välillä voi myös hermostua. Eikä se tarkoita, ettei äiti rakastaisi lastaan. Varsinkin väsyneenä menettää hermon herkemmin ja tulee korotettua ääntä.

  Ja vielä: Tee niinku itsestä tuntuu parhaalta ja pullaa ei oo pakko leipoa varsinkaan, jos ei edes syö pullaa.

   

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa