• You are currently viewing Suurperheen vanhemman aivot ikääntyvät nopeammin

  Suurperheen vanhemman aivot ikääntyvät nopeammin

  Suurperheen vanhemman aivot ikääntyvät kahden lapsen vanhempien aivoja nopeammin. Jos sinulla on kolme tai enemmän lapsia, niin aivosi ikääntyvät jopa kuusi vuotta nopeammin.

  Columbian yliopiston tutkimus paljastaa, että eri Euroopan maissa asuvien 65 vuotiaiden vanhempien kognitiivisissa taidoissa oli eroja heidän lapsilukunsa perusteella. Sama tulos päti äiteihin ja isiin.

  Tutkimuksessa ei ollut mukana lapsettomia tai yhden lapsen perheitä, mutta ero huomattiin kahden lapsen perheiden ja kolmen tai yli kolmen lapsen perheiden välillä.

  suurperhe

  Syynä stressi, rahanmeno, univaje ja sosiaalisen tuen vähyys

  Suurperheen vanhemman aivot ikääntyvät nopeammin, se on faktaa. Mikä on syynä?

  Syynä kognitiivisten taitojen heikompaan tulokseen ovat todennäköisesti suuren lapsiluvun tuoma stressi, rahanmeno ja sosiaalisen tuen vähyys.

  Suurperheestä on paljon myös iloa. Omat lapset vähentävät mahdollisuutta sosiaaliseen eristäytymiseen ja lapsista voi olla myös paljon käytännön apuja vanhemmilleen.

  Miten hidastaa aivojen ikääntymistä?

  Aivojen toiminta heikkenee erityisesti niiden käytön puutteessa. Aivoja voi myös treenata. Voit kuunnella musiikkia, laulaa, matkustaa, harrastaa kulttuuria ja liikuntaa, se auttaa ylläpitämään aivojen toimintaa.

  Aivojen kannalta on hyvä lukea, tehdä ristikoita, sudokuita, pelailla korttia ja shakkia. Television katselussa kannattaa muistaa ohjelmien laatu, valitse virikkeellisiä ohjelmia ja keskustele ohjelmista jonkun kanssa. (Lähde: Mehiläinen)

  On hyvä myös tiedostaa, että yksi merkittävä muistisairauden riskitekijä on kohonnut verenpaine, verenpaineen alentaminen vähentää riskiä muistisairauteen.

  -Poikien Äidit toimitus-

  Kommentit

  Vastaa