• You are currently viewing Tukea ja työkaluja perhevapaalta työelämään siirtymiseen

  Tukea ja työkaluja perhevapaalta työelämään siirtymiseen

  Kaupallinen yhteistyö: Perhevapaalta työelämään -hanke.

  “Perhevapaalta työelämään -valmennuksen” päällimmäisenä tarkoituksena on tarjota tukea ja työkaluja onnistuneeseen siirtymään työelämään, uudelle uralle tai koulutukseen. Jos tällä hetkellä mietit tulevaisuuden suunnitelmiasi, muttet oikein tiedä mihin suuntaan lähteä, saattaisi juuri tämä valmennus olla sinulle. Voit osallistua riippumatta esimerkiksi koulutustaustasta, sukupuolesta tai siitä, kuinka pitkään olet hoitanut lasta kotona tai olipa sinulla työsuhde taikka työpaikka odottamassa perhevapaalta paluuta tai ei. Valmennus toteutetaan lähitoteutuksena Helsingissä, Turussa, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa. Lapissa valmennus toteutetaan kokonaan etänä Lapin vanhemmille. Myös mainittujen kaupunkien lähialueilta voi tulla mukaan valmennukseen, esimerkiksi Vantaalta Helsinkiin tai vaikkapa Ylöjärveltä Tampereelle valmennukseen.

  Lue myös: Perhevapaalta työelämään – miten uusi arki lähtee sujumaan?

  SUJUVA SIIRTYMINEN PERHEVAPAALTA TYÖELÄMÄÄN

  On taukosi työelämästä ollut sitten pitkä tai lyhyt, siirtyminen työmarkkinoille ja opintoihin voi herättää erilaisia epävarmuuden tunteita. Kenties koko suunnitelma, mitä perhevapaan jälkeen aiot tehdä on vielä auki? Kenties kaipaat vertaistukea tilanteeseesi? Vierelle ihmisen tai ryhmän, jonka kanssa pallotella ajatuksia? Tämän valmennuksen aloittamista ei tarvitse jännittää, sillä valmennuksessa tapaat ihmisiä, jotka ovat samassa tilanteessa kanssasi, hekin osallistuvat valmennukseen samasta syystä; heitä voi mietityttää mitä tehdä perhevapaan jälkeen tai vaikkapa miten yhdistää sujuvasti perhe- ja työelämä?

  Valmennus toteutetaan sekä ryhmä- että yksilöohjauksena. Tunnit sisältävät työskentelyä, jossa tuetaan mahdollisuuksiasi, voimavarojasi ja myönteisiä tulevaisuuden näkymiäsi. Yksilöohjaukset 16 tuntia ja ryhmäohjaukset 10 tuntia ja valmennuskerrat ja niiden pituus sovitaan aina valmentajan kanssa eli saat varmasti sovittua kerrat omiin ja perheen aikatauluihin sopivaksi.

  Ilmoittaudu mukaan maksuttomaan Perhevapaalta työelämään -valmennukseen 

  Valmennukset ovat myös maksuttomia, eivätkä sido sinua mihinkään ja aiheet ja teemat syntyvät sinun elämäntilanteesi tarpeista. Ilmoittautuminen on avoinna enää kesäkuun loppuun saakka, joten vaikka et vielä kokisikaan ajankohtaiseksi siirtymistäsi työelämään, viimeiset ryhmät päättyvät syksyllä, joten tätä mahdollisuutta ei kannata jättää käyttämättä. Kuten vanha sanontakin kuuluu “Hyvin suunniteltu, on puoliksi tehty”.

  VALMENNUKSESTA TYÖKALUJA MIELEKKÄÄN ARJEN LUOMISEEN

  Työn ja perheen yhteensovittaminen vaatii meiltä niin psyykkistä kuin fyysistäkin hyvinvointia. Arki on toisinaan kuin palapeliä, joissa palojen tarkalla yhdistämisellä saadaan se sujumaan mutkattomasti. Valmennuksesta saat itsellesi juurikin niitä työkaluja, joilla rakentaa arjesta mielekästä. Valmennuksessa paneudutaan oman osaamiseenja sinun vahvuuksiisi. Pääset käsittelemään itsetunnon, itsemyötätunnon, motivaation ja vuorovaikutustaitojen merkityksen tunnistamista. Millaisia vaihtoehtoja sinulla on työhön tai opintoihin paluussa? Onko viimekertaisesta työnhausta aikaa ja mietit miten CV tehdään? Esimerkiksi juuri näitä käytännön asioita valmennuksessa käydään läpi. Samalla valmennusryhmä tarjoaa sinulle mahdollisuuden jakaa kokemuksiasi samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.

  Perhevapaalta työelämään on työ- ja elinkeinoministeriön rahoittama ja Uudenmaan ELY-keskuksen koordinoima hanke.

  – Poikien äidit toimitus –

  Vastaa