• You are currently viewing Huvipuistojen törkeät hinnat

    Huvipuistojen törkeät hinnat

    Kysynpähän vaan, että kuka keskituloinen tai pienituloinen pystyy enää nykyisillä hinnoilla menemään kesällä huvipuistoon perheensä kanssa? Huvipuistojen törkeät hinnat jättää ainakin meidän viisihenkisen perheen rannalle ruikuttamaan.

    Päivälippu yhdelle hengelle maksaa 45 euroa, se kerrotaan viidellä niin summa on 225 euroa. Mitään lapsialennuksia ei tietenkään enää saa. Ja aikuinen joka käy lapsen kanssa muutamassa laitteessa mukana, koska lapsi ei pääse niihin yksin, maksaa myös saman 45 euroa. Ihan ryöstöä.

    Lue myös: Isoäidin miesystävä sanoi poikaani läskistyneeksi

    Vesipuistoon pääsee hieman halvemmalla, hinnat pyörivät siinä 30 euron tietämillä. Mutta kuten kaikki perheelliset tietävät, sen lipun lisäksi siellä huvipuistossa tai vesipuistossa menee monta sataa euroa lisää rahaa herkkuihin ja ruokaan, mikä on tietysti alueella aivan törkeän ylihinnoilteltua.

    Onko hintojen nostaminen huvipuistolle kannattavaa?

    Korona on kurittanut ihan varmasti erilaisia huvittelupaikkoja ja hintoja on pitänyt nostaa, mutta onkohan näissä hinnoissa alunperinkin jo vähän liioittelun makua? Jos hinnat olisivat edes hieman kevyemmät, voisi asiakasmäärä tuplaantua. Jos esimerkiksi hintatasoa laskettaisiin niin, että se olisi 2/3 nykyisestä, mutta asiakasmäärä tuplaantuisi, niin silloin huvittelupaikan tuotto olisi kovempi.

    Lue myös: Nää pojat tekee mut hulluksi

    Emme varmasti ole ainoa perhe jolla jää huvittelut kokonaan väliin törkeiden hintojen vuoksi. Olisi mielenkiintoista kuulla kuinka paljon on meitä pienituloisia tai keskituloisia joiden lapset eivät pääse huvipuistoon koko kesänä.

    Minne lasten kanssa?

    Olisi kiinnostavaa kuulla jos jollain on tietoa edullisemmasta huvipuistosta tai vesipuistosta? Itse tiedän nämä tutuimmat ja suosituimmat puistot ainoastaan. Myös muunlaiset kesätekemiset otamme ilolla vastaan. Olisihan se kiva tarjota lapsille kesällä oikeasti jotain hauskaakin tekemistä, eikä vain kotona oleskelua.

    Olemme varanneet kesäreissuun matkoineen ja majoituksineen noin 1000€, joten sillä pitäisi selvitä. Asumme Lohjalla.

    Kiitos kaikille jo etukäteen vinkeistä

    -Anonyymi kirjoittaja-

    Kommentit

    1. Heini

      Todellakin!!! Ovat täysin ylihinnoiteltuja. Siksi suosittelenkin Keskisen kyläkauppaa ja miljoonativolia, jos lapset alle kouluikäisiä. Siellä maksuton tivoli alle 13v lapsille. Suurimpaan osaan laitteista lapset pääsevät keskenään ja ne ovat riittäneet. Me olemme menossa sinne nyt toista kertaa. Mökki varattuna 2pv. Se tosin maksoi reilu 200€, mutta siellä grillailemme ruoat ja keskisen kaupasta saa kauppahinnalla naposteltavat ja herkut tivolipäiväksi.

    2. Entinen laukaalainen

      Nokkakiven puisto Lievestuoreella, n. 30 km Jyväskylästä, jossa esim. Laajavuoren kylpylähotelli. Hieman toisaalle puistosta 30 km päässä on Peurungan kylpylähotelli. Ei Nokkakivi toki ole Särkänniemi, mutta huvipuisto kumminkin. Puiston sivuilla nokkakivi.fi on listattu myös edullisia b & b majoitusvaihtoehtoja puiston lähellä. Puolessa välissä Lievestuoreelta Jyväskylään on myös Pandan makeistehdas ja tehtaanmyymälä.

    3. Kolomen äitee

      Puuhamaa on meidän tän kesän suuntana. Viimevuonna käytiin linnnamäellä kun mummi osti jollain alennuksella rannekkeet. Törkeä hinta tosiaan kun pienemmät (+-5v) eivät pääse oikeastaan mihinkään ilman aikuista.. puuhamaan liput alesta ja saatu joululahjaksi, mutta eivät olisi täydelläkään hinnalla ihan älyttömiä maksanut (29€).

    4. Paula

      Meidän ratkaisu on tivoli. Tivoli saapuu kotikaupunkiin jolloin ei mene matkoihin rahaa. Kun kerää 20 hengen ryhmän tulee yhdelle päivä rannekkeelle hintaa 25 euroa. Alueella ei syödä vaan oma auto lähellä ilmaisessa parkissa ja takakontissa istuskellen syödään omat kotona tehdyt eväät. Jonotkaan ei ole älyttömät kuten isoissa puistoissa. Molemmat muksut vielä alle 140cm ja tarpeeksi hurjia laitteita on.

    5. Sanna

      Ei olisi lintsipäivää, JOS työnantaja ei mahdollistaisi, minä +6 henkilöä mukaan 3 tuntia maksutta ja loppupäivän rannekkeet puoleen hintaan. Meille riittää hyvin se kolme tuntia, kun lapset ei vielä kaikkiin laitteisiin halua.

    6. Susa

      Meidän ratkaisu on Keskisen kyläkaupan miljoona tivoli, joka on Tuurissa aj. 23.6. -13.8.2023. Alle 13-vuotiaat pääsevät kieppumaan Miljoona Tivolissa joka päivä ilmaiseksi. Alueelle ei myöskään ole pääsymaksua. Yli 13-vuotiaiden päivärannekkeen hinta on 34 euroa.

    7. Santtu

      80-luvulla kun vanhemmat vei meidät kerran kesässä huvipuistoon, niin lystiin kuului sisäänpääsy ja laitteet. Ei mitään herkkuja eikä mässäilyä. Omat eväät oli. Sama tahti vesipuistossa. En muista saiko siellä omia eväitä edes syödä, taidettiin ne syödä ennen ja jälkeen huvittelujen.
      Puistojen hintoja en muista, mut ei kai se niin halpaa sillloinkaan ollut.

    8. Tarjis

      Ota junaliput Ouluun tarjouksesta. Täällä Vauhtipuisto, sopii hyvin alle 10v. Liput edulliset. Halvin majoitus sen vieressä Nallikari Camping alueella teltassa, hyvät vessat ja suihkutilat, myös mökkejä. Potnapekalla pääsee Nallikariin ilmaiseksi rautatieaseman läheltä, jos ostaa rannekkeet samalla, Campingillä myös muita kyytejä. Täällä myös Tietomaa, jossa sadepäivä menee hyvin. Jos omalla autolla, niin Ranuan eläinpuistoon ajaa Oulusta hyvin päiväreissun, perhelippu on halvempi kuin Ähtäri/Korkeasaari ja omat eväät sekä makkaraa paistettavaksi saa ottaa mukaan!

    9. Hilma

      Hinnat on kovat. Keskitasoa korkeampituloisenakin meidän perheen on laskettava onko kesälomalla vain huvipuistoretki vai tehdäänkö reissu. Mukaanotettavia lapsia kun on 4 on rannekkeiden ja ruonien hinnoilla äkkiä tehty vkl risteily.

      Annan ääntä myös Nokkakivelle! Menee isommillekin kun laitteissa ei oo näkyvästi nykyajan paksuja turvatoimiksi miellettyjä pehmusteita yms. Turvallisia ovat laitteet silti ja osa jännitystä on metallinkirskunnasta ja vanhanajan tunnelmasta. Mutta 14v ja 17v vielä aivan viettivät päivää mukana 7 ja 11 vuotiaiden kanssa. Miljoonativoli on myös hyvä!

      Meidän perheellä on vuosittain kesäfutiksen kautta liput Särkänniemeen ja myös partion kautta sai tänä vuonna halvemmalla lippuja ostaa joten näitä hyödyntäen voidaan mahdollistaa lapsille ja itselle huvipuistopäivät.

      Ainakin ennen on ollut joillain vuokra-asuntofirmoillakin mahdollisuus saada alennusta tai ilmaisliput huvipuistoon lähtökohtaisesti 4 hengen talouteen, mutta kysymällä saimme 6:llekin.

    Vastaa