• You are currently viewing Järjestä leikkimieliset lasten olympialaiset – viisi lajia

  Järjestä leikkimieliset lasten olympialaiset – viisi lajia

  Leikkimieliset kesäkisat kotipihassa tai Juhannuksen mökkiolympialaiset on hauska ohjelmanumero, jonka parissa viihtyy niin lapset kuin aikuisetkin. Toki lajit kannattaa suunnitella niin, että niitä pystyy suorittamaan ikätasoon sopivalla tavalla. Lajien suunnittelussa vain mielikuvitus on rajana, mutta tässä artikkelissa viisi lajivinkkiä, joiden avulla pääset jo hyvään vauhtiin suunnittelussa. Lisävinkkinä vielä kerrottakoon, että jos osallistujia on paljon, kannattaa muodostaa joukkueita tai pareja, mutta jos kisat käydään vain oman perheen kesken, voi jokainen suorittaa yksin.

  MÖKKIPIHAN LEIKKIMIELISET OLYMPIALAISET

  KROKETTI – jos kyseinen pihapeli löytyy varastosta, kannattaa sitä ehdottomasti hyödyntää. Sen sijaan, että tekisit perinteisen pelin, voit luoda muutaman portin mittaisen radan; lapsille helpon ja aikuisille kunnon haastetta. Portti esimerkiksi kannon juureen tai rinteeseen, takuuvarmasti tulee olemaan hauskaa!

  ARVAA HERKKUJEN MÄÄRÄ – etsi kaapeista jokin läpinäkyvä kannellinen purkki ja täytä se mieluisilla herkuilla, esimerkiksi paperipäällysteisillä karkeilla. Jokainen osallistuja yrittää arvata purkissa olevien herkkujen lukumäärän ja lähimmäs oikein arvannut voittaa sisällön itselleen. Varaa siis viereen papereita ja kyniä, joihin jokainen osallistuja kirjoittaa nimen ja lukumäärän, jonka luulee purkissa olevan. Paperit sujautetaan toiseen purkkiin, josta tulokset julkistetaan koko kisan päätteeksi. Jos haluat myös itse osallistua arvaukseen, niin älä laske herkkuja etukäteen!

  HEITTOKILPAILU – mutta älkää heittäkö perinteistä kumisaapasta tai hernepussia, vaan heittäkää esimerkiksi yhtä pelikorttia tai tulitikkua ja kauimmas heittänyt kerää tästä lajista pisteet kotiin.

  TIKANHEITTO ILMAPALLOIHIN – otathan huomioon pienet lapset ja huolehdit turvallisuudesta tai suunnittelet heille kokonaan erilaisen heittokilpailun. Puhalla jokaiselle osallistujalle X määrä ilmapalloja ja kiinnitä ne esimerkiksi tuolin selkänojaan tai vastaavaan. Tikalla pitää osua mahdollisimman moneen ilmapalloon niin, että ilmapallot hajoavat.

  KYNÄ PULLOON – jokaiselle osallistujalle solmitaan kynä roikkumaan narussa vyötäröön ja se, joka onnistuu nopeiten saamaan haarojen välissä roikkuvan kynän maassa olevaan pulloon, nappaa voiton tästä lajista.

  – Poikien äidit toimitus –

  Vastaa