• You are currently viewing Viikonloppu Pariisissa -miten näet paljon lyhyessä ajassa?

  Viikonloppu Pariisissa -miten näet paljon lyhyessä ajassa?

  Palasin juuri minilomalta Pariisista. Olin siellä jo toistamiseen ja ajattelin koota nyt teille lukijoille tähän vinkkejä miten näet paljon Pariisia lyhyessä ajassa. Oma matkani kesti kaksi kokonaista ja kaksi puolikasta päivää. Silti ehdittiin näkemään ja kokemaan vaikka mitä.

  Tällä matkalla meitä oli kaksi naista, lapsia ei mukana ollut. Se antoi tietysti mahdollisuuden kävellä pitkiäkin matkoja, mikä ei ehkä pienten lasten kanssa onnistuisi. Nämä vinkit sopivatkin erityisesti aikuisten lomalle.

  Lue myös: Thaimaa kesällä, hitti vai huti?

  Näe monta nähtävyyttä yhdellä kävelyllä

  Ensinnäkin loistava tapa nähdä yhdellä kävelyllä monta kohdetta on aloittaa kierros Notre Damelta. Kävele sieltä Seinen rantaa Louvreen ja suuntaa sen jälkeen Champs Elysees-katua pitkin Riemukaarelle. Siitä voit jatkaa Eiffelille. Tämän reitin käveleminen oli 32 000 askelta.

  Tietysti jos haluat viettää museoissa ja taidenäyttelyissä aikaa kunnolla, niin voi olla, että yksi päivä ei riitäkään tälle kierrokselle.

  Pysähdy välillä nauttimaan juomaa tai ruokaa ja jatka matkaa kun siltä tuntuu.

  Notre Dame Pariisi
  Notre Dame oli remontissa, emme päässeet sinne tällä kertaa sisälle
  Pariisi vinkit
  Louvre
  Pariisi kävellen
  Riemukaari
  Eiffel torni
  Eiffel

  Koe Pariisi korkealta

  Moni menee Pariisissa Eiffeltorniin katsomaan nähtävyyksiä, mutta sille on olemassa parempikin paikka. Montparnasse towerin katolta näkee ihan koko Pariisin, myös sen Eiffelin ja hieman edullisemmin. Toki Eiffeliin nouseminen on itsestään aikamoinen kokemus, mutta hyvä vaihtoehto on mennä kätevästi torniin hissillä, ilman jonotusta.

  Montparnasse towerin katolta voitte kuvien ottamisen lisäksi bongailla tuttuja paikkoja ja nähtävyyksiä.

  Eiffel
  Näkymä Montparnasse towerin katolta

  Matkusta metrolla ja kävellen

  Pariisin metrokartta näyttää ensalkuun melkoisen sokkeloiselta, mutta kun siihen tutustuu vähän lisää, niin se alkaa aueta ensikertalaisellekin. Katso aina mihin suuntaan metro kulkee, eli mikä on sen päätepysäkki ja hyppää kyytiin. Jää sinulle sopivalla pysäkillä pois.

  Lue myös: Koskenlaskua ja maalaiseudun rauhaa

  Vinkkinä muuten kätevä app Bonjour RATP mistä näet kätevästi metro- ja junakartan sekä vaihtoyhteydet.

  Juniin ja metroihin myydään heti lentokentän juna-asemalla usean päivän lippuja. Huomioi, että lippu kattaa kaikki ne alueet minne liikut.

  Emily in Paris katu
  Jonna in Paris

  Emily in Paris kahvila

  cacre coeur
  Sacre Coeur

  Majoitu mukavasti

  Voin suositella hotellia missä majoituin, vaikkakin se on melko vaatimaton hotelli. Samalta Montparnasse alueelta varmasti löytyy myös hulpeampiakin hotelleja, mutta alue itsestään on tosi kätevällä paikalla ja turvallinen. Sieltä pääsee hyvin joka suuntaan metrolla ja meidän hotelli Timhotel Odessa Montparnasse oli ainakin kivalla kadulla, eikä millään hämärällä sivukujalla.

  Pariisi
  Montparnasse alue on hyvällä sijainnilla ja siellä on paljon ravintoloita
  Majoitus Pariisi
  Hotelli Timhotel Odessa Montparnasse ikkunanäkymä

  Muuta

  Me ehdimme kiertämään meidän lomalla myös Versailleksen (minne kannattaa ostaa lippu etukäteen, sillä moni paikalta ostava jäi ilman). Lisäksi kävimme Luxemburginpuistossa, Latinalaisessa korttelissa, Sacre Coeur kirkolla ja sen vieressä sijaitsevalla ”Emily in paris -kadulla”. Seinen rantaakin kävelimme moneen otteeseen edes-takas.

  Iso suositus Pariisille, näin kesällä se on ainakin upea, eikä ihmispaljouskaan tuntunut pahalta.

  Seine
  Seine
  Latinalainen korttelli Pariisi
  Latinalainen kortteli
  Versailles
  Versailles

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by 💙Jonna-Emilia 💙 (@poikienaiti)

   

  Vastaa