• You are currently viewing Viikonloppu Pariisissa -miten näet paljon lyhyessä ajassa?

  Viikonloppu Pariisissa -miten näet paljon lyhyessä ajassa?

  Poikien Äidit toimitus testaa erilaisia lomakohteita perheen, ystävysten ja pariskuntien näkökulmasta. Tällä kertaa matkassa kaksi naista, ei lapsia.

  Näe monta nähtävyyttä yhdellä kävelyllä

  Loistava tapa nähdä yhdellä kävelyllä monta kohdetta on aloittaa kierros Notre Damelta. Kävele sieltä Seinen rantaa Louvreen ja suuntaa sen jälkeen Champs Elysees-katua pitkin Riemukaarelle. Siitä voit jatkaa Eiffelille. Tämän reitin käveleminen on noin 32 000 askelta.

  Tietysti jos haluat viettää museoissa ja taidenäyttelyissä aikaa kunnolla, niin voi olla, että yksi päivä ei riitäkään tälle kierrokselle.Pysähdy välillä nauttimaan juomaa tai ruokaa ja jatka matkaa kun siltä tuntuu.

  Notre Dame Pariisi
  Notre Dame 
  Pariisi vinkit
  Louvre
  Pariisi kävellen
  Riemukaari
  Eiffel torni
  Eiffel

  Koe Pariisi korkealta

  Moni menee Pariisissa Eiffeltorniin katsomaan nähtävyyksiä, mutta sille on olemassa parempikin paikka. Montparnasse towerin katolta näkee ihan koko Pariisin, myös sen Eiffelin ja hieman edullisemmin. Toki Eiffeliin nouseminen on itsestään aikamoinen kokemus, mutta hyvä vaihtoehto on mennä kätevästi torniin hissillä, ilman jonotusta.

  Montparnasse towerin katolta voitte kuvien ottamisen lisäksi bongailla tuttuja paikkoja ja nähtävyyksiä.

  Eiffel
  Näkymä Montparnasse towerin katolta

  Matkusta metrolla ja kävellen

  Pariisin metrokartta näyttää ensalkuun melkoisen sokkeloiselta, mutta kun siihen tutustuu vähän lisää, niin se alkaa aueta ensikertalaisellekin. Katso aina mihin suuntaan metro kulkee, eli mikä on sen päätepysäkki ja hyppää kyytiin. Jää sinulle sopivalla pysäkillä pois.

  Lue myös: Koskenlaskua ja maalaiseudun rauhaa

  Vinkkinä muuten kätevä app Bonjour RATP mistä näet kätevästi metro- ja junakartan sekä vaihtoyhteydet.

  Juniin ja metroihin myydään heti lentokentän juna-asemalla usean päivän lippuja. Huomioi, että lippu kattaa kaikki ne alueet minne liikut.

  Emily in Paris katu

  Emily in Paris kahvila

  cacre coeur
  Sacre Coeur

  Majoitu mukavasti

  Montparnasse alueelta löytyy kivoja hotelleja, ja alue itsestään on tosi kätevällä paikalla ja turvallinen. Sieltä pääsee hyvin joka suuntaan metrolla.

  Pariisi
  Montparnasse alue on hyvällä sijainnilla ja siellä on paljon ravintoloita

  Majoitus Pariisi

  Muuta

  Kannattaa käydä katsomassa Versailles (minne kannattaa ostaa lippu etukäteen, sillä moni paikalta ostava jäi ilman) Luxemburginpuisto, Latinalainen kortteli, Sacre Coeur kirkko ja sen vieressä sijaitseva “Emily in paris -katu”. Seinen ranta on myös nähtävä.

  Iso suositus Pariisille, näin kesällä se on ainakin upea, eikä ihmispaljouskaan tuntunut pahalta.

  Seine
  Seine
  Latinalainen korttelli Pariisi
  Latinalainen kortteli
  Versailles
  Versailles

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa