• You are currently viewing Edessä pitkä automatka lasten kanssa – vinkit onnistumiseen

  Edessä pitkä automatka lasten kanssa – vinkit onnistumiseen

  Pitkä automatka lasten kanssa vaatii hermoja, mutta hyvällä suunnitellulla ja esivalmisteluilla siitä saa mielekästä. Poikien äidit toimitus koosti muistilistan, joka kannattaa käydä läpi, ennen pitkälle matkalle suuntaamista.

  EDESSÄ PITKÄ AUTOMATKA LASTEN KANSSA – HUOMIOI AINAKIN NÄMÄ

  SUUNNITTELE REITTI ETUKÄTEEN – Ajoreitti on hyvä olla selvillä jo ennen matkaan lähtemistä. Jos matkaan lähtee lapsia, jotka nukkuvat päiväunia, kannattaa ainakin osa matkasta taittaa lasten päivuniaikaan.

  VARAA MATKAAN RIITTÄVÄSTI AIKAA – Kun pitkällä automatkalla on mukana lapsia, kannattaa matkaan varata riittävästi aikaa. Taukoja kannattaa pitää usein. Esimerkiksi monilla huoltoasemilla on pienet leikkupuistot, joihin lapsi pääsee pysähdyksen aikana liikkumaan ja purkamaan energiaa. Myös yllättäville pissatauoille kannattaa varata aikaa.

  VIIHDYKETTÄ AUTOON – Lastenohjelmien katsominen on varmasti monelle lapselle mielekästä, mutta mukaan kannattaa pakata myös muutakin. Piirustusvälineitä, äänikirjoja ja jokin lelu, josta ei irtoa pieniä osia, jotka hyvin suurella todennäköisyydessä putoaisivat auton penkkien väliin tai pahimmassa tapauksessa häviäisivät kokonaan. Voit myös halutessasi ostaa matkaan mukaan jonkun yllätyslelun, jonka kaivat jemmasta esiin siinä vaiheessa, kun lasten kärsivällisyys alkaa loppua.

  Lue myös: Lapsen ensimmäinen puhelin

  EVÄÄT – Eväiden pakkaamista ei kannata unohtaa! Nappaa autoon helposti syötäviä eväitä, kuten esimerkiksi rusinoita, valmiiksi pilkottuja hedelmiä ja välipalakeksejä. Älä myöskään unohda janojuomia!

  ASENNE KOHDILLEEN – Jo matkaan lähtiessä kannattaa ottaa astetta rennompi asenne ja varautua, että kaikki ei välttämättä mene sunnitellusti. Se ei myöskään ole katastrofi jos lapsi välillä kiukuttelee.

  – Poikien äidit toimitus –

  Kommentit

  1. .

   Aika hurja “vinkkilista”. Autossa ei saisi syödä, varsinkaan pienet lapset tukehtumisriskin vuoksi. Myös jokainen irtoesine (lelu) on kolarin tullen potentiaalisesti tappava ellei kyseessä ole pehmolelu. Olisiko ollut mahdollista koostaa myös turvallisuusnäkökulman huomioiva lista?

   1. Jonna

    Hei, kiitos huomiosta. Joskus autossa syöminen saattaa olla pakollistakin, esimerkiksi pidemmillä ajoilla. Silloin on varmasti järkevää sijoittua autoon niin, että näkee lapsen koko ajan. Lelujen tosiaan kannattaa varmasti olla pehmeitä ja sellaisia jotka eivät aiheuta vaaraa äkkipysähdyksissä ja peräänajoissa. Terkuin Jonna (Vaikka en ole tätä artikkelia koostanutkaan niin vastasin nyt silti 🙂 )

  Vastaa