• You are currently viewing Mitä varusteita lapsi tarvitsee päiväkotiin – varhaiskasvattaja vinkkaa

  Mitä varusteita lapsi tarvitsee päiväkotiin – varhaiskasvattaja vinkkaa

  Mitä vaatteita ja varusteita lapselle kannattaa hankkia päiväkotiin ja mitkä hankinnat kannattaa suosiolla unohtaa? Lue varhaiskasvattajan vinkit ennen kaupoille lähtemistä.

  MITÄ LAPSI TARVITSEE PÄIVÄKOTIIN?

  Sisätossut – hoitopaikat suosittelevat turvallisuussyistä jokaiselle lapselle sisätossujen käyttöä. Jo pienestä pitäen lapset pääsevät päiväkodissa harjoittelemaan omatoimista pukemista ja riisumista, joten tossuja hankkiessa kannattaa valita sellaiset, jotka on helppo pukea ja riisua. Tossuja valitessa kannattaa myös huomioida, että ne ovat päivän aikana useampia tunteja jaloissa, joten ne kannattaa olla mahdollisimman mukavat, kevyet ja hengittävät. Myös liukastumista estävä pohja on tärkeässä roolissa oikeanlaisia päiväkotitossuja valittaessa.

  Sisävaatteet – kuten yllä jo mainittiin, lapset harjottelevat pukemista ja riisumista itse, joten vaatteiksi kannattaa valita mahdollisimman helposti puettavia ja riisuttavia vaatteita. Ehkä ne tiukista tiukimmat, mutta super söpöt farkut kannattaa jättää päiväkotikäytöstä pois ja suosia joustavia ja sellaisia, joihin myös tahrat ovat tervetulleita.

  Varavaatteet – mukavia, helposti puettavia varavaatteita on aina hyvä löytyä lapsen lokerosta. Jos lapsi on sen ikäinen, että harjoittelee ilman vaippaa olemista, kannattaa alushousuja, sukkia ja housuja olla extra paljon mukana, jotta vahingon jos toisenkin sattuessa tilalle saa vaihdettua tutut, omat vaatteet.

  Lue myös: Päivähoidon aloitus – varhaiskasvattajan vinkit aloitukseen

  Ulkovaatteet – aina säänmukaiset. Päiväkodissa ulkoillaan oikeastaan säällä kuin säällä ja jokainen tietää, että vääränlainen vaatetus sadesäällä ei tunnu kovinkaan mukavalta. Päiväkodista olisikin hyvä aina löytyä sadesäähän sopivat kurahousut ja sadetakki, sopivan kokoiset kumisaappaat ja kurahanskat. Talvella puolestaan kunnolliset talvikengät, varahanskoja ja keliin sopivat ulkovaatteet sekä välikerrokset, jotka puetaan sisävaatteiden ja ulkovaatteiden väliin kovilla pakkasilla.

  – Poikien äidit toimitus –

  Vastaa