• Katso vuorokauden halvimmat hetket käyttää sähköä

    Moni miettii milloin on ne halvimmat hetket käyttää sähköä? Tämä johtuu siitä, että sähkönhinta on nousussa ja tämän tulee vaikuttamaan erityisen ikävästi ihmisten pärjäämiseen talvella kalliiden sähkölaskujen kanssa.

    Suomalaisten sähkönhintaan vaikuttaa monet tekijät, mutta niiden kertaaminen ja syyllisen etsiminen ei auta ihmisiä hädässä. Syyttelyn sijaan me päätimme selvittää milloin sähkö on edullisimmillaan ja milloin se maksaa eniten. Valitsemalla oikeat ajankohdat käyttää kodin sähkölaitteita, voit voittaa sähkölaskussasi jopa puolet.

    milloin sähkö on edullisinta?

    Edullisin aika käyttää sähköä on yöllä ja kallein aamulla

    Aamulla kannattaa jättää sähkölaitteiden käyttö minimiin. Vaikka heräisitkin aikaisin töihin, niin älä suotta aamulla hötkyile imuroinnin, pyykinpesun ja astioiden pesun kanssa. Jätä ne myöhempään.

    Kalleinta sähkö on:

    • Aamulla klo 8-9
    • Toisiksi kalleinta aamulla klo 10-11
    • Kolmanneksi kallenteita aamulla klo 11-12

    Edullisinta sähkö on:

    • Yöllä 03-04 välillä
    • Toisiksi halvinta klo 02-03 yöllä
    • Kolmanneksi halvinta 01-02 ja 05-06

    On syytä kuitenkin muistaa, että vahtimatta jätetty kodinkone (esim pesukone) on yöllä paloturvallisuusriski. Jos peset pyykkiä tai astioita yöllä, niin muista pysytellä itse hereillä. Sama juttu kun lähdet töihin, sähkölaitteita ei tule jättää silloin päälle.

    Edullisempi sähkönkäyttö vaatii suunnitelmallisuutta

    Kerroimme jo aikaisemmin, miten voit säästää sähkölaskuissa, mutta valitsemalla vuorokaudessa oikeat kellonajat käyttää sähköä voit vaikuttaa sähkölaskuusi vieläkin enemmän.

    Koska yöllä sähkönkäyttö turvallisesti on monelle hankalaa, kannattaa valita toiseksi paras vaihtoehto. Selvä pomppaus sähkönhinnassa ylös on kuudesta eteenpäin aamulla. Selvä tiputus alas on puolestaan klo 21 jälkeen illalla.

    Jos olet aamuvirkku, niin herää jo neljältä-viideltä pesemään pyykit, jos taas olet iltavirkku, niin hoida sähkölaitteilla tehtävät kodinaskareet vasta myöhään illalla klo 21 jälkeen. Viikonloppuna sähkö saattaa myös olla edullisempaa kuin viikolla.

    Huomioi kuitenkin, että sähkösopimuksesi voi olla myös kiinteä, eikä omalla sähkönkäytölläsi ole vaikutusta sähkölaskuusi. 

    Lähteet:  Tarkkamarkka, Sähkökilpailutus

    -Poikien Äidit toimitus-

    Vastaa