• You are currently viewing Herkullisimmat puurot arkeen
    Photo by Melissa Belanger on Unsplash

    Herkullisimmat puurot arkeen

    Moni aloittaa päivänsä puurolla, mutta puurot toimivat lapsiperheessä myös hyvin väli – ja iltapaloina. Listasimme alle lapsiperheiden suosikki puurot.

    HELPOT PUUROT ARKEEN

    Kaurapuuro – Maittavimman kaurapuuron saa miedolla lämmöllä ja kärsivällisellä odottamisella. Keittämisen jälkeen puuron kannattaa antaa seistä kannenn alla muutaman minuutin ennen tarjoilua.

    Mannapuuro – Mikä maistuisikaan ulkoilun jälkeen paremmalta kuin perheänmakuinen mannapuuro marjakiisselillä.

    Riisipuuro – liedellä keitettynä vie aikaa, mutta oletko joskus testannut riisipuuron tekemistä uunissa? Kädet vapautuvat arjen askareisiin ja pohjaan palaminen on mahdotonta.

    Vispipuuro – kuohkea vispipuuro tuo monelle mieleen lapsuusvuosien välipalat. Puuroon voi käyttää melkein mitä tahansa marjoja. Tarjoa perinteiseen tapaan kylmän maidon ja sokerin kera tai jälkkäriherkkuna kermavaahdolla.

    Tuorepuuro – reseptiä voi muunnella loputtomiin, mutta peruskaava on yksinkertainen: 2 desiä nestettä, 1 desi kaurahiutaleita ja mausteita oman mielen mukaan. Annetaan pehmentyä ja turvota täyteläiseksi puuroksi jääkaapissa yön yli tai vähintään 3-4 tuntia. Jos arkiaamut kaipaavat helpotusta, kannattaa tuorepuuroa testata. Tee puuro illalla valmiiksi ja nappaa aamulla valmis puuro syötäväksi.

    Lue myös: Sormiruokailun plussat ja miinukset

    Maidottomia ja gluteenittomia puuroja voit tehdä käyttämällä valmistukseen esimerkiksi kauramaitoa ja gluteenittomia puurohiutaleita. Ihania ja kiireettömiä herkkuhetkiä lokakuuhun.

    Poikien äidit toimitus

     

    Vastaa