You are currently viewing Taudit jyllää – vinkit vastustuskyvyn parantamiseen
Photo by Zachary Kadolph on Unsplash

Taudit jyllää – vinkit vastustuskyvyn parantamiseen

Vastustuskyvyn vahvistaminen on mahdollista. Tuntuuko, että lapset kuin magneetin lailla keräävät kaikki mahdolliset tartuntataudit kouluista ja päiväkodeista ja kun yhdestä on ehtinyt parantua, koputtelee seuraava pöpö jo nurkan takana.
Tässä kohtaa Poikien äidit toimitus haluaakin lohduttaa, ettei teidän perhe ole ainut, jossa syksy on yhtä sairastelua. Koostimme myös vinkit, miten omaa ja lasten vastustuskykyä voi koittaa parantaa.

Lapsen flunssilta voi harvoin välttyä kokonaan, mutta ainakin niitä voi vältellä ja kestoa lyhentää hyvällä vastustuskyvyllä.

VINKIT VASTUSTUSKYVYN PARANTAMISEEN

1. Huolehtikaa koko perhe terveellisestä ja monipuolisesta ravinnosta sekä riittävästä D-vitamiinin saannista.

2. Käsienpesu on varmasti jo suurelle osalle muodostunut rutiiniksi, mutta käsien pesusta saippuavedellä kannattaa muistuttaa ja ottaa tavaksi, että heti kotiin tullessa jokainen perheenjäsen käy ensimmäisenä pesemässä kädet.

3. Riittävästi unta. Pikkulapsiarkea elävät perheet ovat tilanteessa, että riittävästä unimäärästä saattaa olla huutava pula, mutta säännöllisistä nukkumaanmenoajoista ja riittävästä unensaannista kannattaa pyrkiä pitämään huolta, sillä uni edistää vastustuskykyä ja palautumista.

4. Ulkoilkaa yhdessä.  Thl suositusten mukaan alle kouluikäisten lasten tulisi liikkua joka päivä vähintään kolme tuntia. Kouluikäisten lasten ja nuorten eli 7–18-vuotiaiden tulisi harrastaa monipuolista, omaan ikään sopivaa liikuntaa vähintään 1–2 tuntia päivässä. Aikuisille (18–65-vuotiaat) puolestaan suositelleen kohtuukuormitteista kestävyysliikuntaa vähintään 2 h 30 min tai vaihtoehtoisesti raskasta kestävyysliikuntaa vähintään 1 h 15 min ja lihaskuntoa ja liikehallintaa ylläpitävää liikuntaa vähintään 2 kertaa viikossa.

– Poikien äidit toimitus –

 

Vastaa