• Osteopatia -apua vauvan itkuisuuteen

  Synnytys on melkoinen suoritus sekä äidille että lapselle. Raskausajasta ja synnytyksestä voi jäädä erilaisia jännitystiloja sekä lihasjumeja vauvan kehoon. Vauvan osteopatia on rauhallista, ja itse hoito kestää n. 20-30 minuuttia. Osteopatialla hoidetaan lihasjännityksiä, sekä tuetaan kehon toimintaa niin, että sisäelimillä ja tukirangan kudoksilla on riittävästi tilaa optimaaliseen kasvuun.

  Osteopatia

  Millaisia oireita lihaskireyksistä kärsivällä vauvalla voi olla?

  Yleisimmät alueet joilla kireyksiä havaitaan ovat lantion alue, niska, rintakehä, pallea, kallonpohja sekä kallon luut. Oireita kireyksistä voivat olla muunmuassa:

  • itkuisuus/koliikki
  • ummetus
  • pulauttelu
  • ilmavaivat
  • levottomuus
  • uniongelmat
  • refluksi
  • imemisvaikeudet

  Nämä ovat tyypillisimpiä oireita ja merkkejä synnytyksestä aiheutuneesta kuormituksesta vauvalle. Hoidoissa olisi hyvä käydä 2-5 kertaa. Hoitoväli voi olla vaivasta riippuen muutamasta päivästä muutamaan viikkoon.

  Osteopatia hoidon jälkeen

  Osa vauvoista saattaa olla itkuisempia sekä väsyneempiä hoidon jälkeen. Kiputilojen hoidossa oireet voivat hetkellisesti pahentua. Käsittelyn jälkeen esimerkiksi niska tai kallonpohja voi olla arka, ja vauva saattaa itkeä myös sen vuoksi. Tuloksia voi näkyä jo muutaman päivän päästä hoidosta. Joskus tulosten näkyminen vie aikaa ja tarvitsee useamman käynnin. Osteopatia voi todella olla hyödyksi, aina tulosta ei synny joten ei voida luvata, että osteopatia auttaa kaikkia vauvoja.

  Lähteet: Pikkujätti, Naisten osteopatia

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa