• You are currently viewing Lapsen oikeuksien viikko
  Photo by Marisa Howenstine

  Lapsen oikeuksien viikko

  Tiesitkö, että nyt on Lapsen oikeuksien viikko? Se on toiminnallinen teemaviikko, jonka tavoitteena on edistää YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta. Monesti myös päiväkodeissa ja kouluissa teemaviikko näkyy erilaisin extra ohjelmanumeroin ja aktiviteetein.

  LAPSEN OIKEUKSIEN VIIKKO 14. – 20.11.2022

  Tänä vuonna Lapsen oikeuksien viestinnän teema on lapsen oikeus turvallisuuteen. Sekä lapsen oikeuksien sopimus että kansallinen lainsäädäntö velvoittavat huolehtimaan siitä, että lasten on turvallista elää ja kasvaa. Turvallinen ympäristö, turvalliset ihmissuhteet ja miten lapsi kokee olonsa turvalliseksi ovat asioita, joihin voidaan vaikuttaa erilaisin toimenpitein. Esimerkiksi turvallisuutta voidaan edistää lainsäädännöllä, liikennesuunnittelulla, perheitä tukemalla ja syrjinnän vastaisella työllä.

  Lue myös: Mitä tukia lapsiperhe voi saada

  Vaikka Suomessa lasten ja nuoren turvallisuus on monessa mielessä parantunut viime vuosikymmeninä, ongelmia edelleen on. Lasten ja nuorten välinen väkivalta on puhuttanut ja nuoret itse ovat nostaneet esille huoltaan kiusaamisesta sekä toiveitaan mielenterveyden tukemisesta.

  Lapsen näkemysten kunnioittaminen ja lasten ja nuorten vakavasti ottaminen on myös eräänlainen keino suojella heitä: lapsi, joka kokee, että häntä kuullaan arjen pienissä asioissa, oppii ymmärtämään, että isommistakin murheista kannattaa kertoa. Myös tämän teemavuoden eri toimia suunnitellaan lapsia ja nuoria kuullen ja heidän kanssa yhdessä.

  Lähde: lapsenoikeudet.fi

  – Poikien äidit toimitus –

  Vastaa