• Näitä kotitöitä äidit inhoavat

  Jokainen äiti joutuu tekemään välillä (lue: jatkuvasti) kotitöitä. Osa kotitöistä on mukavia, mutta on myös olemassa kotitöitä joita äidit inhoavat.

  Mitä ne kotityöt ovat? -Äidit kertovat

  ihokki kotityöt

  Äitien inhokki kotityöt

  Kysyimme äitien inhokki kotitöitä Instagramissa ja Facebookissa, laskimme vastaukset yhteen ja saimme kun saimmekin selvitettyä mikä on äitien inhokki kotityö. Vastauksia saimme yhteensä lähes tuhat.

  Vastaukset poikkesivat tottakai toisistaan, toisen inhokki on toisen suosikki. Selvä voittaja kuitenkin oli helppo löytää. Ja tässä ne nyt ovat!

  LUE MYÖS: Tilastoja synnytyksestä -kuinka moni synnyttää ilman kivunlievistystä?

  inhokki kotityö

  TOP 5 inhokit

  1. Pyykkien viikkaus

  Pyykkien pesu ei yltänyt kovinkaan monen äidin inhokiksi, mutta pyykkien viikkaus ja pyykkien kaappiin siirto olivat selvästi eniten inhottu kotityö. Voitto oli ylivoimainen. Tätä inhoa selittää osittain varmasti myös se, että pyykkihuolto oli monessa perheissä äidin vastuulla. Ei siis ihmekään, että se alkaa tökkimään.

  ”Pyykkien viikkailu ja kaappiin laitto. Nytki 3 koneellista odottaa tuossa laittajaa jo toista päivää.” 

  2.  Imurointi

  Kakkoseksi noussut imurointi on niin ikään inhokki-listalla todennäköisesti juuri siksi, että sitä pitää tehdä lähes päivittäin. Imuroinnissa ärsyttäväksi koettiin se, että vaikka sitä kuinka tekee, niin toisesta päästä jo näyttää siltä, että pitäisi taas imuroida. Futispoikien mukana tuoma kumirouhe on asia mitä saa olla koko ajan eteisestä imuroimassa.

  ”Rasittavimmasta päästä on kyllä kumirouheen imurointi eteisen matoista.”

  LUE MYÖS: Lapselle sopivat kotityöt iän perusteella

  3. Pölyjen pyyhkiminen

  Pölyjen pyyhkiminen ylsi yllättävän korkealle inhokki-listalla. Erityismaininnan sai kaihtimista pölyjen pyyhkiminen. Tämä tuntuu olevan erityisesti super siistien ihmisten inhokki hommaa, muilla se saattaa jäädä kuukausiksi kokonaan tekemättä.

  ”Pölyjen pyyhintä korkeista paikoista, jonne on lähes mahdoton yltää ja jonne kertyy rasva pölyn lisäksi (esim.jääkaapin ja pakastimen päältä), mission impossible”

  4. Ikkunoiden pesu

  Ikkunoiden pesu jakaa mielipiteet, toiset siitä todella tykkää ja toiset eivät yhtään. Niin siinä kuitenkin kävi, että myös se ylsi inhokki TOP 5 listalle. Ikkunoiden malli ja korkeus vaikuttavat siihen miten inhottavaksi kyseinen homma koettiin. Onneksi ikkunoita ei tarvitse kovin usein pestä.

  ”Ikkunat! Tykkäsin joskus mutta meidän hankalat ikkunat kyllä karsii ilon siitä hommasta!”

  5. Vessojen pesu

  Olisimme olleet yllättyneitä jos vessojen pesu ei olisi yltänyt poikien äitien inhokki TOP 5 listalle. Vessojen pesun inhottavuutta lisäsi kylläkin yllätykseksemme lattiakaivojen ja viemäreiden tyhjennys. Se koettiin todella vastenmieliseksi hommaksi. Ehkä juuri siksi suurimmassa osassa perheitä mies hoiti sen homman.

  ”WC, koska meillä miesenemmistö eikä mulle ole omaa vessaa. Onneksi mies hoitaa lattiakaivot”

  -Poikien Äidit toimitus-

   

  Vastaa