• Voiko trampoliinilla hyppiä talvella?

  Voiko trampoliinilla hyppiä talvella? Kaupallinen yhteistyö ACON

  Voiko trampoliinia säilyttää talven ulkona ja voiko siinä todella myös hyppiä?

  Trampoliini ja sen laatu määrittää vastauksen. Laadusta riippuen vastaus on kyllä tai ei.

  Huonolaatuinen ja edullinen trampoliini ei todennäköisesti kestä talvea ulkona. Laadukas trampoliini puolestaan kestää pakkasenkin, mutta on olemassa muutamia tärkeitä asioita mitkä tulee ottaa huomioon.

  trampoliini talvella

  Trampoliinin talvisäilytys

  Jos trampoliinin päättää purkaa talveksi, niin tärkeimpiä osia purkaa ovat: Trampoliinin reunapehmuste matto, jouset, turvaverkko ja tukitolpat. Purkaminen kannattaa tehdä ajoissa, niin, että ne syksyn sateet eivät ole osia vielä kostuttaneet.

  Lue myös: Fitness trampoliini -tehokas kotitreeni

  Kaikki trampoliinin puretut osat kannattaa säilyttää kuivassa tilassa, esimerkiksi lämmitetyssä varastossa. Purkamalla trampoliinin talveksi, lisäät todennäköisesti trampoliinin käyttöikää.

  Riippumatta siitä purkaako trampoliinin talveksi vai ei, pitää trampoliinia säännöllisesti myös huoltaa.

  trampoliini talvella

  Trampoliini käytössä talven

  Trampoliinia voi kuin voikin käyttää myös talvella. On hyvä miettiä mitä pitää jalassaan kun trampoliinilla hypitään. Kengät eivät ole hyvä vaihtoehto, paras olisi hyppiä kuivalla pakkassäällä esimerkiksi villasukat jalassa.

  ACON Air -trampoliinipaketit on suunniteltu ympärivuotiseen käyttöön. Trampoliinin runko sekä jouset ovat galvanoitu ruostumisen ehkäisemiseksi. Pehmuste ja matto ovat UV-suojatut ja kestävät siten auringon, veden sekä pakkasen.

  Tärkein asia on huolehtia siitä, että lunta ei pääse kertymään trampoliinin päälle liikaa.

  Lumet tulee puhdistaa trampoliinin päältä usein, jotta jouset eivät pääse venymään. Jousien venuminen vaikuttaa trampoliinin osien ja pomppujen laatuun.

  Lue myös: 10 trampoliinille sopivaa leikkiä

  ACON suosittelee putsaamaan lumet matolta sekä turvaverkolta harjan avulla, sillä lumilapio voi vaurioittaa trampoliinin materiaaleja. Jos lunta kertyy matolle yli 10cm, aiheutuu jousiin ja mattoon ylimääräistä venymistä, joka johtaa löystymiseen. Painava lumi voi myös vaurioittaa turvaverkkoa.

   

  Vastaa