• You are currently viewing 10 erilaista trampoliinille sopivaa leikkiä

  10 erilaista trampoliinille sopivaa leikkiä

  10 Trampoliinille sopivaa leikkiä. Mainos ACON

  Kyselimme teiltä vinkkejä kesän parhaisiin tramppaleikkeihin ja niitä kivasti saimmekin. Kiitos teille. Koostin tähän blogikirjoitukseen 10 erilaista trampoliinille sopivaa leikkiä.

  ACON ohjeistaa, että trampoliinilla hyppii yksi kerrallaan, joten nämä leikit on esitetty tämä sääntö mielessä pitäen. Jokainen voi soveltaa leikkejä sopivaksi omalle porukalleen.

  tramppaleikit

  Trampoliinille sopivia leikkejä

  1. Tulipallo

  Laittakaa trampoliinille pallo villisti pomppimaan leikkijän sekaan. Pallo on “tulipallo” eli jos se osuu leikkijään, niin hän palaa. Mitä isompi leikkijä, niin sitä enemmän palloja trampalle ja vaikeusaste nousee. Kisaa voi ottaa muiden pelaajien kanssa kellottamalla aikaa. Tulipalloa voi leikkiä myös lämpimällä ilmalla käyttämällä vesipalloja.

  2. Vesipallo

  Tulipalloa voi leikkiä myös käyttämällä vesipalloja.

  3. Vesilaser

  Yksi menee trampalle ja muut koittavat trampan ulkopuolelta ampua vesipyssyillä leikkijää. Tarkoitus on pysyä kuivana mahdollisimman pitkään.

  4. Pellehyppykisa

  Trampalla voi toki mitellä hyppyjen taitavuudestakin, mutta hauska tapa kisata eri ikäisten kanssa on pellehyppykisa. Jokainen hyppää vuorollaan hauskan pellehypyn ja muut antaa pisteitä 1-5. Lopuksi lasketaan pisteet yhteen ja katsotaan kuka voitti.

  5. Seuraa johtajaa

  Ensimmäinen näyttää jonkun hypyn tai hyppysarjan ja muut koittaa tehdä sen perässä. Tämä on kivempaa jos leikkijät ovat suht saman tasoisia hyppytaidoiltansa. Sarjoissa voi harjoittaa myös muista, muistaako koko sarjan minkä ensimmäinen näytti?

  6. Paini

  Reunaverkoilla varustettu tramppa on yksi niistä harvoista paikoista missä leikkimielinen painiminen on turvallista. Mihinkään ei voi kolahtaa pää, eikä mistään voi tippua.

  Lue myös: Kesän paras tramppa ACON

  7. Kestävyyspomppu

  Kuka jaksaa pomppia pisimpään trampalla? Jotta leikki ei kestä koko päivää, voi pomppuihin ottaa jonkun säännön…esimerkiksi pitää pomppia polvillaan tai pitää pomppia pepullaan ja sitten kellotetaan aikaa. Lapsille voi antaa myös haasteen pomppia vapaasti valitsemallaan tyylillä trampalla niin pitkään kuin mahdollista ilman taukoja, jos sinä päivänä ei ole kiire mihinkään.

  8. Koripallo

  Trampoille on saatavissa ihan oikea koripalloteline. Ensihätään voi myös virittää verkon yläosaan ämpärin roikkumaan johon koreja harjoitellaan. Tehkää piste- tai hassuin heitto kilpailu. Ämpärin voi myös sijoittaa trampiliinin toiseen päähän pomppualustan päälle ja heittää toisesta päästä ämpäriin palloja tai vaikka sukkamyttyjä.

  9. Polttopallo

  Perinteisatä polttopalloa voi leikkiä 1 VS 1 tai 2 VS 2 trampoliinilla niin, että toiset menee toiseen päähän ja toiset toiseen päähän. Yritetään polttaa heittämällä ja kopin saa ottaa, jolloin ei pala.

  10. Tyynysota/pehmosota

  Leikkijät ottavat tyynyt tai tosi isot pehmot ja menevät trampalla perinteistä tyynysotaa. Hauska leikki on myös se, että yksi pyörii ja koittaa osua tyynyllä muihin trampoliinilla, muut väistelevät parhaansa mukaan.

  Vastaa