• You are currently viewing Mistä tummat silmänaluset johtuvat?
  Photo by Sydney Sims

  Mistä tummat silmänaluset johtuvat?

  Oletko joskus miettinyt, mistä tummat silmänaluset johtuvat? Monet meistä nimittäin mieltävät niiden liittyvän unenpuutteeseen ja väsymykseen, mutta tummille silmänalusille on olemassa myös muita syitä. Tiesitkö nämä?

  TUMMAT SILMÄNALUSET SAATTAVAT JOHTUA SIITÄ, ETTÄ…

  ihosi on alkanut ohenemaan. Taipumus ohueen ihoon ja tummiin silmänalusiin voi olla perittyä, mutta useimmiten se liittyy vanhenemiseen. Läpikuultava iho paljastaa altaan lihakset ja verisuoniston, mikä tekee silmänalusista tummemman näköiset.

  juot liian vähän vettä eli toisin sanoen elimistössäsi on nestehukka. Kuiva iho on tummien silmänalusten suurin aiheuttaja.

  Lue myös: Mitä elimistössä tapahtuu kun täyttää 40-vuotta?

  kuntoilet liian vähän. Kuntoilu stimuloi verenkiertoa, mikä auttaa pitämään ihon terveen näköisenä.

  kärsit raudanpuutteesta.

  sinulla on jonkinlainen allergia.

  Paras apu tummiin silmänalusiin on terveelliset elämäntavat: pidäthän huolta, että nukut riittävästi, liikut säännöllisesti, syöt monipuolisesti ja muistat myös juoda vettä! Iho kannattaa myös aina muistaa suojata auringolta. Ohutta ja herkkää ilmänympärysihoa kannattaa myös hoitaa erilaisilla kosteuttavilla ja kirkastavilla naamioilla. Etenkin C-vitamiinilla on kirkastavia ominaisuuksia ja se vilkastaa myös kollageenintuotantoa. C-vitamiinilla voi saada iholle sekä lisää täyteläisyyttä että kirkkaamman värin. Markkinoilla on runsaasti esimerkiksi erilaisia C-vitamiinipitoisia seerumeita, jotka kannattaa ottaa osaksi ihonhoitorutiineja.

  Tummat silmänaluset voi myös peittää meikillä. Parhaiten se onnistuu hieman oranssiin taittavalla peitevärillä. Persikkainen sävy neutraloi tehokkaimmin silmänalusihon tummuutta.

  – Poikien äidit toimitus –

  Vastaa