• Näin pilaat yöunesi

  Onko sinulla ongelmia unensaannin kanssa? Oletko miettinyt, miten saisit illalla paremmin unta? Kokosimme tähän artikkeliin ne asiat, jotka pilaavat todennäköisesti yöunesi.

  väsynyt äiti

  Näin pilaat yöunesi

  1. Rutiinien puute

  Onko iltasi epäsäännöllisiä ja menet nukkumaan joka ilta vähän eri aikaan? Säännöllisyyden ja rutiinien puute voi pilata hyvät yöunet ja pidentää nukahtamisaikaasi. Jos haluat nukkua, niin pidä huolta rutiineistasi.

  2. Unenhuollon laiminlyönti

  Nukutko likaisissa lakanoissa tai yöpuvussa tai oletko itse likainen? Onko makuuhuoneesi liian lämmin tai valoisa? Nämä seikat taatusti heikentävät untasi. Kannattaa siis pitää huolta puhtaudesta, sekä makuuhuoneen yksityiskohdista. Makuuhuoneessa kannattaa olla pimennysverhot, eikä makuuhuoneessa kannata olla kelloja tai televisiota.

  Lue myös: Päänsäryn yleisimmät syyt

  3. Älylaitteiden käyttö illalla

  Illalla ei kannata käyttää älylaitteita. Jos käytät älylaitteita ennen nukkumaanmenoa, niin se taatusti vaikuttaa yöuneesi. Jos haluat onnistua nukkumisessa, niin vältä älylaitteita ja televisiota viimeiset 2 tuntia ennen kuin menet nukkumaan.

  4. Raskas liikunta myöhään illalla

  Liikunta on hyväksi terveydelle, mutta liian myöhään tehty raskas liikunta vaikuttaa negatiivisesti unensaantiin. Ennen nukkumaanmenoa olisikin hyvä rauhoittaa keho raskaalta liikunnalta noin 3-4h, jos haluaa nukkua hyvin.

  Lue myös: Vatsalihasharjoittelu synnytyksen jälkeen -milloin ja miten?

  5. Iltapainotteinen ravinto

  Jos haluat pilata yöunesi, niin syö raskaasti juuri ennen nukkumaanmenoa. Raskas syöminen kahdeksan jälkeen illalla saattaa tosiaan vaikeuttaa unensaantia ja unenlaatua, joten jos haluat nukkua, niin syö illalla kevyesti.

  Kahvin ja teen nauttiminen kuuden jälkeen voi niin ikään haitata yöuntasi. Joillakin päivälläkin nautittu kofeiini voi viivästyttää illalla nukahtamista.

  6. Alkoholi

  Uskoisitko, että jo yksi alkoholiannos heikentää unenlaatuasi! Niin se kuitenkin on. Unenlaatuasi saat siis taatusti heikennettyä juomalla saunaoluen tai viinilasillisen illalla.

  -poikien äidit toimitus-

  Vastaa