• You are currently viewing Kärsitkö sinäkin lintukirpun puremista?
    Photo by K8

    Kärsitkö sinäkin lintukirpun puremista?

    Vaikka perheessä olisi viisi henkeä ja lintukirppuja kulkeutuisi sisään, ei kaikki välttämättä saa lintukirpun puremista oireita. Nämä kirput kyllä kuolevat kuivassa huoneilmassa ilman isäntälintua nopeasti, joten kirppujen järjetöntä leviämistä kotioloissa ei tarvitse panikoida.

    Ihmisen iholle lintukirppu päätyykin useimmiten lemmikkien mukana, puutarhatöitä tehdessä, luonnossa liikkuessa ja linnunpönttöjä putsatessa tai ihan jopa ulkona kuivuvan pyykin mukana.

    LINTUKIRPUN PUREMA EI OLE VAARALLINEN, MUTTA AIHEUTTAA JÄRJETÖNTÄ KUTINAA

    Lintukirpun puremat tulevat useimmiten jalkoihin, käsiin, vatsan ja selän alueille, sillä kirppu viihtyy vaatteiden alla. Lapsille niitä saattaa ulkoilun jälkeen ilmestyä juurikin nilkan ja ranteiden ympärille. Tavallisesti puremista aiheutuu vajaan sentin kokoisia, kutisevia, punaisia paukamia, jotka muodostavat noin kolmen–neljän pureman rykelmän, mutta kirpun puremille herkistyneillä voi esiintyä jopa nokkosrokkoa allergisen reaktion seurauksena.

    Lue myös: Uusi koronavirus aalto leviämässä

    Useimmissa tapauksissa lintukirpun puremat eivät vaadi lääkärihoitoa ja kutinat saadaan rauhoittumaan hydrokortisonivoiteella. Lintukirpun puremilta voi myös yrittää välttyä puhdistamalla pihapiirissä olevat linnunpöntöt. Jos sen tekee pahimman kirppusesongin aikaan eli loppukeväällä, kannattaa suosia pitkiä, tiukkoja vaatteita ja käsineitä!

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa