• You are currently viewing Pahanhajuiset kengät – mikä avuksi?
    Photo by Zan

    Pahanhajuiset kengät – mikä avuksi?

    Lapsiperheen eteisessä voi vastassa olla ihan mitä vain. Kilokaupalla hiekkaa, kuraa ja metsälenkiltä poimittuja aarteita, pahanhajuisista kengistä puhumattakaan. Hiekan voi imuroida ja kengät pestä pesukoneessa, mutta onko olemassa muita keinoja miten saada kengistä paha haju pois? Poikien äidit toimitus päätti ottaa selvää.

    TAAS ETEISESSÄ VASTASSA NE PAHANHAJUISET KENGÄT – NÄILLÄ VINKEILLÄ PÄÄSET HAJUISTA EROON

    KAHVI AUTTAA – kahvi saattaa pelastaa monen äidin aamun, päivän ja illan, mutta kahvi voi myös auttaa poistamaan pahaa hajua kengistä, sillä kahvi tunnetaan tehokkaana hajujen neutralisoijana. Ripottele kahvianpuruja kengän sisälle, hiero kevyesti ja varistele ylijäämät pois. Huomaathan, että kahvinpurut voivat värjätä kenkää, joten testaa vinkkiä varovasti.

    PAKASTA KENGÄT – laita kengät minigrip-pussin tapaiseen suljettavaan pussiin ja pistä kengät pakastimeen. Anna kenkien olla pakastimessa vähintään yön yli. Kylmyyden on tarkoitus viedä mukanaan ne pahimmat hajut. Testaathan tätäkin niksiä varovasti. Mikäli sinulle ei ole suljettavaa pussia, saatata saada vain kauttaaltaan haisevan pakastimen. Kaikkia bakteereja tämä vaihtoehto ei myöskään tapa, mutta ihan kokeilemisen arvoinen juttu kunhan et niitä ihan ruokatavaroiden viereen laita. Muistathan myös hyvän hygienian.

    OTA AVUKSI RUOKASOODA – tee seos, joka sisältää tiskiainetta, apteekista saatavaa vetyperoksidiliuosta sekä ruokasoodaa. Ota avuksi esimerkiksi vanha tiskiharja ja harjaa kengät seoksen avulla. Tämä tekniikka poistaa sekä hajut että tahrat tehokkaasti! Mikäli sinulla ei ole aikaa testata seoksen valmistusta, voit myös kokeilla kuivan ruokasoodan ripottelua kengälle. Sen sanotaan myös auttavan.

    Lue myös: Puutahan kevät – vinkit ja niksit sujuvaan puutarhanhoitoon

    VAIHDA POHJALLISET  – tämäkin kikka saattaa auttaa pahanhajuisia kenkiä puhdistumaan.

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa