• Välitunnit ovat tylsiä joten pojat painivat

    Kävipä niin, että poikani saivat koulusta nuhteet kun paini välitunnilla veljensä ja kavereidensa kanssa. Ymmärrän hyvin, että väkivaltaa ei tule koulussa olla, mutta tapahtuma nosti esiin aiheen mitä en ollut tiennyt ennen. Juttelin aiheesta poikieni kanssa ja pojat kertoivat, että välitunnit ovat tylsiä, joten he painivat. Ei ole muutakaan tekemistä.

    Pallopelejä ei saa pelata, hippaa ei saa mennä, mitään aktiviteetteja ei ole. Kaikki karusellit ja muut on viety pois, jotta ei satu mitään. Muutama kiipeilyteline löytyy, mutta nyt puhutaan yläasteikäisistän pojista, jotka eivät enää kiipeilytelinessä kiipeile. Mitä siellä pihalla oikein pitäisi sitten tehdä?

    Lue myös: Painajaisten päiväkoti

    kuvituskuva

    Miten energiaa voisi tuhlata järkevästi?

    Totuus on se, että meidän pojilla on tuntien jälkeen kauheasti energiaa mitä pitäisi tuhlata johonkin, mutta ei ole mitään mihin sitä tuhlaisi. Välitunnit menevät helposti tönimiseksi ja painimiseksi kavereiden kanssa. Mistään kiusaamisesta ei ole kyse vaan poikien yhteisestä leikistä.

    Yritin avata aiheesta keskustelua poikien opettajalle, mutta opettajaa ei kiinnostanut. Ajattelin laittaa viestiä myös rehtorille.

    Lue myös: Pojat tarvitsevat liikuntaa oppiakseen, toisin kuin tytöt

    Olisinkin nyt kiinnostunut kuulemaan onko muiden lasten kouluissa samaa ongelmaa? Onko kaikki normaali pelaaminen ja liikkuminen kiellettyä välitunneilla ja miten ihmeessä lapset sitten saavat sen energiansa tuhlattua jos mitään ei saa tehdä? Olisi mahtavaa kuulla kommentteja myös opettajilta. Kiitos.

    Sana on vapaa kirjoituksia voit lähettää jonna@poikienaidit.fi TAI sarianna@poikienaidit.fi, julkaisemme sen nimettömänä. 

    Kommentit

    1. Katja

      Siis mitä?! Miksi pallopelejä ei saa pelata? Tai hippaa? Ymmärrän ehkä jopa painin kieltämisen, sitä katsoessa voi olla vaikea arvioida onko se varmasti kaikkien mielestä kiva leikki vai ei. Mutta miksi pihalla ei ole mitään ja miksi kaikki on kielletty? Itse laittaisin ehdottomasti viesti rehtorille ja jopa korkeammille tahoille kaupungille/kunnalle ja vaatisin hyvät perustelut sekä toimia jotta kaikilla olisi mahdollisuus jollain tavoin purkaa energiaa välitunnilla. Sehän se niiden idea on!

    2. Opettaja

      Meidän koulussa on välituntialueella useampia pikkukenttiä, joissa voi pelata välitunnilla esimerkiksi jalkapalloa, koripalloa ja sählyä. Tänäänkin yläkoululaiset pojat halusivat mieluummin ulos välitunnille kuin että oltaisiin pidetty iltapäivän tunnit yhteen ja lähdetty vähän aiemmin kotiin. Halusivat mennä nimenomaan pelaamaan välitunniksi. Koulun vieressä metsässä on myös frisbeegolfrata, jossa on myös joskus yläkoululaiset käyneet (luvallisesti) välitunnilla heittämässä frisbeegolfia.
      Toisinaan pojat tuovat kouluun esimerkiksi Rubikin kuutioita tai muita vastaavia, joita sitten yhdessä ratkovat välituntisin.

    3. Opettaja

      Meillä saa lainata liikuntavälineitä ulos esim.koripallo, sisällä saa pelata pingistä ja pöytäfutista käytävillä ja liikuntasaliin pääsee 2 krt/vko pitkällä 30min välkällä liikkumaan. Yläkoulu kyseessä. Ps.Oppilaskunnan hallituksen kautta voi myös yrittää saada tekemistä välitunneille jos rehtori ei voi kaivaa kuvetta tiukan budjetin vuoksi.

    Vastaa