• Painajaisten päiväkoti

    Tässä meidän kokemus eräästä päiväkodista. Kyseessä on painajaisten päiväkoti meidän perheellemme.

    8 kuukautta ehti 4-vuotias poikani käydä kyseisessä päiväkodissa jossa vähän väliä sattui ja tapahtui. Ja loppua ei näkynyt kunnes oli pakko ottaa poikani kyseisestä paikasta kokonaan pois!

    Lue myös: Poikani haluaisi puukon turvakseen kouluun

    huono päiväkoti
    kuvituskuva

    Aloitus meni hyvin, kunnes asiat alkoivat paljastumaan

    Alkuun päiväkodin aloitus meni hyvin kunnes parin kuukauden päästä yhtäkkiä lapseni alkoi oireilemaan, kertoi ettei halua mennä ja pelottaa. Jäi itkemään portille ja muuta erikoista käytöstä mitä ikinä ei ole koskaan aikaisemmin ollut eikä edellisessä päiväkodissa, päinvastoin hän juoksi sinne aina onneissaan ja jäi iloisesti leikkimään. Ja onkin usein ikävöinyt sinne.

    Lopulta alkoi paljastumaan mitä päväkodissa todellisuudessa tapahtuu.

    Tässä muutamia ikäviä tapahtumia; Poikani (ja toisen lapsen) suut pestiin saippualla päiväkodin työntekijän toimesta kun poikani oli puhunut kavereiden kanssa tuhmia/kiroillut ja kyseinen päiväkoti lopulta hävitti todisteet (päivän kuulumiset lapun josta luetaan päivän tapahtumat) kun ilmoitin että asia ei jää tähän, pyysin näkemäni paperin itselleni johon oli kirjattu työntekijän toimesta tämä teko (ehdin nähdä tämän ja toinen työntekijä luki tämän mulle hakiessani lasta) ja lapseni kertoi heti tapahtumasta ja alkoi oireilemaan, ei halunnut enää mennä päiväkotiin. Muiden perheiden lapsia myös puhui kotona mitä päiväkodissa on tehty lapselleni.

    Lue myös: Poika haluaa jatkuvasti palvelua, mutta mikä on jo liikaa? 

    Maitoallerginen poikani oli saanut tavallista jogurttia, minulle kerrottiin vasta tästä kotiin hakiessani. Ei oltu toimittu ohjeiden mukaan.

    Poikani viety/eristetty ”pikku” huoneeseen eri tilaan muista lapsista kun oli ollut levoton ja kuulemma pakotettu nukkumaan päiväunet. Oli kuulemma herännyt yksin ja tästä pelästynyt ja kertoi kotiin hakiessani heti tapahtuneesta miten pelotti päiväkodissa.

    Poikani on viety jumppatunnilta pois toisen pojan kanssa ulos pakkaseen rangaistuksena kun riehuivat liikaa?

    Resurssipula vai mitä ihmettä?

    Olen kysynyt ja kyseenalaistanut moneen kertaan että mistä on kyse? Eikö aikuiset siellä pärjää meidän lasten kanssa vai onko aivan liian vähän aikuisia siellä jos siellä toimitaan kyseenalaisilla metodeilla vähän väliä?

    Monia kertoja lasta hakiessani on lapset olleet keskenään ulkona ilman aikuista ja tämä toistuu ihan vähän väliä myös muilta kuulemani perusteella.
    Resurssipulat ovat näkyneet todella tuolla päiväkodissa, viikon aikana monia eri sijaisia. Oli päiviä kun ei tiennyt yhtäkään hoitajaa, minulle on tarjottu kerran jopa väärää lasta hakiessani poikaani kotiin.

    Yksi hoitaja ketä toiminut vakkari sijaisena kuulemma kiroili, kiusasi ja huusi lapsille jota lapset myös pelkäsivät. Otin puheeksi tämän muiden hoitajien kanssa, kun lapseni itkien rimpuili ettei halua päiväkotiin kun siellä on kiusaaja täti ketä huutaa. Hoitajat tiesivät heti kertoa kenestä kyse. Myöhemmin kuulin että olivat kuulemma myös johtajalle puhuneet hänen kiroilusta ja huutamisesta ym.

    Yhden perheen lapsi päässyt karkaamaan päiväkodin portista viime kesänä 3-vuotiaana ja ohittamaan autotien. Missä ne päiväkodin aikuiset on olleet silloin? Miten asiat on hoidettu? Näin kuulemma voi vaan käydä?!

    Tai kun mun poikani löytynyt kuivauskaapista päiväkodin eteisestä kaverinsa kanssa? Muutaman perheen lapsilta löytynyt sormen jälkiä käsistä ja lapset kertoneet kotona kuinka hoitaja puristanut kovaa kädestä? Yhden perheen lapsi löytynyt lumihangesta pakkasella ilman kenkiä kun hakenut lasta kotiin.

    Monet kerrat myös oma poikani kavereidensa kanssa ilman hanskoja ja haalarit avoinna kovassa pakkasessa. Monesti lapsi ollut aivan märissä vaatteissa sateella ulkona, myös saappaat vettä täynnä? vaikka ne sadevaatteet on joka ikinen päivä ollut päiväkodissa niin ei ne kaikki sadevaatteet siltikään aina löytäneet päälle ulos asti? Ja kuralätäköistä löytyi myös useasti lapset kirjaimellisesti juomassa kuravettä, ei ihme että ne vatsataudit jyllää usein.

    Myös äitini on todistanut tätä näkymää kun hakenut poikaani päiväkodista, siellä lapsi maannut kuralätäkössä ja lapiolla kauhonut sieltä suuhun (eipä silloinkaan yhden yhtäkään aikuista näkynyt ulkona lasten kanssa)

    Aivan ihania hoitajia myös on tuolla päiväkodissa töissä, mutta jotain todella kyseenalaista toimintaa siellä on myös.

    päiväkori

    Kuunnelkaa lapsianne!

    Ja kyllä, olen keskustellut monia monia kertoja kyseisen päiväkodin johtajan kanssa näistä asioista ja myös hänen esimiehensä kanssa muutamista ikävistä tapahtumista. Mihinkään en ole saanut kunnollista selitystä. Milloin vedotaan lapsen vilkkaaseen mielikuvitukseen ja milloin mitäkin. Ja enää en heiltä minkäänlaisia selityksiä odota tai edes halua. Ainoastaan se minulle todella on myönnetty, että kyllä on todisteet kadonneet päiväkodilta kyseisestä saippua suu pesusta, sattumalta juuri sen jälkeen kun ilmoitin että en jätä asiaa tähän.

    Mä halusin kertoa meidän perheen kokemuksesta ja jakaa muille vanhemmille tietoa, että näin huonosti voi valitettavasti joissain päiväkodeissa asiat olla. Näin toimitaan 2023 luvulla.

    Kuunnelkaa lapsianne ja olkaa tarkkoina Lapsissa on tulevaisuus

    Sana on vapaa kirjoituksia voi lähettää osoitteisiin: jonna@poikienaidit.fi ja sarianna@poikienaidit.fi

    Kommentit

    1. Pojan äiti

      Jännä juttu että sama päiväkoti on ollut omalle pojalle se maailman paras päiväkoti täynnä ihania hoitajia <3 niistä yksi on vielä tuolla töissä. Eikä varmana ole kyseisen lapsen ryhmässä. Joten itse kyseenalaistan kyllä nämä jutut. Mikä on totta ja mikä ei ja mikä on liioteltua. Myös lapset osaavat valehdella. Myös poikani ryhmäläisten vanhempia kommentoi samaa päiväkodista että maailman paras paikka ollut 5-8 vuotta sitten <3.

      Ja itsellä ei ole mitään pahaa sanottavaa päiväkodin ihanasta johtajasta. Pelkkä suuri arvostus ja kiitollisuus häntä kohtaan.
      Kurjaa mainetta myös kaikille niille ihanille aikuisille kyseisessä päiväkodissa. Tsemppiä henkilökunnalle <3

      1. M. A.

        Sen verran on nyt pakko kommentoida, että kyseiset tapahtumien kuvaukset ovat yksipuoliset kertomukset tapahtumista. Valitettavasti toinen osapuoli ei voi kommentoida asiaa mitenkään. Jos totuus on se, mitä kirjoittaja kertoo, siihen pitää ehdottomasti puuttua. Me vaan emme koskaan saa tietää, mikä se oikea totuus on. Se vuoksi toivon ihmisiltä harkintaa, ennen kuin lynkkaavat ko. päiväkodin henkilökuntaa ja johtajaa myöten.

        1. Jonna

          Hei, tässä Sana on vapaa kirjoituksessa ei ole mainittu päiväkotia eikä edes kaupunkia missä se sijaitsee. Ketään ei siis lynkata vaan avataan anonyymisti keskustelua. Näin Sana on vapaa- mahdollisuus toimii. -Jonna-

          1. TM

            Edellinen päiväkoti on kyllä mainittu, ja siitä helposti kyllä yhdistää kaupungin. Liki sama teksti jaettu myös paikallis ryhmässä. Itsellä hyvät kokemukset, ja myös naapurilla, jonka molemmat lapset ovat olleen ko ryhmässä tapahtumien aikoihin, ja tässä useamman vuoden putkeen.

            1. Jonna

              Poistimme tuon edellisen päiväkodin nimen jotta kaupunkia ei voi yhdistää juttuun.

      2. Samaa mieltä

        Allekirjoitan tämän sinun sanomasi tästä samaisesta talosta! Ihanaa henkilökuntaa ja johtaja mitä ihanin!

    2. Lianne

      Tadaa! Sekä varhaiskasvatuksen että opetustoimen nähneenä voin todellakin allekirjoittaa nämä! Sijaiset ovat kouluttamattomia, joko pitkäaikaistyöttömiä tai lukiolaisia välivuottaan viettäviä. Itse koen, että lukiolaiset ovat vielä hyviä sijaisia – he jaksavat lasten kanssa leikkiä ja temmeltää, mutta tilanteen kokonaiskuva puuttuu usein. Mutta ne vakituiset jotka ovat siellä töissä… eli minä ja mun kollegat. Kiitosta ei heru, ei palkan muodossa, ei esimiehiltä, ei kaupungilta. Ei vanhemmilta. Minä, joka olen valmis puolustamaan lapsia, selvittämään jokaisen lyönnin takana olevan tilanteen, valmis kuulemaan ja kuuntelemaan lasta – jään ilman minkäänlaista kiitosta. Taistelen välillä työkavereiden ja lasten välillä, kun valitettavasti meiltä on lähteneet ne hyvät työntekijät pois. Ne, jotka myös näkivät lapsen. Valitettavasti minä itsekin alan tähän valtavasti väsymään. Minä, joka olen tehnyt 15 vuotta täydellä sydämellä tätä työtä. En enää jaksa. Mieluummin kaupan kassalle, jossa sinulla ei ole sitä vastuuta niistä lapsista, ei syyllisyyttä siitä että sinä et vain mitenkään riitä. Ilman sitä katkeroitumista, että meidän ammattiryhmää ei nähdä.

      Kuinka me toinen toisiamme kannustetaan etsimään sitä työtä, jossa meitä arvostettaisiin, jossa me saataisiin palkkaa ja vaikka olisi kuinka kiireinen päivä tahansa niin se ei tuu kotiin.

    3. Olosuhteiden orja

      Meille aikoinaan aloitus 1 vuotiaan pojun kanssa oli todella traumaattista. Lapsi jäi aluksi mielellään päikkyyn, paljon leluja ja kamuja. Hyvin pian alko ongelmat, selittämättömiä naarmuja pitkin lapsen kehoa, purema jälkiä ja vaipat vaihtamatta. Kun työntekijöiden kanssa tästä yritti keskustella niin lakaistiin maton alle mutta monta kertaa näin tullessani että lapsia ei kukaan vahtinut, oli vaan työnnetty 5 lasta yhteen huoneeseen valvomatta.
      Ei niin pieni vauva osannut sanoittaa edes ongelmiaan mutta muutos käytöksessä näkyi selkeästi, nyt poika 5v ja traumat mitä sillä ensimmäisellä päikky vuonna tuli kantaa tähän päivään asti mm. Väkivaltana muita lapsia kohtaan, pelkona tilanteiden muutoksiin ja inhona aikuisia kohtaan.

    4. Rebecca

      En oo äiti mutta siskon poikaa kasvattanut osin, ja opiskelen lastenohjaajaksi. En voikkaan kuvitella tuollaista käytöstä kasvatusalan ammattilaisilta ?

    5. Fjfsss

      Tuollaisesta paikasta olisi pitänyt jo tehdä Aluehallintovirastoon (Avi) kantelu. Tuollaista ei pidä hyväksi. Nyt viimeistään teet ja muut vanhemmat myös kantelun. Tuollaisen on loputtava.

    Vastaa