• You are currently viewing Maitohapot osana arkirutiineja
    Photo by engin akyurt

    Maitohapot osana arkirutiineja

    Arkikielessä maitohapot, eli maitohappobakteerit ovat eläviä bakteereja, jotka kiinnittyvät suoliston pintaan ja vaikuttavat tasapainottamalla ruuansulatuskanavan hyvää mikrobikantaa. Maitohappoa tuottamalla ne voivat tuhota huonoja bakteereja ja näin parantaa elimistön immuunipuolustusta. Suurin osa ihmisen immuunipuolustuksesta on siis suolistossa, joten suoliston hyvinvoinnista kannattaa huolehtia.

    Maitohappobakteereilla tarkoitetaan bakteereita, joiden aineenvaihdunta tuottaa maitohappoa. Probiootti taas tarkoittaa mikrobia, jolla on terveyttä edistäviä vaikutuksia. Probiootteja ja maitohappobakteereja käytetään usein synonyymeinä, vaikka ne eivät varsinaisesti tarkoita samaa asiaa.

    MAITOHAPOT OSAKSI ARKIRUTIINEJA – KANNATTAAKO NIITÄ KÄYTTÄÄ JATKUVASTI?

    Toiset sanoo, että terveen ihmisen ei tarvitse syödä niitä jatkuvasti, mutta jos käytät esimerkiksi kuuriluonteisesti, tärkein pointti niiden käyttämisessä on varmistaa, että käytät valmistetta oikein. Lue aina pakkausseloste, jotta tiedät oikean annoskoon, parasta ennen päiväyksen sekä ohjeistuksen miten tuotetta tulee säilyttää.  Useimmiten kyllä se paras teho saavutetaan, kun valmiste otetaan tyhjään vatsaan esimerkiksi illalla. Tällöin maitohappobakteerit pääsevät suolistoon mahdollisimman nopeasti. Muistathan myös, että tämä artikkeli ei korvaa terveydenhuollon ammattilaisen neuvoja, joten käännythän herkästi asiantuntijoiden puoleen, mikäli kaipaat apua tai jokin asia terveydessäsi huolettaa.

    Lue myös: Lapsen flunssa – näin hoidat kotikonstein

    Mikäli suoliston mikrobikanta syystä tai toisesta järkkyy ja on epätasapainossa, voi se aiheuttaa ihmiselle toiminnallisia vatsavaivoja, kuten ummetusta, ripulia ja ilmavaivoja. Lue alta vinkit, joiden avulla voit huolehtia suoliston hyvinvoinnista:

    1. Syö päivittäin runsaskuituista ja monipuolista ruokaa, joka sisältää paljon kasvikunnan tuotteita.
    2. Vähennä runsasta punaisen lihan syöntiä.
    3. Harrasta säännöllisesti liikuntaa ja muista myös arkinen aktiivisuus.
    4. Nuku riittävästi ja kehitä stressinhallinnan taitoja.

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa