• Tällainen on suomalainen keskiverto koululaispoika

  Kansainvälisen Poikien päivän kunniaksi päätimme “rakentaa” keskiverto koululaispojan -äitien vastausten perusteella.

  On hyvä tiedostaa kuitenkin, että jokainen poika ja jokainen lapsi saa olla omanlaisensa. Ei ole olemassa vääränlaista poikaa tai vääränlaista lasta.

  koululaispoika

   

  Suomalainen keskiverto koululaispoika

  Harrastukset ja kaverit

  Suomalainen keskiverto koululaispoika tykkää liikkua. Liikuntasuositukset eivät tuota ongelmia koululaispojille, sillä jopa 90% pojista tykkää liikunnasta ja liikkuu päivittäin. Tanssiminen ei kuitenkaan ole poikien lempi liikuntamuoto, siitä pitää vain 45% koululaispojista.

  Yli puolet (55%) koululaispojista tykkäävät piirtää ja askarrella.

  Pojat ovat äitien kertoman mukaan reiluja kavereita, tämä näkyi myös tässä uudessa kyselyssä. Koululaispojista 72% leikkii välillä isossa porukassa ja välillä yhden kaverin kanssa. Jatkuvasti isossa porukassa leikkii 11% pojista. Mikä mahtavinta, 90% koululaispojista ei riitele kavereidensa kanssa koskaan tai riitelee harvoin. Hienoa pojat!

  Millainen koululaispoika on kotona?

  Pojista 49% tottelee hyvin kodin sääntöjä, 45% pojista tottelee niitä välillä. Pojat eivät kuitenkaan tartu kotitöihin ilman muistutusta, vain 9% koululaispojista tekee kotitöitä pyytämättä. Loput 91% tarvitsevat muistutusta.

  Suurin osa pojista on siisteystasoltaan keskivertoa (60%). Äidit kuvailivat 26% koululaispojista olevan siistejä ja 14% sotkuisia.

  Suurin osa kolulaispojista pelaa pelikonsolilla tai tietokoneella päivittäin (52%), viikottain pojista pelaa 26%. Vain 8% koululaispojista ei pelaa lainkaan.

  Kirjojen lukeminen on tärkeää, mutta lukeeko koululaispojat? Pojista 37% lukee omatoimisesti ja mielellään kirjoja. Pojista 35% lukee kun houkutellaan tai pakotetaan ja valitettavasti jopa 28% kouulaispojista ei suostu lukemaan kirjoja.

  Missä asioissa poikien käytös jakaantui kahteen leiriin?

  Oli myös asioista joissa keskiverto koululaispoikaa ei pysytynyt muodostamaan, sillä vastaukset jakaantuivat kahtia.

  Koululaispojista puolet olivat tarkkoja ulkonäöstään, puolet taas eivät olleet kiinnostuneita ulkonäköasioista.

  Rahankäyttäjinä pojat ovat niin ikään jakaantuneet kahteen leiriin. Puolet pojista on hyviä säästämään ja puolet on tuhlareita.

  Tilastokeskus kertoo pojista

   

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa