• Me selvitimme poikien TOP 5 unelma-ammatit

  Tyttöjen ja poikien unelma-ammatit on selvitelty useasti. Yleensä erilaiset kyselytutkimuset tehdään jossain muualla kuin Suomessa. Joskus niissä erotellaan tytöt ja pojat, joskus lapset on listattu yhteen.

  Esimerkiksi LiveAbout listasi lasten suosikki ammateiksi 1.Tanssija/koreografi 2. Näyttelijä 3. Muusikko 4. Opettaja 5. Tutkija.

  Lue myös: Mitä tehdä jos lapsi on nähnyt pornoa?

  Meitä kuitenkin kiinnosti erityisesti poikien unelma-ammatit, poikien äitejä kun olemme, joten selvitimme tämän hetkisen tilanteen kysymällä asiaa meidän Instagramissamme. Vastauksia tulikin lähemmäksi tuhat.

  poikien unelma-ammatit

  Mitkä ovat poikein unelma-ammatteja?

  1. Poliisi

  Ykköseksi nousi meidän kyselyssä Poliisi. Aku Ankan teettämässä kyselyssä Poliisi nousi niin ikään poikien yleisimmäksi unelma-ammatiksi. Aku Ankan kysely teetettiin jo vuonna 2016, joten Polisiinammatti on kiinnostanut poikia pitkän aikaa. (Iltalehti)

  2. Pelinkehittäjä

  Kakkoseksi nousi pelinkehittäjä. Pelien tekijät voivat tienata jopa 5000€ kuukaudessa ja alalle opiskellaan esimerkiksi ammattikoulussa.

  3. Ammattiurheilija

  Poikia kiinnostaa ura jalkapallon, jääkiekon ja muun urheilun parissa. Suomessa ammattiurheilijoita on vain noin 1300 (vuonna 2017 KIHU), joten melko harvinaisesta ammatista on kyse. Suomessa ammattiurheilija on yleisimmin jääkiekkoilija.

  Lue myös: Aurinkorasva lapselle? Plussat ja miinukset

  4. Tubettaja

  Poikia näyttää kiinnostavan myös tubettaminen. Rohkeutta pojilta ei ainakaan siis puutu. Vastauksissa näkyi erityisesti pelitubettaja.

  5. Palomies

  Poliisin lisäksi myös palomies on pitänyt pintansa vuodesta toiseen monissa kyselyissä poikien unelma-ammattina. Erityisesti pienemmät pojat haaveilevat olevansa isompana palomiehiä.

  Mitä muuta pojat haluavat olla?

  Ei yllättänyt, että pojilla oli myös hassuja ammatteja mistä he haaveilevat, kuten robotti-roskakuski, supersankari, merirosvo, paloauto ja lentävä-palomies. Joillekin pojille riitti se haaveeksi, että tulevat isona aikuiseksi.

  Moni poika halusi olla myös työmies, se jäi kuitenkin hieman epäselväksi, että minkä työn mies?

  -Poikien Äidit toimitus-

  Vastaa