• Rippijuhlavaatteet pojalle -3 vinkkiä

  Nyt on se aika kun kesän rippijuhlat alkavat ja monissa perheissä etsitään kuumeisesti rippijuhliin juhlakalulle vaatteita. -Rippijuhlavaatteet pojalle- onkin meidän yhteisön yleisin puheenaihe tällä hetkellä.

  Osa pojista omaa jo tässä vaiheessa vahvasti oman tyylin ja maun pukeutumisen suhteen, mutta on paljon poikia joille pukeutuminen on yhdentekevää ja juhlavaatteen etsintä vaatii vanhempien apua.

  Tähän artikkeliin on koostettu vinkkejä rippijuhlavaatteiden löytymiseen.

  rippijuhlavaatteet pojalle

  Rippijuhlavaatteet pojalle

  1. Pojan oma tyyli

  Tärkein ja ensimmäinen asia miettiä on pojan oma tyyli. Poikien ja miesten juhlapukeutuminen on onneksi hieman monipuolistunut ja omaa tyyliään voi myös pojat tuoda esille nykyään rohkeammin.

  Miettikää onko pojalle mieluisampi perinteinen ja tyylikäs tummapuku, kravaatti ja valkoinen paita. Vai haluaisiko poika jotain värikkäämpää paitaa tai ehkä vaaleaa tai värikästä pukua. Olisiko pojalle mukavampi olla ilman kravaattia, ehkä rusetti olisi enemmän hänen juttunsa. Tai voisiko poika olla ilman kumpaakaan ja avata rennosti muutaman paidannapin.

  Omaa tyyliä voi miettiä oman arkipukeutumisen kautta. Pitääkö väreistä? Haluaako erottua? Tykkääkö olla perinteisen komea?

  Lue myös: Alkoholittomat drinkit kesän juhliin

  2. Juhlavaatteen käyttöaika

  15 -vuotiaat pojat tuppaavat vielä kasvamaan joten on hyvin tarpeellista myös miettiä puvun jatkokäyttöä. Onko puku vain kerran päällä ja sitten se myydään eteenpäin tai kierrättää pikkuveljille, vai olisiko juhlapuvuksi parempi esimerkiksi pellavapuku tai kevyt kauluspaita mitä voisi käyttää myöhemminkin arkisimmissa tilaisuuksissa.

  Kengät voivat olla niin ikään asia joissa käyttöaika näkyy. Useat pojat käyttävät nykyisin juhlapuvun kanssa valkoisia tennareita jotka voi jättää kätevästi arkikäyttöön juhlan jälkeen. Jos hankkii perinteiset juhlakengät, niin niiden käyttö saattaa jäädä siihen yhteen kertaan.

  rippipuku pojalle

  3. Istuvuus on tärkeää!

  Päätyi sitten minkälaiseen juhlapukuun tahansa on tärkeää, että vaate on sopiva. Puvun tulee istua hyvin, koska liian iso puku näytä kenenkään päällä hyvältä. (Ostaisitko tytölle liian ison mekon? Et varmasti!) Pukua ei kannata myöskään tästä syystä ostaa liian aikaisin, nuori saattaa hujahtaa useita senttejä kuukaudessa ja liian aikaisin ostettu puku onkin jäänyt jo liian pieneksi ennen juhlia.

  Lue myös: Me selvitimme poikien TOP 5 unelma-ammatit

  Puvun takissa tärkeintä on, että hartiat istuvat täydellisesti. Kaiken muun voi muokata räätälillä. Puvuntakin tulee olla vartaloamyötäilevä, mutta ei niin tiukka, ettei siinä voi liikkua. Hihojen tulee olla muutaman sentin kauluspaidanhihoja lyhyemmät. Napin ollessa kiinni takin pitäisi olla napakka, jos siihen muodostuu vekkejä, takki saattaa olla liian pieni.

  Puvunhousujen tulee olla niin sopivat vyötäröltä, että ne pysyy päällä ilman vyötä. Puvunhousunlahkeiden tulee laskeutua kevyesti kenkien päälle. Puvunhousuja voi ostaa slimmimpänä versiona tai hieman leveämpänä versiona.

  Vastaa